iOS 13 brengt Animoji en Memoji naar WhatsApp en andere apps

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Bezitters van een iPhone met Face ID zijn ongetwijfeld bekend met Animoji. De bewegende emoji die op je gezicht reageren, zitten nu alleen in de Berichten-app (iMessage). In iOS 13 komen ze echter in een aangepaste vorm naar alle apps, zoals WhatsApp.

Apple bereikt dit met zogenaamde Animoji en Memoji Stickers. Dit zijn versimpelde versies van de bewegende emoji. Je hoeft ze niet met je gezicht te animeren, maar kiest direct verschillende varianten om in apps die stickers ondersteunen te gebruiken.

Animoji en Memoji voor WhatsApp en andere apps

De stickers zijn in WhatsApp en andere apps direct in het toetsenbord van iOS 13 zichtbaar. Ze staan naast de gewone emoji aan de linker kant. Standaard worden je vaak gebruikte exemplaren getoond, maar je kunt ze allemaal kiezen door op de •••-knop te drukken. Apple heeft 15 varianten met uiteenlopende gezichtsuitdrukkingen gemaakt. Van verliefd tot boos en verbaasd.

Naast Animoji, kun je tegenwoordig ook Memoji maken. Dit zijn virtuele karakters die op mensen lijken. Zo kun je een virtueel evenbeeld of juist tegenbeeld van jezelf creëren. Ook deze karakters zijn beschikbaar als sticker.

animoji memoji stickers ios 13 whatsapp
Klik/tap voor groter.

Meer opties in iOS 13

Naast de mogelijkheid om Animoji en Memoji in alle apps te gebruiken, wordt het aantal beschikbare karakters ook uitgebreid. Je kunt met iOS 13 ook in de huid van een muis, koe en octopus kruipen. Daarnaast is het mogelijk om je Memoji verder aan te passen met onder andere make-up, sieraden en AirPods.

iOS 13 animoji 001
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 13…

iOS 13 werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de eerste bètaversie. De publieke bèta wordt begin juli verwacht. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. We verzamelen ze onder de tag Nieuw in iOS 13.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  YESSSSS!!!!

   

  ;)

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Doen ze ook eens wat anders dan Animoji en Memoji bij Apple?

  Lijkt wel een speeltuin aan het worden zo.

 • Profielfoto
  iDarwin

  En een zoek machine graag.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Pivni Pes: my thoughts exactly

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De smilies van Memoji’s zijn wel leuk maar verder is dit voor mij een vrij nutteloze feature.

  Met de toevoegingen van make up en airpods kan ik overigens nog steeds geen lijkende Memoji maken. Een functie (zoals de Wii U had) om van een foto een Memoji te componeren was wel handig geweest;)