Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2019

iOS 13 geeft meer controle over Wi-Fi en Bluetooth via bedieningspaneel

In iOS 13 zitten veel grote nieuwe functies zoals een dark mode, maar ook kleine verbeteringen die het gebruiken van een iPhone of iPad net wat prettiger maken. Een fijne verbetering is dat je meer controle over Wi-Fi en Bluetooth via het bedieningspaneel hebt.

Je kon altijd al Wi-Fi en Bluetooth in- en uitschakelen via het bedieningspaneel. In iOS 13 wordt het echter ook mogelijk om van netwerk te wisselen of met een Bluetooth-apparaat te verbinden. Zo hoef je niet helemaal naar het Instellingen-menu om aanpassingen te doen.

Wi-Fi en Bluetooth bedieningspaneel iOS 13

Op het eerste gezicht lijkt het bedieningspaneel niet veranderd. De iconen voor Wi-Fi, Bluetooth, Persoonlijke hotspot en AirDrop zijn er nog steeds. Ze laten zich met een tap ook in- en uitschakelen. Als je echter langer op een icoon drukt, komt een nieuw menu naar voor. Daar kun je bijvoorbeeld van Wi-Fi-netwerk wisselen of met bekende Bluetooth-apparaten verbinden.

Andere iconen tonen geen uitgebreid menu, behalve AirDrop, maar dat had het ook in iOS 12 al. Uiteraard kun je niet alles vanuit het bedieningspaneel doen. Een netwerk verwijderen of met nieuw Bluetooth-apparaat verbinden is niet mogelijk, maar je kunt door een knop onderaan wel snel naar het volledige instellingen-menu. Ook daar is in iOS 13 aan gedacht.

iOS 13 bedieningspaneel wi-fi bluetooth 001
Klik/tap voor groter.

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13 geeft meer controle over Wi-Fi en Bluetooth via bedieningspaneel
Sluiten