Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Nederland en Belgiรซ

Door: Raymon Mens - 12 reacties
IMDb TV gratis streamingdienst

Je kent IMDb waarschijnlijk als enorme database met informatie over films en series, maar wist je dat er een streamingdienst aan de website gekoppeld zit? Deze is gratis en is vooralsnog alleen in de VS te gebruiken, maar breidt uit naar Europa. Je kunt straks in Nederland en Belgiรซ dus gratis naar films en series kijken via IMDb TV.

Volgens de dienst bestaat het aanbod uit premium-content met reclame ertussen. Er zou echter “de helft minder reclame” zijn dan bij vergelijkbare gratis diensten. De catalogus met films en series wordt in aanloop naar de Europese lancering verdrievoudigd. Dat wil zeggen dat er duizenden films en series toegevoegd worden.

Gratis series en films via IMDb TV

IMDb TV was al beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt op het web via de IMDb-website of via de Fire TV-stick van Amazon en als gratis kanaal in de Prime Video-app. Mocht het nog niet duidelijk zijn: Amazon is eigenaar van IMDb en kan dit soort initiatieven ook gemakkelijk van het benodigde kapitaal voorzien. In de VS zijn gratis streamingdiensten vrij gebruikelijk, want Hulu –dat tegenwoordig van Disney is– is daar ook groot.

Er zijn nieuwe deals met studio’s zoals Warner Bros., Sony Pictures Entertainment en MGM Studios. Op de gratis streamingdienst zullen voornamelijk wat oudere niet-exclusieve series en films te zien zijn. Denk aan ‘greatest hits’ en recenter werk zoals Captain Fantastic (Viggo Mortensen) en La La Land (met Emma Stone en Ryan Gosling). Verder worden Drive, Donnie Darko en A Knight’s Tale als topppers die straks te zien zijn genoemd. De dienst produceert zo goed als geen eigen content.

IMDb TV gratis streamingdienst
Klik/tap voor groter.

Later dit jaar in Nederland en Europa

In de VS geniet IMDb TV al enig succes, want de dienst heeft daar 34 miljoen gebruikers. Of er bij de Europese content-restricties voor verschillende landen gaan gelden, is op moment van schrijven nog niet duidelijk. Wij verwachten gezien het vooral oudere films en series zijn dat dit echter niet het geval is. Het is nog niet bekend wanneer de lancering in Europa precies op de planning staat, in het persbericht wordt alleen van ‘later in 2019’ gesproken. Welke platfoms apps voor de gratis streamingdienst krijgen, is ook nog niet duidelijk. In de VS is in ieder geval geen Apple TV-app beschikbaar. Maar goed, wat zegt men ook alweer over dubbeltje en eerste rang?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  RV

  De zoveelste streamingsdienst. Als Amazon eigenaar is, waarom deze content dan niet onder Amazon prime aanbieden want het aanbod van Amazon prime is momenteel karig. Ok, Amazom prime is niet gratis maar ik betaal liever voor geen reclame, ik ben reclame moe

 • Profielfoto
  TheBigZ

  IMDb TV was al beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt op het web via de IMDb-website of via de Fire TV-stick van Amazon en als gratis kanaal in de Prime Video-app.

   

  Welke platfoms apps voor de gratis streamingdienst krijgen, is ook nog niet duidelijk. In de VS is in ieder geval geen Apple TV-app beschikbaar.

   

  De Amazon Prime app is toch beschikbaar op de Apple TV?

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Jahoor nog eentje er bij, ookal is deze gratis. Waarom kan disney hulu en disney+ content samenvoegen tot 1 app als ze toch alle rechten hebben. Snap niet waarom er weer zo moeilijk gedaan word

 • Profielfoto
  Rckoenes

  Hoewel wel de Amazon eigenaar van het IMDB is is het niet het zelfde bedrijf. IMDB opereert zelfstanding.

  Het is een beetje als Unilever die hebben ook de merken Omo, Bio-tex, Neutral en Sunil. Allemaal was middel maar toch niet als 1 merk op de markt.

 • Profielfoto
  xaddict

  ๐Ÿ‘๐Ÿผ

  Laat het maar aan OMT lezers over om zelfs over gratis moeilijk te doen ๐Ÿ˜›

 • Profielfoto
  flappah

  RV op 18 juni 2019 10:27
  De zoveelste streamingsdienst. Als Amazon eigenaar is, waarom deze content dan niet onder Amazon prime aanbieden want het aanbod van Amazon prime is momenteel karig. Ok, Amazom prime is niet gratis maar ik betaal liever voor geen reclame, ik ben reclame moe

  Op zich kan ik reclame wel tolereren maar dan moet het inderdaad allemaal gratis zijn. Niet zoals nu op de Nederlandse TV is waar je en voor de kabel moet betalen en ook nog reclame voorgeschoteld krijgt. Een gratis streamingdienst met reclame is op zich wel ok voor wat mij betreft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  xaddict op 18 juni 2019 11:02
  ๐Ÿ‘๐Ÿผ

  Laat het maar aan OMT lezers over om zelfs over gratis moeilijk te doen ๐Ÿ˜›

  Haha precies! Hier zitten altijd een hoop zolderkamer-entrepreneurs tussen. Ik zeg het je.

