Apple Pay start in nieuwe Europese landen en bij extra banken in België

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Apple Pay 16x9
(Afbeelding: Apple)

De uitrol van Apple Pay komt de laatste tijd goed op gang. Enkele weken nadat de betaaldienst voor de iPhone, Apple Watch en Mac in Nederland startte, zijn weer drie nieuwe Europese landen toegevoegd. In België werkt de dienst nu bij twee extra banken, namelijk Bunq en N26.

Na Nederland is Apple Pay nu ook in Griekenland, Roemenië, Slowakije en Portugal te gebruiken. De dienst werkt daardoor in totaal in 28 Europese landen. Het totaal aantal landen staat nu op 41. Het Europese continent is steeds beter gedekt.

Apple Pay: nieuwe landen, nieuwe banken

Apple’s betaaldienst werkt in Griekenland, Roemenië, Slowakije en Portugal. In Slowakije ondersteunt Apple maar liefst negen banken, waaronder de grootste handelsbank van het land: Slovenska Sporitelna. In Portugal is het aanbod wat minder, want daar ondersteunt Apple Pay alleen de internetbanken N26 en Revolut. Ook de van oorsprong Engelse bank Monese is actief in het Zuid-Europese land, maar grote banken zoals Banco Português do Atlântico en Banco Santander Totta doen nog niet mee.

Welke banken in Griekenland en Roemenië worden ondersteund, staat nog niet op Apple’s overzicht. Noemenswaardig is nog dat Apple Pay met de dienst Ticket Restaurant in Slowakije gebruikt kan worden. Dit is een dienst die maaltijdvouchers voor bedrijven aanbiedt.

ticket restaurant apple pay 001
Klik/tap voor groter.

Uitbreiding in België

In België krijgen meer banken ondersteuning voor Apple’s betaaldienst. Naast BNP Paribas Fortis en de dochtermerken Fintro en Hello bank is de dienst nu ook te gebruiken bij Bunq en N26. Dit zijn kleine banken die via internet opereren. Helaas haken andere banken zoals KBC en Belfius nog niet aan. Desalniettemin zit er wel beweging in de uitbreiding van Apple Pay in België. Er staat bijvoorbeeld een pilot op het programma die Apple’s betaaldienst voor de iPhone en Apple Watch naar het OV brengt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  SuperAn

  In België kan je idd naast de BNB groep ook kaarten van Bunq, revolut, n26 en monese toevoegen, dit zijn “banken” die door werkelijk niemand gebruikt worden, dit als een uitbreiding beschouwen is dan ook een beetje een brug te ver….

 • Profielfoto
  Jor1

  SuperAn op 26 juni 2019 13:29
  In België kan je idd naast de BNB groep ook kaarten van Bunq, revolut, n26 en monese toevoegen, dit zijn “banken” die door werkelijk niemand gebruikt worden, dit als een uitbreiding beschouwen is dan ook een beetje een brug te ver….

  Zal ik alle BUNQ klanten even bij je op de thee sturen… 😉

 • Profielfoto
  Odie

  SuperAn op 26 juni 2019 13:29
  In België kan je idd naast de BNB groep ook kaarten van Bunq, revolut, n26 en monese toevoegen, dit zijn “banken” die door werkelijk niemand gebruikt worden, dit als een uitbreiding beschouwen is dan ook een beetje een brug te ver….

  Fijn he, vanuit je eigen bubble praten. Ik gebruik bunq als mijn primaire bank… Net als tienduizenden andere klanten.

 • Profielfoto
  frank_1969

  Ik gebruik ze allemaal!

 • Profielfoto
  toffradio

  ik gebruik enkel bunq sinds die Apple Pay hebben, en die hebben het al enkele maanden hoor, is niet nieuw

 • Profielfoto
  Di May

  Inderdaad. Ik dacht ook dat Buncq al
  wat langer een tijdje Apple Payer was.

  Nu, eerlijk gezegd, Bunq, en ik loop hier toch
  al een tijdje rond, bovendien goed ingebed in de
  financiële wereld, was Bunq mij voordien totaal onbekend.

  Schiet niet op deze jongen, maar trekt er conclusies uit
  hoe een product er ongewild toch nog in slaagt
  onder de radar te blijven sukkelen.

  In concreto, al mag BNPP wel de grootste Belgsiche
  geldwinkel zijn, het is toch nog zuinig zoeken naar
  Apple Pay-minded banken. Procentueel gezien
  denk ik niet dat heel veel Belgen al die
  luxe-mogelijkheid hebben.

   

 • Profielfoto
  gipsman

  @Di May

  Zal wel zo zijn denk ik ook. Dikwijls ben ik in Belgische winkels de eerste klant met Apple Pay. Ik vind die winkels in Apple Maps, maar de mensen van de winkel weten zelf niet dat apple pay in de winkel actief is. In sommige winkels werkt het gewoon niet (foutmelding !)5, omdat er alleen ‘bancontact’ is. Deze betaalmarkt is echt goed afgeschermd ( cfr. payconic) door enkele Belgische banken, maar hoe lang kan het duren? Ik ga ook niet eeuwig de Hello Bank gebruiken enkel en alleen voor apple pay, terwijl ik bij KBC ben voor alles en nog wat, essentiële dingen zoals: doniciliëringen, link met paypal, link met de fiscus, spaarrekening, oneindig meer. Apple Pay is niet zo belangrijk, maar handig is het wel, vandaar.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Doniciliëringen, moest het opzoeken. Zoiets als automatische afschrijvingen. Weer wat geleerd. 🙂

 • Profielfoto
  gipsman

  @ome knor

  Sorry het is FrenchDutch. Gaat nog even duren voor VL door NL geannexeerd kan worden.

 • Profielfoto
  MichelSpeed

  Jor1 op 26 juni 2019 13:37

  SuperAn op 26 juni 2019 13:29
  In België kan je idd naast de BNB groep ook kaarten van Bunq, revolut, n26 en monese toevoegen, dit zijn “banken” die door werkelijk niemand gebruikt worden, dit als een uitbreiding beschouwen is dan ook een beetje een brug te ver….

  Zal ik alle BUNQ klanten even bij je op de thee sturen… 😉

  Liever koffie! Maar alle gekheid op een stokje… Ik denk dat Bunq inderdaad een grotere bank is dan men denkt. Ik zelf gebruik hem meer dan mijn oude bankrekening van een grotere bank.

 • Profielfoto
  SuperAn

  Mogelijks dat Bunq beter ingeburgerd is in Nederland dan in België, maar als ik in mijn eigen studentenbubbel kijk (normaal toch de primaire doelgroep voor nieuwe snufjes?) Weet men absoluut niet dat dergelijke banken bestaan. Banken kosten hier als student vaak niets en brengen overal even weinig op, er is dus enorm weinig incentive om klant te worden bij een dergelijke bank die als enige voordeel betalen met Apple Pay zou hebben.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple Pay werkt inmiddels met mijn NL N26 black card. Echter alleen als een winkel Mastercard accepteert als betaalmiddel. Bijv mijn Jumbo niet dus dagelijkse boodschappen afrekenen is er niet bij. Dit is een groot nadeel van N26 icm met Apple Pay. Ik heb wel een N26 maestro kaart maar deze werkt niet met Apple Pay. Nog niet ideaal allemaal….