Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 3 juni 2019

Apple onthult Pro Display XDR: innovatieve 6K monitor

Tijdens WWDC 2019 heeft Apple zijn nieuwe Pro Display XDR, naast de nieuwe Mac Pro. We zetten de specificaties voor je op een rijtje.

Apple Pro Display XDR 6K monitor

Het is een 32-inch LCD-scherm met een schermresolutie van 6016 x 3384. De monitor heeft een prijskaartje van 4999 dollar. De XDR in de naam staat voor ‘extreme dynamic range’. Verder is er ondersteuning voor P3-kleuren, 10 bit-kleuren en referentiemodi. Het scherm is 40 procent groter dan de iMac 5K monitor en heeft een anti-reflecterende coating. Het design past bij het ‘rasp’-design van de Mac Pro. Dat is niet alleen leuk voor het oog, maar is ook functioneel: daardoor kan de monitor efficiënt gekoeld worden.

iMac 9
(Klik/tap voor groter)

Het scherm heeft op volledige helderheid 1000 nits, zonder beperking. Sterker nog, de piek gaat tot wel 1600 nits. Het scherm is specifiek voor professionele gebruikers ontworpen, met focus op het bewerken van foto’s en video’s. HDR wordt ondersteund. Je kunt drie 8K-video’s tegelijkertijd afspelen en bewerken in realtime, waarbij een miljoen pixels tegelijkertijd vertoond worden, op maximale kwaliteit.

Apple scherm

Voor de overige onthullingen van WWDC 2019 kun je deze pagina checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult Pro Display XDR: innovatieve 6K monitor
Sluiten