Deze iPhones en iPads krijgen (geen) iOS 13 en iPadOS

Door: Noah Korevaar - 5 reacties
iOS 13

Apple heeft tijdens WWDC 2019 de opvolger van iOS 12 aangekondigd. Opvolgers, moeten we eigenlijk zeggen. iOS is nu namelijk opgesplitst in iOS 13 en iPadOS ‚Äď een nieuw besturingssysteem dat de hardware van de iPad optimaal benut.

Deze iPhones kun je updaten naar iOS 13

De grote vraag is natuurlijk of jouw iPhone en/of iPad updates gaan ontvangen. Waar vorig jaar alle mobiele apparaten met iOS 11 konden rekenen op compatibiliteit met iOS 12, is dat dit jaar helaas niet het geval. We zetten hieronder de iPhones op een rijtje die iOS 13 krijgen:

 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6S
 • iPhone 6S Plus
 • iPhone SE
 • iPod Touch (zevende generatie)

Voor enkele iPhones blijft iOS 12 echter de hoogste versie. Dan hebben we het over de iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus en de zesde generatie iPod Touch. Dat zijn er paar meer dan werd verwacht op basis van eerdere leaks.

Deze iPads kun je updaten iPadOS

Het compleet nieuwe iPadOS komt naar de onderstaande iPads:

 • iPad Pro (12.9-inch)
 • iPad Pro (11-inch)
 • iPad Pro (10.5-inch)
 • iPad Pro (9.7-inch)
 • iPad (zesde generatie)
 • iPad (vijfde generatie)
 • iPad mini (vijfde generatie)
 • iPad mini 4
 • iPad Air (derde generatie)
 • iPad Air 2

Ook in het geval van iPadOS laat Apple enkele generaties niet meer aan bod komen voor een update. Dan hebben we het over de originele iPad Air en de iPad Mini 2. Ook deze twee iPads kon je vorig jaar nog wel naar iOS 12 updaten.

Laten we dan ook meteen even watchOS meepakken: watchOS 6 komt naar de Apple Watch Series 1, Series 2, Series 3 en Series 4. Apple waarschuwt echter dat niet alle features op alle generaties zullen werken.

Check op deze pagina alle onthullingen van WWDC 2019

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  defores

  Stom dat de iPhone 6 (plus) er meer bij zit, die werken nog prima en weggooien is toch zonde! Hoeveel moeite zal Apple dat nu kosten te ondersteunen? Geldklopperij

 • Profielfoto
  dakdekker

  @defores, deze blijft dan ook prima werken zonder iOS 13 je zal echt niets missen er zijn alternatieve apps genoeg om de connectiviteit te bewerkstelligen.

 • Profielfoto
  Bart119

  Helaas betekend dit toch stilaan het einde van de iPhone 6. Deze zal het nog wel enige tijd prima doen op iOS 12 maar na verloop van tijd – tegen de komst van iOS14 – zullen er meerdere apps geen updates meer krijgen.

   

  Maar ik klaag niet, na 3 jaar krijgt mijn SE nog steeds op het recentste iOS draaien, tegen dat deze niet meer ondersteund wordt zal het ook wel eens tijd worden voor een nieuw toestel.

 • Profielfoto
  Odyssey

  logisch dat ze een 5j oud toestel niet meer ondersteunen. technologie veranderd gewoon snel en oude hardware ondersteunen vraagt het meeslepen van heel veel legacy integraties die de performantie juist benadelen…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Odyssey op 6 juni 2019 17:46
  logisch dat ze een 5j oud toestel niet meer ondersteunen. technologie veranderd gewoon snel en oude hardware ondersteunen vraagt het meeslepen van heel veel legacy integraties die de performantie juist benadelen…

  Ik sta er versteld van dat mijn MacBook Pro Retina mid 2012 !!! gewoon macOS Catalina ondersteunt! We praten hier dus over meer dan 7 jaar oude machine, die gewoon het nieuwste OS kan gaan draaien.

  Kom daar maar eens om bij de buren.