Apple TV+ verliest slag om J.J. Abrams’ Bad Robot

Door: Night - 2 reacties
AT&T / WarnerMedia wint met bod op Bad Robot gewonnen van Apple

AT&T-eigenaar WarnerMedia heeft een bod van $ 500 miljoen gedaan op Bad Robot, de productiestudio van J.J. Abrams en zijn vrouw Katie McGrath en won hiermee nipt de slag met Apple, die het graag bij Apple TV+ had ingelijfd.

Bronnen van Hollywood Reporter en Deadline kwamen met dit nieuws. Apple had ook een bod gedaan op Bad Robot, net als meer internet-gerichte bedrijven zoals Amazon en Netflix en conventionele bedrijven zoals Comcast en Sony. Dezelfde bronnen beweerden ook dat Apple heel dichtbij kwam om de deal te sluiten. Helaas viste de iPhone-maker net achter het net. J.J. Abrams is onder meer bekend van populaire series als Lost, Alias en Westworld. Hij is tevens producent van de nieuwste reeks Star Trek films.

Bad Robot eigenaar en producent J.J. Abrams met zijn vrouw Katie McGrath (foto: Evan Agostini/Invision/AP) (klik/tap voor groter)

Probleem: Apple TV+ is nog niet gelanceerd, maar…

Blijkbaar kwam de overwinning van WarnerMedia door wat het bedrijf “in de breedte” te bieden had. Bad Robot wilde werken met een groter bedrijf dat tevens ruime ervaring heeft met zowel film- als tv-distributie. Streaming providers hebben geen groot bereik bereik, en Apple TV+ is nog niet eens gelanceerd.

Dit wil niet zeggen dat Apple helemaal in de kou staat. De contacten van Deadline beweerden namelijk dat Apple’s recente gesprekken met Abrams gericht waren op een samenwerking op de langere termijn. Bad Robot kan nu wel een pact hebben met WarnerMedia, maar de mede-eigenaar zou vrij zijn om te werken aan projecten zoals Stephen King’s Lisey’s Story en de Amy Silverstein-memoires My Glory Was I Had Such Friends. Beiden zijn wel onderdeel van het komende Apple TV+ aanbod.

WarnerMedia zette zijn zinnen op Bad Robot voor toekomstperspectief

WarnerMedia had alle reden om Apple te overbieden. Het bedrijf heeft enkele originelen z’n koker, maar heeft nog steeds de neiging om content in te kopen voor zijn reeds bestaande TV-catalogus, naast het zelf produceren van shows op internet. Zo’n deal met een grote naam als Bad Robot garandeert geen ‘online exclusives’, maar het vergroot de kansen vast en zeker.

Lees ook: ➔ Apple TV Plus: trailer eerste ambitieuze sci-fi serie is een feit

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    vandenbroeke

    Ik weet niet of ze daar zo rouwig om moeten zijn. De dingen die J.J. Abrams maakt zijn vaak veelbelovend maar vallen altijd tegen. Zijn bedrijf wordt niet voor niets vaak ook wel Bad Reboot genoemd.

  • Profielfoto
    icegodd

    Als star trek fan zeg ik: Bedankt (not) JJ en tot ziens.