Foutje in de Apple Store als je een iMac wil kopen?

Door: Night - 8 reacties
iMac
Afbeelding: Apple Inc.

We werden erop gewezen dat er wellicht een foutje in de Apple Store staat. Als je nu een 27″ iMac wil kopen, let dan goed op, want voor dezelfde prijs kun je kiezen uit twee verschillende videokaarten. Goed vergelijken kan dus lonen!

In de Apple Store kun je kiezen voor drie verschillende iMac 27″ configuraties. We nemen optie twee en optie drie even onder de loep. Als we deze gaan samenstellen naar dezelfde opties, zoals processor, geheugen en opslagcapaciteit, dan komen we bij beide opties op een totaalprijs van € 3.439,00. Bij de ene krijg je echter een Radeon Pro 580X en bij de andere ‘slechts’ een Radeon Pro 575X. Vreemd…

De iMac van € 2.299,00

De eerste van die twee is een 27″ iMac met Retina 5K-display, 3,1‑GHz 6‑coreprocessor met Turbo Boost tot 4,3 GHz en 1 TB opslag. Hij heeft een vanaf-prijs van € 2.299,00. Nu kun je deze iMac nog configureren. We nemen de 3,6‑GHz 8‑core Intel Core i9-processor van de 9e generatie met Turbo Boost tot 5,0 GHz, 16 GB 2666‑MHz DDR4‑geheugen en 512 GB SSD‑opslag. Met deze opties komt de totaalprijs in de Apple Store op € 3.439,00. Je krijgt bij deze configuratie dan een Radeon Pro 575X videokaart met 4 GB GDDR5-geheugen. Ziet er goed uit, toch? Totdat we gaan vergelijken.

iMac 27-inch
De iMac in deze configuratie heeft een Radeon Pro 575X (klik/tap voor groter)

De iMac van € 2.599,00

De tweede is een 27″ iMac met Retina 5K-display, 3,7‑GHz 6‑coreprocessor met Turbo Boost tot 4,6 GHz en 2 TB opslag. De vanaf-prijs bedraagt hier € 2.599. Dat is € 300 meer dan de vorige configuratie. Maar we gaan ook deze optie zelf samenstellen. We kiezen hier ook weer voor de 3,6‑GHz 8‑core Intel Core i9-processor van de 9e generatie met Turbo Boost tot 5,0 GHz, 16 GB 2666‑MHz DDR4‑geheugen en 512 GB SSD‑opslag. Met deze opties rekent de Apple Store ook hier € 3.439,00. Je krijgt bij deze configuratie echter een Radeon Pro 580X videokaart met 8 GB GDDR5-geheugen. Net iets meer waar voor je geld, of niet dan?

iMac 27-inch
De iMac in deze configuratie heeft een Radeon Pro 580X (klik/tap voor groter)

Apples met peren Apples vergelijken

We weten niet waar het mis gaat. Heeft Apple zich ergens vergist met de meer-prijs van bepaalde items? Feit blijft dat dit niet alleen in de Nederlandse Apple Store fout gaat, maar ook in de Amerikaanse. Voor hetzelfde geld heb je dus gewoon een iets betere videokaart. Apple heeft in ieder geval vooralsnog niet gereageerd op dit vreemde prijs”verschil”. Dus tot die tijd blijven we échte Nederlanders en kiezen natúúrlijk optie drie, als we dan tóch moeten kiezen… 😉.

Lees ook: ➔ iMac 2019 onthuld: sneller, krachtigere graphics en meer

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  raino-san

  Sinds wanneer worden iMacs aangeboden op de ‘App Store’?

 • Profielfoto
  Night

  Dank, typo is aangepast. Er ging echter iets mis met de redirect, omdat de titel ook aangepast diende te worden. Daardoor bleef de oude pagina zichtbaar, in plaats van de gecorrigeerde. Dit is nu verholpen.

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Blijft veel geld voor iMacs…

 • Profielfoto
  Matth

  Deze fout zit er al in sinds de iMac 2019 in verkoop is. Ook bij Amac waar ik mijn bto heb gekocht was dat het geval

 • Profielfoto
  MacDon

  Apple en meerprijs is toch al een ongelukkige combinatie. Op ELK product onwaarschijnlijk en onrealistisch grote bedragen. Ze zijn de weg een beetje kwijt op her gebied van het prijzen van producten.

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Smelt de ene eerder dan de andere, dat is de vraag. Heb namelijk al 2x de chip van de videokaart van mijn iMac moeten laten vervangen.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  MacDon op 6 juni 2019 19:25
  Apple en meerprijs is toch al een ongelukkige combinatie. Op ELK product onwaarschijnlijk en onrealistisch grote bedragen. Ze zijn de weg een beetje kwijt op her gebied van het prijzen van producten.

  Tja, die “mafkezen” blijven die absurde prijzen toch gewoon betalen, zullen ze denken. En gelijk hebben ze, anders waren ze er al mee gestopt.

  Ikzelf ben er deels mee gestopt. Voor de telefoons werd het mij toch te gortig, maar voor de computers ben ik nog steeds verslaafd aan deze dure drugs…

 • Profielfoto
  Night

  Je betaald bij Apple niet alleen de computer, zoals bij de PC boer op de hoek. Dat is puur de samenstelling van de componenten. Bij Apple betaal je voor de computer + de naam “Apple (A+ merk) + de ontwikkelingskosten + de naadloze samenwerking met het OS + de ontwikkeling van het ‘gratis’ OS + het design + de veiligheid + een stuk privacy. Er zijn vast nog wel een aantal dingen te noemen die ik nog vergeten ben. Een Mac koop je om zorgeloos en veilig met je PC aan de gang te kunnen gaan. En daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan. Hetzelfde geldt voor Apple’s andere iProducten. Voor niets gaat de zon op.