Apple’s creditcard: ‘Apple Card voor Europa in voorbereiding’

Door: Raymon Mens - 30 reacties
Apple Card 16x9
Afbeelding: Apple

In Nederland hebben we er weinig van gemerkt, maar binnenkort lanceert Apple zijn eigen creditcard. De zogenaamde Apple Card werd in maart aangekondigd en met iOS 12.4 gaat de integratie in iOS live, maar alleen in de VS. Er is echter goed nieuws voor inwoners van Europa en Nederland.

Volgens zakenblad Bloomberg is Apple actief bezig met de uitrol van zijn creditcard naar Europa. Daarnaast worden in de VS de laatste voorbereidingen voor de lancering getroffen. Duizenden medewerkers van de Apple Store zijn in hun thuisland al begonnen met het gebruik van de kaart.

Apple’s creditcard in Europa: plan voor 2020?

Dat Apple de ambitie heeft om zijn creditcard naar Europa en dus ook Nederland te brengen, is geen geheim. Tijdens de onthulling van de kaart in maart zei het bedrijf uit Cupertino al dat de Apple Card uiteindelijk ook naar Europa moet komen. Onder Europa verstaat het Amerikaanse bedrijf vaak eerst het Verenigd Koninkrijk. Nederland doorgaans vaak laag op het prioriteiten­lijstje van Apple. Kijk maar naar de trage lancering van Apple Pay.

Een gemakkelijke opgave zal het niet worden om de Apple Card in Europa te lanceren. In tegenstelling tot de VS is de markt voor banken hier strikt gereguleerd. Apple moet zijn aanbod aanpassen aan de Europese markt en zal bijvoorbeeld een debetkaart en niet alleen een‎ creditcard moeten aanbieden. Er wordt geen datum genoemd door Bloomberg, maar het is waarschijnlijk dat de uitbreiding naar Europa voor 2020 op het programma staat. Apple zou al met Europese toezichthouders in gesprek zijn.

Apple card creditcard
Klik/tap voor groter.

Apple Card binnenkort in de VS

Vooralsnog is de Apple Card alleen voor iPhone-bezitters in de Verenigde Staten. De Wallet-app van de iPhone wordt de centrale hub voor de creditcard. Je kunt daar alle uitgaven zien en de app categoriseert ze zodat je inzicht in je uitgavenpatroon hebt. Iedere categorie heeft een eigen kleur en dat zorgt voor overzichtelijke grafieken. Via de Wallet-app is het ook mogelijk om de schuld op de creditcard terug te betalen. Apple belooft een (relatief) lage rente en helemaal geen rente wanneer je de schuld voor de hele maand meteen terugbetaald. (Zie ook → Apple Card: creditcard gemaakt voor de iPhone-generatie)

Apple Card
Klik/tap voor groter.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Hoe gaan ze dat bijvoorbeeld doen als je op vakantie bent in een niet Euro land? Welke tarieven bereken ze?

 • Profielfoto
  farl4web

  Zal een flop worden in Europa.

 • Profielfoto
  Odie

  Binnenkort is de UK geen Europa meer 😂

 • Profielfoto
  arno1975

  Odie op 21 juni 2019 10:23
  Binnenkort is de UK geen Europa meer 😂

  Wel Europa, maar hoogstwaarschijnlijk geen EU meer

 • Profielfoto
  arno1975

  farl4web op 21 juni 2019 10:13
  Zal een flop worden in Europa.

  Waarom? Misschien in Nederland.

  in Nederland zijn we gewend om cash of

  met pin te betalen, maar in andere landen (Finland, Tsjechie, Hungarije) rekenen ze een koffie of capuchino af met credit card

 • Profielfoto
  pruus

  Hopla nog weer een creditcard aanbieder. En waarom zou je dat bij Apple nemen. Alleen als het voordelen gaat bieden. Echte voordelen. Want zo kom je als consument ook steeds meer in de klauwen van een andere -beursgenoteerde- company. Wat is het verschil met een bank? Ja, Apple maakt ook telefoons en andere spullen. Voorwaartse integratie.

