Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 22 mei 2019

WWDC 2019: Apple bevestigt live keynote op 3 juni (en OMT is erbij)

Het hing al in de lucht, maar nadat WWDC 2019 officieel aangekondigd werd, heeft Apple nu ook bevestigd dat de ontwikkelaars­conferentie wordt geopend met een live keynote op maandag 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Journalisten zijn inmiddels uitgenodigd. Ook OMT is in San Jose aanwezig voor de WWDC.

Tijdens de keynote doet Tim Cook samen met Apple-topmensen uit de doeken wat Apple’s software-toekomst brengt. Er zal aandacht zijn voor iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13. Volgens de meest actuele geruchten zien we ook een voorproefje van de nieuwe Mac Pro.

WWDC 2019 Keynote live

Je kunt de keynote ook weer live kijken via de website van Apple. Wij zullen tijdens de keynote via Twitter live verslag doen met foto’s en korte video’s vanuit de zaal. Uiteraard blogt de redactie vanuit Nederland ook actief mee. Op de uitnodigingen lacht een code-unicorn genodigden toe.

WWDC 2019 uitnodigingen 001
Klik/tap voor groter.

Wat kun je verwachten?

Naast de onthulling van nieuwe functies voor iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13 zijn er een aantal grote thema’s. Allereerst zal Apple naar verwachting zijn strategie voor universele apps uit de doeken doen. Het bedrijf maakt nu zelf al een aantal apps die zowel op iOS als macOS werken, bijvoorbeeld de Woning-app. Tijdens WWDC 2019 verwachten we dat meer informatie voor ontwikkelaars aangekondigd wordt. Ook wordt dit de WWDC waar iTunes begraven en vervangen wordt.

De geschiedenis gaat zich mogelijk ook herhalen. Tijdens WWDC 2013 gaf Apple een voorproefje van de destijds nieuwe Mac Pro. In 2019 gaat dat mogelijk weer gebeuren. Naast een nieuwe Mac Pro rekenen we ook op een Apple Pro Display. Oh, en er moet nog een officiële startdatum voor Apple Pay in Nederland aangekondigd worden. Zou dat geen leuke One More Thing zijn?

Zet 3 juni dus gauw in je agenda 

Relevante round-ups

Reageer op artikel:
WWDC 2019: Apple bevestigt live keynote op 3 juni (en OMT is erbij)
Sluiten