Apple onthult compleet vernieuwd tvOS 13

Door: Noah Korevaar - 5 reacties
Tvos Apple

Apple heeft tijdens WWDC 2019, een conferentie voor ontwikkelaars, de nieuwste versie van tvOS onthuld. We zetten alle nieuwe features en veranderingen op een rijtje.

tvOS

De software voor de Apple TV is compleet vernieuwd. Het homescreen heeft een ingrijpend redesign gekregen. Achter de iconen krijg je meteen een full-screen preview te zien van de media die je hebt geselecteerd.

Ook wordt Up Next nu gepersonaliseerd, met ondersteuning voor meerdere gebruikers. Iedereen krijgt zijn eigen lijst met persoonlijke aanbevelingen, gebaseerd op je kijkgedrag.

Een vernieuwd Control Center zorgt ervoor dat je makkelijker tussen gebruikers kunt wisselen. De ondersteuning voor Apple Music is ook verbeterd, met onder andere lyrics die gesynchroniseerd worden met de muziek waar je naar luistert. Dat is, zoals Tim Cook het zelf samenvat: “Really cool!”

Up Next tv OS
(Klik/tap voor groter)

Nu de Apple TV echt een gameconsole wordt, heeft Apple ook ondersteuning voor meer controllers toegevoegd. De controllers van de Xbox One S en de Playstation 4 worden ondersteund. Eigenaren van die consoles hoeven dus geen extra controllers te kopen voor Apple Arcade.

Tot slot onthulde de Apple CEO nieuwe screensavers, gebaseerd op 4K HDR beeld van de oceaan, onder water.

Voor de overige onthullingen van WWDC 2019 kun je deze pagina checken

Dit artikel wordt nog bijgewerkt, refresh voor updates

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  kunnen jullie de livestream nog volgen?

  hier is ie gesopt op het eind van  watch os.

   

 • Profielfoto
  okeribok

  Dus geen nintendo pro controller ondersteuning? jammerte.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Ondersteuning voor fatsoenlijke controllers is een goeie stap richting een serieus game platform. Met de Nimbus kon je al redelijk goed gamen maar daar ontbreken echt nog wel een aantal knoppen. PS4 controller welke ik voor de Switch heb kan ik straks dus ook op iOS gebruiken. Top

 • Profielfoto
  sjonnie82

  En wanneer is dan straks? Ook in September?

 • Profielfoto
  MacSjon

  stefan1982 op 4 juni 2019 11:59
  En wanneer is dan straks? Ook in September?

  Release zal ongetwijfeld gelijk met iOS zijn dus september 2019 is waarschijnlijk.