Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 mei 2019

Ziggo klaagt T-Mobile aan om reclame rondom prijsverhoging

Je hebt er de afgelopen dagen vast over gehoord. Ziggo en KPN verhogen de prijzen van praktisch al hun abonnementen. De prijs van abonnementen stijgt hierdoor gemiddeld met €2,50 per maand. T-Mobile springt daar in nieuwe commercials handig op in met de boodschap “Beter stap je over, wij hebben de prijzen niet verhoogd!”

Dat schiet Ziggo-moederbedrijf VodafoneZiggo echter in het verkeerde keelgat. De provider is een rechtszaak gestart en claimt dat T-Mobile de prijzen wel degelijk heeft verhoogd. Er wordt namelijk een inflatie­correctie van 1,7% toegepast op de maandelijkse prijs van internet, bellen en televisie voor thuis. Die diensten worden verkocht onder de naam T-Mobile Thuis.

Ziggo en T-Mobile naar de rechter

De uitingen van T-Mobile zijn voor Ziggo aanleiding om een rechtszaak aan te spannen. VodafoneZiggo is van mening dat zijn concurrent misleidende informatie verspreidt en op deze manier consumenten onder valse voorwendselen wil verleiden om de overstap te maken. De zaak werd op donderdag aangekaart bij de voorzieningsrechter van de rechtbank Den Haag. Op de uitspraak moeten we echter nog even wachten.

T-Mobile Ziggo prijsverhoging
De uiting van T-Mobile op Facebook – Klik/tap voor groter.

Verhoogde prijzen bij providers

Veel consumenten krijgen in juni of juli een hogere rekening voor vast internet, bellen en televisie. KPN en XS4ALL lieten in april weten dat de prijzen voor internet en bellen omhoog gaan. Bij KPN gaat het om een verhoging van ongeveer een euro per maand, terwijl er bij XS4ALL € 2,50 per maand bij komt. De hogere prijzen worden op 4 juni van kracht en er staat geen verhoging van de snelheid tegenover.

Vast internet wordt ook bij Ziggo duurder. De gemiddelde prijsstijging is daar ook € 2,50 per maand, oftewel 30 euro per jaar. Die wijziging is per 1 juli van kracht, maar er staat wel een verhoogde snelheid tegenover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo klaagt T-Mobile aan om reclame rondom prijsverhoging
Sluiten