Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 13: je conditie op peil houden met work-out trends

Gezondheid is een steeds belangrijkere pijler voor Apple. De Apple Watch geeft je in de Activiteit-app dagelijks aan hoe het met onder andere je sta- en bewegingsdoel staat. Dat helpt je dagelijks, maar niet op lange termijn. In iOS 13 komt daar verandering in en kun je op je iPhone gaan bekijken of je op lange termijn goed bezig bent.

De nieuwe functie work-out trends (of in het Nederlands: activiteitstrends) zit in de Activiteit-app en geeft een beeld van je beweging over 90 dagen. Zo zie je of je bijvoorbeeld meer bent gaan sporten, je gemiddelde looptempo omhoog is gegaan en of je meer of juist minder beweegt.

Gezondheid en conditie op lange termijn

Met activiteitstrends kijkt iOS 13 naar 7 soorten beweging en vertelt je of je het de afgelopen 90 dagen net zo goed of beter hebt gedaan dan in de afgelopen 365 dagen. Een pijl naar boven is goed, terwijl een pijl omlaag wijst dat je er minder aan doet. Dat kan erop wijzen dat je minder sport of beweegt. Ook kan het erop wijzen dat je conditie achteruit gaat. Dat zie je onder andere aan je gemiddelde wandeltempo en de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan verwerken tijdens cardio.

Als een trend positief is, zie je gewoon dat je zo door moet gaan. Als een trend negatief is, krijg je advies over hoe deze te keren en hoe lang het duurt voordat de trend weer positief is.

iOS 13 work-out trends 001
Klik/tap voor groter.

iOS 13 en Apple Watch vereist

Deze nieuwe functie werkt alleen als je iOS 13 op je telefoon hebt en een Apple Watch gebruikt. Het is niet nodig om de nieuwste Apple Watch of al watchOS 6 te hebben. Apple interpreteert de data gewoon slimmer en gaat aanbevelingen doen. Het is per parameter ook mogelijk om te bekijken hoe je progressie in het afgelopen jaar was. Bij iedere activiteit staat een heldere uitleg, wat dit een waardevolle toevoeging voor iedereen die aan zijn conditie of gezondheid wil werken maakt.

iOS 13 work-out trends 002
Klik/tap voor groter.

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 13: je conditie op peil houden met work-out trends
Sluiten