Adobe Lightroom is de eerste Creative Cloud-app ooit in de Mac App Store

Door: Night - 9 reacties
Adobe Lightroom in Mac App STore

Adobe Lightroom is vanaf nu ook verkrijgbaar in de Mac App Store. Het is voor het eerst dat een van Creative Cloud-apps beschikbaar is in de officiële appwinkel van de Mac. Vorig jaar kreeg de Mac App Store een grote facelift en de regels voor sandboxing werden flexibeler. In een persbericht zegt Apple dat Adobe Lightroom een geweldige toevoeging is.

De Mac App Store weet langzaam steeds meer grote namen aan te trekken. Eerder kwam Microsoft Office ook al naar de officiële appwinkel voor de Mac. Ook ontwikkelaar Bare Bones Software besloot onlangs zijn gewaardeerde code-editor BBEdit weer terug in de Mac App Store te plaatsen.

Adobe Lightroom met in-app aankopen

Adobe biedt twee in-app-aankopen aan bij Lightroom. Je kunt kiezen voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Daar krijg je naast de software ook 1TB opslag in de Creative Cloud bij. De app is een week gratis te proberen, maar daarna worden de abonnementskosten automatisch in rekening gebracht op je Apple ID. Wil je na die week niet verder? Dan moet je binnen 24 uur vóór het einde van de proefperiode het abonnement opzeggen.

Lagere prijs in de Mac App Store

Het maandelijkse abonnement is met een prijs van € 10,49 per maand opmerkelijk genoeg € 1,60 goedkoper dan wanneer je het direct bij Adobe zelf koopt. De jaarlijkse abonnementsoptie is ruim 14 euro goedkoper dan wat Adobe voor Adobe vraagt op zijn eigen Creative Cloud-website. Dit is opzienbarend, gezien Apple 30 procent commissie in rekening brengt op alle aankopen die in de zijn App Store zijn gedaan.

Adobe Lightroom Mac App Store dark
Klik/tap voor groter.

Zelfs met deze prijs kan je rustig stellen dat Adobe hier niet echt last van zal hebben. De aandelen van het bedrijf hebben nog nooit zo hoog gestaan, na een het beste tweede kwartaal ooit voor het bedrijf. Een strategie met maandelijkse betalingen in plaats van eenmalige aanschaf van software loont op papier dus zeker. Als je niet zit te wachten op maandelijkse betalingen, kun je in de Mac App Store ook naar de apps van Afinity kijken. Dit Britse bedrijf bracht onlangs een complete grafische suite voor een zeer concurrerende prijs uit.

 • Adobe Lightroom is vanaf nu verkrijgbaar in de Mac App Store
  € 10,49 per maand of € 129,99 per jaar

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  applemac

  Volgens mij klopt de stelling dat het in de App Store goedkoper is niet. Of krijg je bij dit abonnement ook Photoshop erbij?

 • Profielfoto
  Night

  Via Adobe’s webshop

   


  Via Mac App Store

   

 • Profielfoto
  pruus

  Bah wat een geld…

 • Profielfoto
  GuZ

  Als je een Amerikaans post adres hebt is het nog een stuk goedkoper, bovendien zijn er vaker aanbiedingen voor Amerikaanse klanten wat het nog goedkoper maakt.

 • Profielfoto
  applemac

  Night: ja. Dat snap ik. Maar je kunt Lightroom bij Adobe niet los bestellen. Die €12,09 p.m. is inclusief Photoshop. Is dat bij de MAS ook zo? Of krijg je dan alleen Lightroom?

 • Profielfoto
  Frans

  aekiameh op 20 juni 2019 22:40
  Night: ja. Dat snap ik. Maar je kunt Lightroom bij Adobe niet los bestellen. Die €12,09 p.m. is inclusief Photoshop. Is dat bij de MAS ook zo? Of krijg je dan alleen Lightroom?

  MAS is Lightroom + 1 TB Cloud opslag. Bij Adobe heb (had?) je de optie voor Lightroom + Photoshop CC zonder Cloud opslag (ook wel ‘CC Classic’ genoemd) of Lightroom + Photoshop CC met 1 TB Cloud opslag. De eerste optie kost(te) iets van € 140 per jaar.

 • Profielfoto
  Night

  Dat is in inderdaad zo. Of je bij Adobe Lightroom apart koopt of je koopt de fotografiebundel (LR+PS), dat maakt qua prijs niets uit. Je krijgt dus 1 van de 2 apps gratis. of dit bij de MAS ook zo is, is niet na te gaan, omdat PS niet via de MAS verkrijgbaar is. De prijzen zijn dus puur gebaseerd op de aanschaf van ALLEEN Lightroom.

 • Profielfoto
  polansky

  Nee dus, dit is NIET goedkoper, omdat het fotografie abonnement bestaat uit Lightroom + (plus) Photoshop en je hier enkel en alleen Lightroom aangeboden krijgt vor die 8 euro nogwat.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Volgens mij is dit dus het Lightroom cc en niet de classic. En dat is een uitgeklede versie van de classic, je kan er bijvb geen plugins bij gebruiken. Wil je de volle versie, de classic dus, dan moet je naar de website van Adobe. Je krijgt er dan wel Photoshop bij, maar geen 1 tb cloud.