 • Profielfoto
  Its Showtime

  en zal bijvoorbeeld een debetkaart en niet alleen een‎ creditcard moeten aanbieden

  Hoezo zouden ze dit moeten doen? American Express biedt toch ook uitsluitend creditcards aan?

 • Profielfoto
  flappah

  Ik heb al meer dan 30 jaar een creditcard en gebruik m vooral voor internet aankopen. Het feit dat je aankopen verzekerd zijn en geld terug garantie bij niet levering zijn voor mij doorslaggevend. Een Apple Card zou best wel eens een handige vervanging van deze kaart kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Zal een flop worden in Europa. ”

  Als Europa niet eerder een
  flop wordt dan de kaart …

 • Profielfoto
  abbenhui

  farl4web op 21 juni 2019 10:13
  Zal een flop worden in Europa.

  Ik ben altijd zo benieuwd waar dit soort stellige uitspraken op gebaseerd zijn ….

 • Profielfoto
  wouter57

  Het schiet ook allemaal niet op met betalen via de telefoon. Bij ons komen die typische nerts binnen met zo’n Android toestel en dan kun je beter een collega roepen want het duurt zo lang. De terminal bij de kassa leest hem moeilijk en de klant moet ook nog wat codes invoeren op het toestel. Het probleem zou er niet zijn als ze dan in de wachtrij alvast de app oproepen maar nee ze gaan pas aan de gang als ze aan de beurt zijn. Man man wat een miserie.

 • Profielfoto
  arno1975

  Di May op 21 juni 2019 12:17
  ” Zal een flop worden in Europa. ”

  Als Europa niet eerder een
  flop wordt dan de kaart …

  Europa bestaat al duizenden jaren. Deze kaart moet nog uitkomen…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  wouter57 op 21 juni 2019 13:19
  Het schiet ook allemaal niet op met betalen via de telefoon. Bij ons komen die typische nerts binnen met zo’n Android toestel en dan kun je beter een collega roepen want het duurt zo lang. De terminal bij de kassa leest hem moeilijk en de klant moet ook nog wat codes invoeren op het toestel. Het probleem zou er niet zijn als ze dan in de wachtrij alvast de app oproepen maar nee ze gaan pas aan de gang als ze aan de beurt zijn. Man man wat een miserie.

  Dan zijn het toch echt een stel onhandige eikels. Ik betaal met mijn Android toestel echt in luttele seconden voor bedragen kleiner dan €25,-. Bij grotere bedragen moet je even een pincode intikken en duurt het welgeteld 10 seconden langer. Niks zo gemakkelijk als dat. Maar met de iPhone kan dat weer niet omdat Apple er zo nodig een stokje voor moet steken. Erg jammer want het is verdomd handig als je alleen te telefoon ergens mee naartoe hoeft te nemen.

 • Profielfoto
  iNiels1984

  Ik ben nooit zo van het reageren maar ga het nu toch maar eens doen… Wat zijn er hier toch óngekend veel vréselijk zúre mensen online. BAH! Reacties als ‘Zal een flop worden in Europa’. Hoezo?! Reageer dan niet, doet iets nuttigers. Dat zou het lezen een stuk prettiger maken… Zo, dat is eruit. Dus, als je alleen iets negatiefs te melden hebt. Niet doen, gewoon: niet doen. Fijn weekend!

 • Profielfoto
  bedenking

  Weer een Amerikaanse betaalkaart. Je weet dat voor iedere transactie die je met de kaart doet, de bedrijven in de US rijker worden. Was Europa niet aan het kijken om deze geldstroom binnen europa te houden in de plaats dat all dat geld naar Amerika gaat?

   

   

 • Profielfoto
  Dobbel

  Gewoon een ING rekening hebben/nemen en met ApplePay betalen met je AW en/of Iphone.

  makkelijker kan niet…

 • Profielfoto
  roma

  arno1975 op 21 juni 2019 10:52

  .

