Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2019

iOS 13 brengt Animoji en Memoji naar WhatsApp en andere apps

Bezitters van een iPhone met Face ID zijn ongetwijfeld bekend met Animoji. De bewegende emoji die op je gezicht reageren, zitten nu alleen in de Berichten-app (iMessage). In iOS 13 komen ze echter in een aangepaste vorm naar alle apps, zoals WhatsApp.

Apple bereikt dit met zogenaamde Animoji en Memoji Stickers. Dit zijn versimpelde versies van de bewegende emoji. Je hoeft ze niet met je gezicht te animeren, maar kiest direct verschillende varianten om in apps die stickers ondersteunen te gebruiken.

Animoji en Memoji voor WhatsApp en andere apps

De stickers zijn in WhatsApp en andere apps direct in het toetsenbord van iOS 13 zichtbaar. Ze staan naast de gewone emoji aan de linker kant. Standaard worden je vaak gebruikte exemplaren getoond, maar je kunt ze allemaal kiezen door op de •••-knop te drukken. Apple heeft 15 varianten met uiteenlopende gezichtsuitdrukkingen gemaakt. Van verliefd tot boos en verbaasd.

Naast Animoji, kun je tegenwoordig ook Memoji maken. Dit zijn virtuele karakters die op mensen lijken. Zo kun je een virtueel evenbeeld of juist tegenbeeld van jezelf creëren. Ook deze karakters zijn beschikbaar als sticker.

animoji memoji stickers ios 13 whatsapp
Klik/tap voor groter.

Meer opties in iOS 13

Naast de mogelijkheid om Animoji en Memoji in alle apps te gebruiken, wordt het aantal beschikbare karakters ook uitgebreid. Je kunt met iOS 13 ook in de huid van een muis, koe en octopus kruipen. Daarnaast is het mogelijk om je Memoji verder aan te passen met onder andere make-up, sieraden en AirPods.

iOS 13 animoji 001
Klik/tap voor groter.

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13 brengt Animoji en Memoji naar WhatsApp en andere apps
Sluiten