Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 26 juni 2019

Apple brengt iWork update uit voor Pages, Keynote en Numbers

Apple heeft nieuwe versies uitgebracht de apps uit de iWork suite. Het bedrijf bracht gisteren met Pages 8.1, Numbers 6.1 en Keynote 9.1 uit voor de Mac. Ook de bijbehorende apps voor iOS zijn weer helemaal up-to date gebracht. Het zijn in de meeste gevallen slechts kleine verbeteringen, maar om enkelen ervan zitten gebruikers al een tijdje te wachten.

Vooral kleine verbeteringen

De update omvat een aantal vooral kleine verbeteringen en aanpassingen. Toch werd door veel gebruikers al tijden geroepen om deze verbeteringen. De meeste veranderingen en verbeteringen zitten dan ook onder de motorkap. We zullen per app een voorbeeldje of twee geven.

Numbers

Je kunt in Numbers nu bijvoorbeeld een koppeling maken van tekst op één blad naar een ander blad in je spreadsheet-document. Ook kun je nu gemakkelijk een link naar een ander document plaatsen. Tenslotte is de nauwkeurigheid aanzienlijk verbeterd met behulp van de verbeterde “128-bits berekenings-engine”.

Keynote

Keynote biedt nu de mogelijkheid objecten in de tekst verankeren, zodat ze dynamisch met de tekst mee verschuiven. Je kunt nu basis-dia’s bewerken, ook als je aan het document samenwerkt met een andere gebruiker.

Pages

In Pages heb je nu de beschikking over nieuwe outline- en vulstijlen. Ook kun je nu makkelijker pagina’s en secties kopiëren en plakken tussen verschillende documenten.

Alle drie de apps hebben nieuwe opties voor tekststijlen. De belangrijkste is de mogelijkheid om een ​​verloop toe te passen op tekst. Je kunt nu eenvoudig tekst vullen met een tweekleurig verloop. Wil je meer kleuren? Dat kan ook. De meerkleurige verlopen worden ondersteund vanuit de menuoptie “Geavanceerde verloop-vulling”. Daarnaast kan je nu ook afbeeldingen gebruiken als vulling voor tekst.

Machine learing

Apple maakt binnend e apps nu ook gebruik van machine-learning. Een voorbeeld hiervan is dat in elke iWork app met behulp van gezichtsherkenning, onderwerpen in foto’s intelligent worden gepositioneerd in placeholders en objecten.

Apple heeft zijn website inmiddels bijgewerkt. Van elke app update is met een langere lijst met toegevoegde functies beschikbaar. Ook van de iOS-specifieke updates wordt een handvol verbeteringen aangekaart.

iWork is gratis beschikbaar voor iOS- en MacOS-gebruikers. De updates zijn nu te downloaden voor beide besturingssystemen. de iWork suite heeft misschien niet zoveel gebruikers als Microsoft Office en de suite wordt vast ook minder vaak gebruikt binnen organisaties als Office of Google Docs. Desalniettemin heeft de iWork-suite zo zijn schare fans, waarvan sommigen maar wat blij zullen zijn met een aantal van deze nieuwe functies.

De iWork-apps zijn gratis voor nieuwe en bestaande Mac- en iOS-gebruikers (klik/tap voor groter)

Meer weten over iWork apps? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen over deze suite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple brengt iWork update uit voor Pages, Keynote en Numbers
Sluiten