Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 11 juni 2019

Apple Pay nu actief bij ING in Nederland: zo stel je het in

Apple Pay in Nederland is eindelijk een feit. Na een aankondiging op 1 mei 2019 heeft ING vandaag Apple’s betaaldienst voor zijn klanten geactiveerd. Je kunt de betaaldienst voor iPhone en Apple Watch nu via de ING-app activeren en starten met contactloos betalen via je Apple-apparaten.

De bank rekent geen extra kosten voor Apple’s betaaldienst. Iedereen met een rekening en mobiel bankieren, kan de betaaldienst gaan gebruiken. Apple Pay werkt in theorie bij alle betaalautomaten in Nederland waar je ook contactloos met je pinpas kunt betalen.

Apple Pay bij ING Nederland activeren

Als het goed is, krijg je als klant van ING in Nederland bij het openen van de app van de bank meteen de vraag of je Apple Pay wil instellen. Als dat niet het geval is, volg je deze stappen:

  • Open de ING-app en ga in het menu naar Instellingen
  • Tik op Apple Pay
  • Kies de rekening die je toe wil voegen en druk op ‘Zet in Apple Wallet’
  • Kies op welk apparaat je Apple’s betaaldienst wil gebruiken (iPhone of Apple Watch)
  • Accepteer de voorwaarden
  • Tik na accepteren op ‘Naar Wallet’ waar je pas klaarstaat.
  • Heb je een Apple Watch? Volg deze stappen dan opnieuw en kies voor je Watch als apparaat waarop je de betaaldienst wil activeren. Dit moet apart.
Apple Pay ING Nederland 001
Klik/tap voor groter.

Betalen met iPhone of Apple Watch

Na het toevoegen van je pas, kun je betalen met je iPhone of Apple Watch. Wanneer je bij een pin-terminal staat, druk je simpelweg twee keer op de knop aan de zijkant van je iPhone, of als het toestel een home-knop heeft twee keer op de home-knop onderaan. Het toestel zal dan Apple Pay activeren en na het scannen van je gezicht met Face ID of Touch ID wordt de betaling voltooid. Op Apple Watch werkt het ook door twee keer de knop aan de zijkant in te drukken en je pols bij de terminal te houden.

Reageer op artikel:
Apple Pay nu actief bij ING in Nederland: zo stel je het in
Sluiten