Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 20 juni 2019

Adobe Lightroom is de eerste Creative Cloud-app ooit in de Mac App Store

Adobe Lightroom is vanaf nu ook verkrijgbaar in de Mac App Store. Het is voor het eerst dat een van Creative Cloud-apps beschikbaar is in de officiële appwinkel van de Mac. Vorig jaar kreeg de Mac App Store een grote facelift en de regels voor sandboxing werden flexibeler. In een persbericht zegt Apple dat Adobe Lightroom een geweldige toevoeging is.

De Mac App Store weet langzaam steeds meer grote namen aan te trekken. Eerder kwam Microsoft Office ook al naar de officiële appwinkel voor de Mac. Ook ontwikkelaar Bare Bones Software besloot onlangs zijn gewaardeerde code-editor BBEdit weer terug in de Mac App Store te plaatsen.

Adobe Lightroom met in-app aankopen

Adobe biedt twee in-app-aankopen aan bij Lightroom. Je kunt kiezen voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Daar krijg je naast de software ook 1TB opslag in de Creative Cloud bij. De app is een week gratis te proberen, maar daarna worden de abonnementskosten automatisch in rekening gebracht op je Apple ID. Wil je na die week niet verder? Dan moet je binnen 24 uur vóór het einde van de proefperiode het abonnement opzeggen.

Lagere prijs in de Mac App Store

Het maandelijkse abonnement is met een prijs van € 10,49 per maand opmerkelijk genoeg € 1,60 goedkoper dan wanneer je het direct bij Adobe zelf koopt. De jaarlijkse abonnementsoptie is ruim 14 euro goedkoper dan wat Adobe voor Adobe vraagt op zijn eigen Creative Cloud-website. Dit is opzienbarend, gezien Apple 30 procent commissie in rekening brengt op alle aankopen die in de zijn App Store zijn gedaan.

Adobe Lightroom Mac App Store dark
Klik/tap voor groter.

Zelfs met deze prijs kan je rustig stellen dat Adobe hier niet echt last van zal hebben. De aandelen van het bedrijf hebben nog nooit zo hoog gestaan, na een het beste tweede kwartaal ooit voor het bedrijf. Een strategie met maandelijkse betalingen in plaats van eenmalige aanschaf van software loont op papier dus zeker. Als je niet zit te wachten op maandelijkse betalingen, kun je in de Mac App Store ook naar de apps van Afinity kijken. Dit Britse bedrijf bracht onlangs een complete grafische suite voor een zeer concurrerende prijs uit.

  • Adobe Lightroom is vanaf nu verkrijgbaar in de Mac App Store
    € 10,49 per maand of € 129,99 per jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe Lightroom is de eerste Creative Cloud-app ooit in de Mac App Store
Sluiten