Accessoirefabrikant lekt camera-protectors voor iPhone 11

Door: Noah Korevaar - 11 reacties
Apple WWDC 2018

Na de notch en de hole-punch heeft 2019 een nieuwe trend te pakken: de vierkante cameramodule. Zowel de iPhone 11 als de Google Pixel 4 gaan die kant op, zo blijkt uit zowel leaks als een bevestiging van Google zelf.

iPhone 11 camera-protector lekt

We hebben al verschillende renders van de iPhones van 2019 mogen bewonderen. Waar de Pixel 4 nog geprezen werd voor zijn high-end look, is Apple’s implementatie iets minder geliefd.

Na de relatief subtiele achterkant van de iPhone XS is wat we tot nu toe hebben gezien namelijk vrij heftig. Waar we aan het begin nog hoopten dat het om eerste prototypes ging, lijkt het design steeds definitiever.

MobileFun heeft een video en foto’s gedeeld van een camera-protector voor de iPhone 11, geproduceerd door accessoiregigant Olixar. Geen screen protector dus, maar een beschermlaagje voor de cameramodule op de achterkant van het toestel.

Apple iPhone 11 camera
(Klik/tap voor groter)

Dan hebben we het over de iPhone 11, de iPhone 11 Max en de iPhone 11R. Althans, als Apple voor die namen kiest. De iPhone 11R krijgt naar verluidt een 12-megapixel camera in combinatie met een 12-megapixel telefotolens met twee keer zoom.

De andere twee modellen krijgen diezelfde sensoren, samen met een 12-megapixel ultra-wide lens met een hoek van 120 graden. Aan de voorkant zit waarschijnlijk een verbeterde 12-megapixel selfiecamera in combinatie met verbeterde sensoren voor FaceID.

De camera-protectors kunnen nu al besteld worden, voor $10.99 per twee stuks.

Zelfde afmetingen, grotere accu’s

De nieuwe iPhones, die ergens in september gelanceerd gaan worden, behouden naar verluidt het formaat van hun voorgangers. We krijgen waarschijnlijk een 6.5-inch iPhone 11 Max, een 5.8-inch iPhone 11, beide met een OLED-paneel. Daarnaast komt Apple ook met een 6.1-inch iPhone 11R met een LCD-scherm.

De drie toestellen maken gebruik van de Apple A13-chip, en kunnen naar verluidt andere accessoires draadloos laden. Oftewel, AirPods en de Apple Watch. Met die feature in het achterhoofd implementeert de techgigant dit jaar waarschijnlijk grotere accu’s. Op naar september!

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Oei.

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Dat wordt dus een zwarte.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Tja..

 • Profielfoto
  Jor1

  dit is toch een grapje heh?

 • Profielfoto
  Macteach

  Ik wacht een jazr, nu nog een dure iPhone zonder 5G lijkt me geen goede investering als dat ding zo’n drie jaar mee moet gaan (te duur om elke twee jaar te vervangen nu)…

 • Profielfoto
  Macteach

  ‘Jaar’…

 • Profielfoto
  KR1275

  ‘t Zal toch niet! Wat lelijk.

 • Profielfoto
  Petje

  Wat een lelijke achterkant, ik sla dit jaar wel over.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Als het er echt zo uit ziet ….😆 tja dan moet ik echt deze keer overslaan … maar misschien valt het wel mee….

 • Profielfoto
  Vilscon

  Waarom zou dit bewijs moeten zijn? “Iedereen” kan een (screen)protector maken en op een webshop gooien? Dat hoeft geen bewijs te zijn. Olixar kan ook de afweging hebben gemaakt of de verkoop van een ontworpen op basis van geruchten cameraprotector hoger zal zijn dan de ontwerp- en productiekosten hiervan. Ze kunnen inspringen op de geruchten en naïviteit van Apple fans en de menigte voor zijn door nu al een product op de markt te brengen.

  Uiteraard, de moeite an sich zegt al heel veel, maar dat is nog geen definitief bewijs.

 • Profielfoto
  darthvader

  Zijn de designers van Apple niet in staat iets beters te verzinnen.
  Dit ziet er toch niet uit🥴