Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

Affinity Publisher: nieuwe con­current voor Adobe InDesign uit

De lijn met Affinity-apps van het Britse bedrijf Serif Software wordt steeds groter. Naast Affinity Photo en Affinity Designer is er nu ook ook Affinity Publisher. Naast een concurrent voor Photoshop en Illustrator heeft het bedrijf nu ook een geduchte concurrent voor Adobe InDesign. De app is nu beschikbaar in de Mac App Store.

Affinity Publisher was al een tijdje als bèta beschikbaar, maar nu is de definitieve versie uit. Het desktop publishing-programma (DTP) is geschikt voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale folders. Tijdens de lancering is de prijs tijdelijk € 44,- in plaats van € 55,- voor een eeuwigdurende licentie. Je krijgt er tevens een gratis collectie fonts bij.

Affinity Publisher als InDesign-concurrent

De app heeft veel tools die een DTP’er niet kan missen. Zo kun je gebruik maken van geavanceerde typografie, gekoppelde tekstframes, hoofdpagina’s, spreads, dynamische placeholders voor foto’s, tabellen, grids, gelinkte resources en volledige CMYK-ondersteuning.

Affinity Publisher werkt ook samen met Affinity Photo en Designer via een techniek genaamd StudioLink. Daarmee kun je meteen wisselen tussen de mogelijkheden voor fotobewerking van Affinity Photo en de vector-tools van Designer. Bestanden opnieuw opslaan of exporteren is niet nodig.

Affinity Publisher 001
Klik/tap voor groter.

Uitgever Serif heeft ook 16 tutorials beschikbaar gesteld. Die behandelen alles van het opzetten van je initiële document tot tabellen, het opzetten van kolommen en werken met tekst. Je kunt ze op deze pagina vinden. Met de derde app uit de succesvolle Affinity-serie is de ambitie om de Creative Cloud van Adobe overbodig te maken compleet. Als je niet houdt van software waar je maandelijks voor moet betalen, is de Affinity-reeks zeker het overwegen waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Affinity Publisher: nieuwe con­current voor Adobe InDesign uit
Sluiten