Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 26 juni 2019

Apple Pay start in nieuwe Europese landen en bij extra banken in België

De uitrol van Apple Pay komt de laatste tijd goed op gang. Enkele weken nadat de betaaldienst voor de iPhone, Apple Watch en Mac in Nederland startte, zijn weer drie nieuwe Europese landen toegevoegd. In België werkt de dienst nu bij twee extra banken, namelijk Bunq en N26.

Na Nederland is Apple Pay nu ook in Griekenland, Roemenië, Slowakije en Portugal te gebruiken. De dienst werkt daardoor in totaal in 28 Europese landen. Het totaal aantal landen staat nu op 41. Het Europese continent is steeds beter gedekt.

Apple Pay: nieuwe landen, nieuwe banken

Apple’s betaaldienst werkt in Griekenland, Roemenië, Slowakije en Portugal. In Slowakije ondersteunt Apple maar liefst negen banken, waaronder de grootste handelsbank van het land: Slovenska Sporitelna. In Portugal is het aanbod wat minder, want daar ondersteunt Apple Pay alleen de internetbanken N26 en Revolut. Ook de van oorsprong Engelse bank Monese is actief in het Zuid-Europese land, maar grote banken zoals Banco Português do Atlântico en Banco Santander Totta doen nog niet mee.

Welke banken in Griekenland en Roemenië worden ondersteund, staat nog niet op Apple’s overzicht. Noemenswaardig is nog dat Apple Pay met de dienst Ticket Restaurant in Slowakije gebruikt kan worden. Dit is een dienst die maaltijdvouchers voor bedrijven aanbiedt.

ticket restaurant apple pay 001
Klik/tap voor groter.

Uitbreiding in België

In België krijgen meer banken ondersteuning voor Apple’s betaaldienst. Naast BNP Paribas Fortis en de dochtermerken Fintro en Hello bank is de dienst nu ook te gebruiken bij Bunq en N26. Dit zijn kleine banken die via internet opereren. Helaas haken andere banken zoals KBC en Belfius nog niet aan. Desalniettemin zit er wel beweging in de uitbreiding van Apple Pay in België. Er staat bijvoorbeeld een pilot op het programma die Apple’s betaaldienst voor de iPhone en Apple Watch naar het OV brengt.

Reageer op artikel:
Apple Pay start in nieuwe Europese landen en bij extra banken in België
Sluiten