Apple breidt flink uit

Door: Night - 11 reacties
Apple hub in Seattle

Apple wordt groot in Seattle. Het bedrijf gaat er deze week een nieuwe campus openen. De vestiging van Apple zal onderdak bieden aan zo’n 2000 werknemers. Dat is het dubbele aantal als in eerste instantie gepland was. De iPhone-maker kan met dat aantal concurreren met de andere tech-zwaargewichten in de regio.

Met de verdubbeling van het aantal werknemers wil Apple duidelijk rivaliteit bieden aan Amazon, Microsoft en Google bij het binnenhalen van nieuw talent. Apple wil zijn technische activiteiten buiten Silicon Valley flink uitbreiden. Deze hub zal van Seattle een epicentrum maken voor cloud-technologie, kunstmatige intelligentie en stemtechnologie.

Siri’s nieuwe thuis?

Apple weigerde in detail te treden over de specifieke focus van zijn uitbreiding in Seattle. Gezien de aanwerving lijkt een groot deel van de activiteiten gericht te zullen zijn op de verder ontwikkeling van iCloud. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen richting Siri. Het bedrijf ontplooit in Seattle al veel activiteiten op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie. Naast cloud-technologie zou bijna de helft van de nieuwe vacatures ook gericht zijn op Apple’s stemassistent. Dat zou goed nieuws zijn voor iedereen die Siri graag op een hoger niveau wil laten meepraten.

Apple in Seattle
Apple’s Kristina Raspe (Apple), Marilyn Strickland (KvK van Seattle) en burgemeester Jenny Durkan spreken op de nieuwe Apple campus in Seattle. Foto: Monica Nickelsburg (klik/tap voor groter)

Geen wederdiensten verlangd van Seattle

Apple ontving geen enkele overheidssteun in ruil voor het creëren van banen in Seattle, zei burgemeester Jenny Durkan. Dat staat in schril contrast met Amazon’s zoektocht naar een tweede hoofdkantoor. Het verzoek van dat bedrijf om wederdiensten van de stad om in ruil daarvoor zijn keuze op Seattle te laten vallen voor zijn nieuwe vestiging, was controversieel en ronduit spraakmakend.

Apple wil flink uitbreiden buiten Silicon Valley

Met een capaciteit van 2.000 mensen, zal de nieuwe campus van Apple behoren tot de grootste van de meer dan 100 tech-vestigingen in de regio. Facebook en Google hebben elk meer dan 3.000 mensen, verspreid over het gebied. De nieuwe Seattle-campus maakt deel uit van een breder plan van Apple. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid in opkomende technologie ‘hubs’ buiten Silicon Valley vergroten. Afgelopen december onthulde Apple al het plan voor de bouw van een campus van 15.000 personen in Austin, Texas. Dit wordt dus niet alleen uitgebreid met de vestiging in Seattle, er staan ook kantoren in Culver City, Californië en San Diego op de planning.

Apple’s hoofdkwartier, Apple Park, ook wel ‘Spaceship’ genoemd, telt ondertussen zo’n 12.000 werknemers en het bedrijf telt in de hele Silicon Valley regio in totaal een slordige 25.000 koppen.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Apple moet oppassen dat het niet te log gaat worden. Technische ontwikkelingen gaan nu eenmaal snel. Een paar jaar achteroplopen en je bent ineens niet hip meer. Kijk maar naar Philips. Van een destijds hip merk veranderde het  pijlsnel in een ouwe lullenmerk  waardoor het de concurrentie op de consumentenmarkt niet meer aankon.

 • Profielfoto
  koen

  Philips, hip?

 • Profielfoto
  arno1975

  koen op 1 juli 2019 05:17
  Philips, hip?

  Jaren ‘80 niet (bewust) meegemaakt?

 • Profielfoto
  McPim

  arno1975 op 1 juli 2019 07:29
  Jaren ‘80 niet (bewust) meegemaakt?

  Philips was nooit hip, ook niet in  de jaren tachtig. Je ouders of je opa hadden een TV van Philips, toen al een ouwe lullenmerk dus. De jeugd liep met Walkman’s van Sony. Dat was pas hip.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ik heb de jaren ’80 ook bewust meegemaakt en heb ook nooit ervaren dat Philips hip zou zijn. Daarentegen was Sony erg booming met hun Walkmans.

 • Profielfoto
  koen

  arno1975 op 1 juli 2019 07:29

  koen op 1 juli 2019 05:17
  Philips, hip?

  Jaren ‘80 niet (bewust) meegemaakt?

  Noem mij één hip Philips product uit die tijd.

 • Profielfoto
  arno1975

  CD Spelers. TV’s

 • Profielfoto
  koen

  En scheerapparaten, en strijkijzers. Allemaal erg hip 😂

 • Profielfoto
  Night

  Vergeet de elektrische tandenborstels niet. Daar scoor je pas écht chicks mee

 • Profielfoto
  Di May

  Philips is zo goed als een ouwe lul geboren.
  Nooit meer uitstraling dat mainstream gehad.

 • Profielfoto
  Night

  ….maar het ging over de uitbreidingsplannen van Apple 🤔