Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple roept 15-inch MacBook Pro terug wegens oververhitting

Apple is een terugroepprogramma gestart voor de accu van de 15-inch MacBook Pro. Het gaat om een aantal modellen die tussen september 2015 en februari 2017 zijn verkocht. De fabrikant vraagt bezitters van deze modellen dan ook met klem om de laptops niet langer te gebruiken. Alleen de 15-inch modellen zijn getroffen. Geen andere MacBook heeft dit probleem.

Volgens Apple bestaat er een kans op oververhitting van de accu. Daardoor zou een risico op brand kunnen ontstaan. Bezitters van een 15-inch MacBook Pro kunnen op een speciale pagina het serienummer van hun laptop checken. Als je MacBook getroffen is, vervangt Apple de accu gratis.

Oververhitting accu 15-inch MacBook Pro

Apple meldt dat het risico op oververhitting van de accu zeer klein is. Toch neemt het bedrijf uit Cupertino het zekere voor het onzekere en worden alle 15-inch laptops van bepaalde typen, die tussen september 2015 en februari 2017 zijn verkocht, teruggeroepen. Wij berichtten onlangs dat in de VS een MacBook in rook opging, maar het is nog onduidelijk of dit aan het terugroepprogramma gelieerd is.

Om te checken of je 15-inch MacBook Pro getroffen is:

  • Start de laptop op en klik in het Apple-menu linksboven op ‘Over deze Mac’.
  • Kopieer in het tabblad ‘Overzicht’ het serienummer.
  • Plak het serienummer op de speciale pagina van Apple om het te checken.
  • Als je laptop in aanmerking komt voor vervanging van de accu, gebruik ‘m dan niet meer voordat de batterij is vervangen.
MacBook Pro accu
Klik/tap voor groter.

Gratis vervanging bij Apple of servicepunt

Je kunt de accu gratis laten vervangen bij de Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel. Woon je daar niet in de buurt? Dan kun je de laptop ook door een erkend servicepunt laten vervangen. Apple geeft op deze pagina een overzicht van de mogelijkheden om je laptop in te leveren. Selecteer daar eerst dat het om een hardwareprobleem gaat, en vervolgens ‘probleem met de voeding’. Je kunt de MacBook Pro ook per post naar Apple sturen, de verzendkosten worden dan voor je betaald. Apple geeft aan dat vervanging in het ergste geval 1 tot 2 weken kan duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple roept 15-inch MacBook Pro terug wegens oververhitting
Sluiten