  Ook dat constant zeiken om het feit dat er zoveel verschillende diensten zijn. Die beperkte klootjes die denken dat ze straks gedwongen worden om overal een abonnement op te nemen. Hoeveel ToDo apps zijn er in de App Store, hoeveel supermarkten in de omgeving van 15km ? Maak je je daar ook druk over?

  Ik zeg het je, als domheid pijn deed op OMT dan had Ibuprofen deze site gekocht i.p.v. WPK.

 • Profielfoto
  meesje

  xaddict op 18 juni 2019 11:02
  ๐Ÿ‘๐Ÿผ

  Laat het maar aan OMT lezers over om zelfs over gratis moeilijk te doen ๐Ÿ˜›

  Inderdaad, het is gratis en dan nog steeds zeuren. Je hoeft er toch geen gebruik van te maken?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Shmoo op 18 juni 2019 12:29

  xaddict op 18 juni 2019 11:02
  ๐Ÿ‘๐Ÿผ

  Laat het maar aan OMT lezers over om zelfs over gratis moeilijk te doen ๐Ÿ˜›

  Haha precies! Hier zitten altijd een hoop zolderkamer-entrepreneurs tussen. Ik zeg het je.

  Ook dat constant zeiken om het feit dat er zoveel verschillende diensten zijn. Die beperkte klootjes die denken dat ze straks gedwongen worden om overal een abonnement op te nemen. Hoeveel ToDo apps zijn er in de App Store, hoeveel supermarkten in de omgeving van 15km ? Maak je je daar ook druk over?

  Ik zeg het je, als domheid pijn deed op OMT dan had Ibuprofen deze site gekocht i.p.v. WPK.

  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿ˜œ

 • Profielfoto
  Tomatensoep

  Ik heb geen problemen met meer streaming-diensten, zolang het maar leidt tot concurrentie, en, hoop je dan, prijsdaling voor het abonnementsgeld. Want al die abonnementen bij elkaar tellen op naar een behoorlijk bedrag (als je niet uitkijkt).

  En meer streaming-diensten kan ook leiden tot minder content per dienst.

 • Profielfoto
  JJmac

  TheBigZ op 18 juni 2019 10:27

  IMDb TV was al beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt op het web via de IMDb-website of via de Fire TV-stick van Amazon en als gratis kanaal in de Prime Video-app.

   

  Welke platfoms apps voor de gratis streamingdienst krijgen, is ook nog niet duidelijk. In de VS is in ieder geval geen Apple TV-app beschikbaar.

   

  De Amazon Prime app is toch beschikbaar op de Apple TV?

  Ja zeker, en dat werkt prima.

 • Profielfoto
  NutPod

  Shmoo op 18 juni 2019 12:29

  xaddict op 18 juni 2019 11:02
  ๐Ÿ‘๐Ÿผ

  Laat het maar aan OMT lezers over om zelfs over gratis moeilijk te doen ๐Ÿ˜›

  Haha precies! Hier zitten altijd een hoop zolderkamer-entrepreneurs tussen. Ik zeg het je.

  Ook dat constant zeiken om het feit dat er zoveel verschillende diensten zijn. Die beperkte klootjes die denken dat ze straks gedwongen worden om overal een abonnement op te nemen. Hoeveel ToDo apps zijn er in de App Store, hoeveel supermarkten in de omgeving van 15km ? Maak je je daar ook druk over?

  Ik zeg het je, als domheid pijn deed op OMT dan had Ibuprofen deze site gekocht i.p.v. WPK.

  JJmac op 18 juni 2019 18:01

  TheBigZ op 18 juni 2019 10:27

  IMDb TV was al beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt op het web via de IMDb-website of via de Fire TV-stick van Amazon en als gratis kanaal in de Prime Video-app.

   

  Welke platfoms apps voor de gratis streamingdienst krijgen, is ook nog niet duidelijk. In de VS is in ieder geval geen Apple TV-app beschikbaar.

   

  De Amazon Prime app is toch beschikbaar op de Apple TV?

  Ja zeker, en dat werkt prima.

  ‘zolderkamer-entrepreneurs’ is dat zoiets als Shmoo op z’n zolderkamer met 1 hand aan de muis en 1 onder het bureau ? /o\