  Waarom? Misschien in Nederland.

  in Nederland zijn we gewend om cash of

  met pin te betalen, maar in andere landen (Finland, Tsjechie, Hungarije) rekenen ze een koffie of capuchino af met credit card

  In Denemarken kon ik een openbaar toilet alleen met credit card betalen. De hele 30 cent (ja, goedkoop plassen daar).

  Apple Pay voegt functioneel misschien niets of niet veel toe, maar ik vind het wel nog meer gemak aan betalen toevoegen. De Apple Card zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Voegt niets toe, maakt het alleen nog gemakkelijker om met CC te betalen.

  En ik vind ‘m ook gewoon mooi, en hou van mooie dingen :-p

 • Profielfoto
  Edwin

  @Dobbel: Of Bunq met Apple Pay. Gebruik ik al een paar maanden naar volle tevredenheid.
  Ik was altijd een trouwe ING klant, maar de ING vliegt er bij mij binnenkort uit want Bunq is veel fijner!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Als je bij voorbaat al zegt dat dit een flop in Europa wordt, dan kijk je wel heel erg vanuit een Nederlands perspectief en snap je niet hoe betaalsystemen werken.

  Zoals gezegd wordt buiten Nederland veel meer gebruik gemaakt van Mastercard, al dan niet debit of credit. Maestro is een ander betaalsysteem, wel van Mastercard, maar niet 1-op-1 compatible met het Mastercard betaalsysteem.

  Gelukkig is de Apple Card een Mastercard en dus zal, als mettertijd het Mastercard betaalsysteem ook hier Maestro gaat vervangen, de kaart ook hier breed geaccepteerd worden. Dat betekent dat de kaart hier best wel een succes kan worden.

  Dan is er nog het punt van krediet; daar zijn we in Europa wat minder van dan in de VS, maar we neigen ook steeds meer die kant op. Dan nog heeft de Apple Card potentie hier, als alternatief voor een reguliere credit card.

  Als het gebruiksgemak beter is dan andere credit cards, wat in combinatie met Apple dus wel lijkt te gaan lukken. Ik zie dus wel kansen.

 • Profielfoto
  Gerbili

  Heel simpel: als je de Apple Card hebt, dan kun je gebruik maken van Apple Pay. Ongeacht welke bank je hebt. Zo zetten ze eenvoudig de niet-ING-banken buitenspel.

 • Profielfoto
  ernst.

  wouter57 op 21 juni 2019 13:19
  Het schiet ook allemaal niet op met betalen via de telefoon. Bij ons komen die typische nerts binnen met zo’n Android toestel en dan kun je beter een collega roepen want het duurt zo lang. De terminal bij de kassa leest hem moeilijk en de klant moet ook nog wat codes invoeren op het toestel. Het probleem zou er niet zijn als ze dan in de wachtrij alvast de app oproepen maar nee ze gaan pas aan de gang als ze aan de beurt zijn. Man man wat een miserie.

   

 • Profielfoto
  ernst.

  Bij mijn zaken komen van die hipster iPhone nerds met hun basissalaris/stufie uitkering langs die het bordje “alleen cash” niet zien en dan voor een paar lousy € willen pinnen en dan zich geen raad weten als ze te horen krijgen ” alleen cash” . 499% van mijn klanten betalen gewoon met biljetten of harde duiten en alleen dat iPhone massavolk menen dat het leven op krediet ( kan je lekker rood staan op je pasje) normaal is.😀

 • Profielfoto
  goldoni

  iNiels1984 op 21 juni 2019 14:58
  Ik ben nooit zo van het reageren maar ga het nu toch maar eens doen… Wat zijn er hier toch óngekend veel vréselijk zúre mensen online. BAH! Reacties als ‘Zal een flop worden in Europa’. Hoezo?! Reageer dan niet, doet iets nuttigers. Dat zou het lezen een stuk prettiger maken… Zo, dat is eruit. Dus, als je alleen iets negatiefs te melden hebt. Niet doen, gewoon: niet doen. Fijn weekend!

