Gelekte hoesjes bevestigen controversieel design iPhone 11

Door: Noah Korevaar - 12 reacties
Apple iPhone 11

Google deed eerder deze week een opvallend zet. Nadat het vermeende design van de Pixel 4 lekte, besloot de zoekgigant zelf officiële beelden te delen. Terwijl de Android smartphone pas in oktober onthuld gaat worden. Een maand na de nieuwe iPhone 11 modellen van 2019.

Gelekte case iPhone 11 2019

Daardoor weten we al officieel hoe de Pixel 4 eruit gaat zien. Die timing is niet geheel onbelangrijk: de Pixel 4 heeft een vierkante cameramodule, die enorm op de verwachte cameramodule van de onaangekondigde iPhone 11 lijkt.

Normaliter zou Apple de nieuwe iPhones in september onthullen, en Google zijn pixels in oktober. Dan zou de conclusie ongetwijfeld geweest zijn dat Google Apple had gekopieerd. Nu Google ongebruikelijk vroeg de Pixel 4 heeft getoond, is Apple de copycat. Althans, dat is de indruk die zo wordt gewekt.

De vierkante cameramodules waar beide partijen voor kiezen zijn op zijn zachtst gezegd controversieel. Nieuwe gelekte cases voor de iPhone 2019 maken de situatie er niet beter op. In plaats van één groot gat zijn er kleine uitsparingen voor de lenzen, sensoren en de flash.

Huawei is de fabrikant die deze trend aftrapte, met zijn nieuwste telg uit de Mate-serie. Nu Apple en Google volgen is de kans groot dat de rest van de markt ook zijn heil in deze richting gaat zoeken.

Apple weet naar verluidt nog een subtiele middenweg te vinden door twee van de drie camera’s nagenoeg onzichtbaar te maken. Hoesjesmakers gooien op deze manier echter mooi lelijk roet in het eten.

De kans dat het design uiteindelijk anders uit gaat pakken, is onderhand na alle leaks klein. Van Google weten we het nu in ieder geval zeker. Wordt vervolgd! Check ook de laatste geruchten rondom de opvolger van de iPhone XR, vooral wat de accuduur van het toestel betreft.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Prachtig. .;)

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Schitterend!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik kan echt niet de enige zijn die nu denkt, kon ik mijn tong maar eens door een van die gaatjes prikken terwijl ik in mijn oorlelletje knijp. 🤐

 • Profielfoto
  puccini

  Shmoo op 14 juni 2019 14:57
  Ik kan echt niet de enige zijn die nu denkt, kon ik mijn tong maar eens door een van die gaatjes prikken terwijl ik in mijn oorlelletje knijp. 🤐

  :-)

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  De ophef ontgaat me volledig. Waarom zouden die camera’s ‘onzichtbaar’ moeten zijn? Hoezo?

  Vermoedelijk zouden de fabrikanten dat soort ‘bobbels’ helemaal kunnen voorkomen door het toestel voor de rest dikker te maken. En dan de extra ruimte gebruiken voor een grotere accu, ik noem maar wat…

  Maar ja: dan wordt-ie wel een millimeter dikker en het is blijkbaar ook van het grootste belang dat je smartphone zo dun wordt als een credit card. Zodat er weer wat te zeuren is als-ie buigt.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Wat een onzinnige opmerking over dat copy-cat gebeuren. De geruchten op basis van mallen en maatvoeringen voor de hoesjes-industrie zijn voor de iPhone 11 al máánden oud.

 • Profielfoto
  Melle

  Helemaal geen onzinnige opmerking. Het artikel stelt het juist. De perceptie kan zo gestuurd worden, en mij
  (En kennelijk ook jou) interesseert je dat geen moer, maar je wil het aantal mensen die daar online hele dagen mee bezig zijn geen eten geven…

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  En dan kunnen we hem weer duurder maken. “….. Amazing, the best we ever made….” En voor die prijs koop ik zolangzamerhand een fullframe spiegelreflex. Als ze daar nu een belfunctie aan toevoegen is de overstap zo gemaakt….

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Shmoo op 14 juni 2019 14:57
  Ik kan echt niet de enige zijn die nu denkt, kon ik mijn tong maar eens door een van die gaatjes prikken terwijl ik in mijn oorlelletje knijp. 🤐

  Echt wel, niet iedereen ziet er een rose bud in………..

 • Profielfoto
  pannekoek

  Melle op 14 juni 2019 18:32
  Helemaal geen onzinnige opmerking. Het artikel stelt het juist. De perceptie kan zo gestuurd worden, en mij
  (En kennelijk ook jou) interesseert je dat geen moer, maar je wil het aantal mensen die daar online hele dagen mee bezig zijn geen eten geven…

  LOL! Daar zijn ze hier op OMT ook niet vies van.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Lolsmurf op 14 juni 2019 22:53
  En dan kunnen we hem weer duurder maken. “….. Amazing, the best we ever made….” En voor die prijs koop ik zolangzamerhand een fullframe spiegelreflex. Als ze daar nu een belfunctie aan toevoegen is de overstap zo gemaakt….

  Doe je dat toch lekker, ga jij lekker met zo’n ding bellen. Succes.

  Ik en ik denk velen met mij, zijn blij met die ontwikkeling van de camera. Waarom een onhandige camera meenemen terwijl de camera van je smartphone steeds beter wordt. De camera is voor misschien wel de belangrijkste factor in het keuze van een nieuwe iPhone.

 • Profielfoto
  DBIW

  Sugar and Cream op 14 juni 2019 16:42
  Wat een onzinnige opmerking over dat copy-cat gebeuren. De geruchten op basis van mallen en maatvoeringen voor de hoesjes-industrie zijn voor de iPhone 11 al máánden oud.

  Een gerucht is geen presentatie van het bedrijf zelf. Google heeft hun design nu bevestigd en wereldkundig gemaakt, Apple nog niet. Dus: Apple heeft Google gekopieerd. Slim. Neemt niet weg dat beide afschuwelijk zijn om naar te kijken. Wat wordt die Note 10 dan een absolute schoonheid naast deze twee gedrochten.