Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 3 juni 2019

Apple onthult compleet vernieuwd tvOS 13

Apple heeft tijdens WWDC 2019, een conferentie voor ontwikkelaars, de nieuwste versie van tvOS onthuld. We zetten alle nieuwe features en veranderingen op een rijtje.

tvOS

De software voor de Apple TV is compleet vernieuwd. Het homescreen heeft een ingrijpend redesign gekregen. Achter de iconen krijg je meteen een full-screen preview te zien van de media die je hebt geselecteerd.

Ook wordt Up Next nu gepersonaliseerd, met ondersteuning voor meerdere gebruikers. Iedereen krijgt zijn eigen lijst met persoonlijke aanbevelingen, gebaseerd op je kijkgedrag.

Een vernieuwd Control Center zorgt ervoor dat je makkelijker tussen gebruikers kunt wisselen. De ondersteuning voor Apple Music is ook verbeterd, met onder andere lyrics die gesynchroniseerd worden met de muziek waar je naar luistert. Dat is, zoals Tim Cook het zelf samenvat: “Really cool!”

Up Next tv OS
(Klik/tap voor groter)

Nu de Apple TV echt een gameconsole wordt, heeft Apple ook ondersteuning voor meer controllers toegevoegd. De controllers van de Xbox One S en de Playstation 4 worden ondersteund. Eigenaren van die consoles hoeven dus geen extra controllers te kopen voor Apple Arcade.

Tot slot onthulde de Apple CEO nieuwe screensavers, gebaseerd op 4K HDR beeld van de oceaan, onder water.

Voor de overige onthullingen van WWDC 2019 kun je deze pagina checken

Dit artikel wordt nog bijgewerkt, refresh voor updates

Reageer op artikel:
Apple onthult compleet vernieuwd tvOS 13
Sluiten