  Echt jammer van die negatieve reactie

 • Profielfoto
  gipsman

  @ernst  In alle ernst?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Cenobyte op 21 juni 2019 14:40

  wouter57 op 21 juni 2019 13:19
  Het schiet ook allemaal niet op met betalen via de telefoon. Bij ons komen die typische nerts binnen met zo’n Android toestel en dan kun je beter een collega roepen want het duurt zo lang. De terminal bij de kassa leest hem moeilijk en de klant moet ook nog wat codes invoeren op het toestel. Het probleem zou er niet zijn als ze dan in de wachtrij alvast de app oproepen maar nee ze gaan pas aan de gang als ze aan de beurt zijn. Man man wat een miserie.

  Dan zijn het toch echt een stel onhandige eikels. Ik betaal met mijn Android toestel echt in luttele seconden voor bedragen kleiner dan €25,-. Bij grotere bedragen moet je even een pincode intikken en duurt het welgeteld 10 seconden langer. Niks zo gemakkelijk als dat. Maar met de iPhone kan dat weer niet omdat Apple er zo nodig een stokje voor moet steken. Erg jammer want het is verdomd handig als je alleen te telefoon ergens mee naartoe hoeft te nemen.

  Wat klets je nu. Inmiddels is al het één en ander veranderd. Ik heb tegenwoordig alleen mijn telefoon bij. Dubbelklikken, Face unlock, bij terminal houden en klaar. Niks pincode intoetsen, niks 10 seconden wachten… je zou bijna zeggen dat de methode die jij gebruikt achterhaalt is.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  @Ernst: joh wees eens wat minder arrogant en respecteer de medemens.

 • Profielfoto
  HHi Mac

  ernst. op 21 juni 2019 20:28
  Bij mijn zaken komen van die hipster iPhone nerds met hun basissalaris/stufie uitkering langs die het bordje “alleen cash” niet zien en dan voor een paar lousy € willen pinnen en dan zich geen raad weten als ze te horen krijgen ” alleen cash” . 499% van mijn klanten betalen gewoon met biljetten of harde duiten en alleen dat iPhone massavolk menen dat het leven op krediet ( kan je lekker rood staan op je pasje) normaal is.😀

  Alleen maar Cash betalen?  Kom op man, dit is de 21e eeuw!
  Ernstige zaak als je zelf te pinnig bent, of transacties op papier schuwt.

 • Profielfoto
  Col

  @Ruwepit

  Enkel jouw telefoon?

  Hoe betalen we dan de tankbeurt aan de onbemande pomp?

  Ik heb ook Pay maar om te tanken moet ik tóch dat plastic kaartje nog bij hebben.

 • Profielfoto
  WvB22

  Apple Pay met een Apple Credit Card? Ja graag. Dan betaal ik daar alles mee. Mits we dezelfde voorwaarden als de usa krijgen. Nl 2% Apple Pay tegoed op al je transacties. Dat betekent dat al je uitgaven 2% goedkoper worden. In de Apple Store 3% en alleen met je credit card 1%. Dat lijkt niet veel. Maar al je uitgeven op jaarbasis tikt het aardig aan. Een gemiddeld gezin geeft al snel 3500 aan boodschappen uit. Dat is 70 euro verdiend. Met niks doen…

 • Profielfoto
  WvB22

  WvB22 op 15 juli 2019 18:38
  Apple Pay met een Apple Credit Card? Ja graag. Dan betaal ik daar alles mee. Mits we dezelfde voorwaarden als de usa krijgen. Nl 2% Apple Pay tegoed op al je transacties. Dat betekent dat al je uitgaven 2% goedkoper worden. In de Apple Store 3% en alleen met je credit card 1%. Dat lijkt niet veel. Maar al je uitgeven op jaarbasis tikt het aardig aan. Een gemiddeld gezin geeft al snel 3500 aan boodschappen uit. Dat is 70 euro verdiend. Met niks doen…

  Op jaarbasis uiteraard… mits de credit card gratis wordt en meteen afbetalen iedere maand uiteraard. Vrees alleen voor de mensen die geen budget bijhouden. Daar is het bloedlink voor