Raymon Mens
Raymon Mens App Store 24 juni 2019

Harry Potter: Wizards Unite arriveert in Nederland en België

De zomer is begonnen, dus is het tijd voor een nieuwe game van Pokémon GO-maker Niantic. Na een lancering in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is Harry Potter: Wizards Unite nu in Nederland en België te spelen. Je moet er wederom voor naar buiten om in de echte wereld met augmented reality te spelen.

De nieuwe Harry Potter-game speelt zich af in het heden. Door een mysterieuze calamiteit zijn allerlei voorwerpen, personen en magische beesten in de wereld van de dreuzels (gewone mensen) terecht gekomen. Dat brengt het International Statute of Wizarding Secrecy in gevaar. Normale mensen mogen het bestaan van de magische wereld van heksen en tovenaars niet ontdekken.

Help de magische wereld geheim te houden

Aan jou de taak om de voorwerpen, personen en beesten op te sporen. Ze heten ‘Foundables’ en je moet ze met een spreuk terugsturen naar de wereld der tovenaars. Dat doe je door een bepaald patroon op het scherm te maken. Alle foundables staan duidelijk als iconen op de kaart. Je moet erheen lopen voordat je ze met een spreuk terug kunt sturen naar de wereld der tovenaars. Iedere foundable die je terugstuurt, zorgt ervoor dat je ervaringspunten in Harry Potter: Wizards Unite krijgt.

Naast foundables verzamelen, heeft de game meerdere doelen. Zo zijn ook allerlei andere elementen te vinden, bijvoorbeeld ingrediënten. Die heb je nodig voor het maken van toverdrankjes die je kunt helpen tijdens gevechten met foundables. De ingrediënten komen niet allemaal even vaak voor en soms hebben de weersomstandigheden en het tijdstip van de dag ook invloed. Daarnaast zijn er twee soorten gebouwen. Allereerst de zogenaamde ‘Inns’ waar je kunt eten om je toverkracht aan te vullen. Daarnaast zijn er ‘Greenhouses’ waar je zeldzame ingrediënten kunt vinden.

Harry Potter Wizards Unite 001
Klik/tap voor groter.

Harry Potter: Wizards Unite lijkt op Pokémon GO

Tijdens het spelen van de game ontkom je er niet aan de gelijkenissen met Pokémon GO te zien. Alle knoppen zitten in de interface op dezelfde plaats en de kaarten komen ook bekend voor. Het verzamelen van objecten waarbij de een zeldzamer is dan de ander, doet ook aan Pokémon GO denken. Het verdienmodel is ook vergelijkbaar. De game bevat coins die je voor allerlei zaken kunt gebruiken.

Zo heb je niet onbeperkt ruimte in je tas voor ingrediënten en toverdrankjs. Net als in Pokémon Go kun je je tassen upgraden zodat er meer in kan. Dat kost in-game coins. Tijdens het spelen van de game verdien je deze coins, die je ook kunt gebruiken om het brouwproces van je toverdrank te versnellen. De brouwtijd is doorgaans drie uur en je kunt vier drankjes tegelijk brouwen, maar door het inzetten van coins gaat het sneller. Ons advies: gebruik ze met mate.

Reageer op artikel:
Harry Potter: Wizards Unite arriveert in Nederland en België
Sluiten