WWDC 2019: Apple bevestigt live keynote op 3 juni (en OMT is erbij)

Door: Raymon Mens - 10 reacties
WWDC
(Afbeelding: Apple)

Het hing al in de lucht, maar nadat WWDC 2019 officieel aangekondigd werd, heeft Apple nu ook bevestigd dat de ontwikkelaars­conferentie wordt geopend met een live keynote op maandag 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Journalisten zijn inmiddels uitgenodigd. Ook OMT is in San Jose aanwezig voor de WWDC.

Tijdens de keynote doet Tim Cook samen met Apple-topmensen uit de doeken wat Apple’s software-toekomst brengt. Er zal aandacht zijn voor iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13. Volgens de meest actuele geruchten zien we ook een voorproefje van de nieuwe Mac Pro.

WWDC 2019 Keynote live

Je kunt de keynote ook weer live kijken via de website van Apple. Wij zullen tijdens de keynote via Twitter live verslag doen met foto’s en korte video’s vanuit de zaal. Uiteraard blogt de redactie vanuit Nederland ook actief mee. Op de uitnodigingen lacht een code-unicorn genodigden toe.

WWDC 2019 uitnodigingen 001
Klik/tap voor groter.

Wat kun je verwachten?

Naast de onthulling van nieuwe functies voor iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13 zijn er een aantal grote thema’s. Allereerst zal Apple naar verwachting zijn strategie voor universele apps uit de doeken doen. Het bedrijf maakt nu zelf al een aantal apps die zowel op iOS als macOS werken, bijvoorbeeld de Woning-app. Tijdens WWDC 2019 verwachten we dat meer informatie voor ontwikkelaars aangekondigd wordt. Ook wordt dit de WWDC waar iTunes begraven en vervangen wordt.

De geschiedenis gaat zich mogelijk ook herhalen. Tijdens WWDC 2013 gaf Apple een voorproefje van de destijds nieuwe Mac Pro. In 2019 gaat dat mogelijk weer gebeuren. Naast een nieuwe Mac Pro rekenen we ook op een Apple Pro Display. Oh, en er moet nog een officiële startdatum voor Apple Pay in Nederland aangekondigd worden. Zou dat geen leuke One More Thing zijn?

Zet 3 juni dus gauw in je agenda 

Relevante round-ups

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Zo, OMT heeft geld zat dan om erbij te zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  Sketch of Ruby ???

 • Profielfoto
  cbrouwer

  Eindelijk een nieuwe Mac Pro…

 • Profielfoto
  Antonino

  Het verbaast me niet als de startprijs € 5.000 is met deze Apple die we nu hebben. Weet iemand of het een desktop tower is zoals vóór de 2013 Mac Pro, want de tower was heel makkelijk te upgraden. Is dat met deze nieuwe ook het geval?

 • Profielfoto
  Antonino

  Tijdens WWDC 2018 stond er op het scherm ‘Customer at the center of everything’. Ik weet niet zeker of ik Apple daarin nog kan geloven. En Apple, wijzig die (vind ik) verschrikkelijke naam “macOS” terug naar Mac OS X. Hetzelfde verhaal is met iBooks/Apple Books. Later heet (misschien) de iPhone Apple Phone en heet de iPad Apple Pad. Ik hoop dat dat niet gebeurt.

 • Profielfoto
  pruus

  Lijkt die eerste afbeelding onder de koptekst op een exploderend hoofd? Dan kunnen we nog wat gaan verwachten. Een eenhoorn maakt mij al helemaal zenuwachtig, beetje soft…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Das een emoji ?

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Ik denk dat we er zeker weer een paar bij krijgen. Gelukkig maar, want een goede emoij is toch wel functioneel voor ons dagelijks werk. Daar kan niets tegen op.

 • Profielfoto
  ernst.

  Lolsmurf op 22 mei 2019 20:13
  Zo, OMT heeft geld zat dan om erbij te zijn.

  Dat is tegenwoordig een standaard manier om aandacht te blijven trekken met vaak dubbelzinnige teksten waarmee men, wanneer betrapt, zich met een of ander excuus vaak er vanaf kan maken en dan beroept dat wat eerst gezegd werd anders bedoelt werd. In deze zal het mij niet verbazen als OMT gewoon via die “livestream” erbij is, dus gewoon achter het scherm, thuis in Nederland, en niet lijfelijk aanwezig in de zaal zelf als persoon/personen. Zie anders graag het toegangspasje voor de toegang verschijnen.?

 • Profielfoto
  Night

  Erg suggestief, @Ernst en zeker niet de waarheid. Onze hoofdredacteur Raymon zit 3 juni gewoon (fysiek) in de zaal. Waarom zo negatief?