WWDC 2019-app lekt functies iOS 13 en macOS 10.15

Door: Raymon Mens - 6 reacties
WWDC 2019 iOS 13

Nu WWDC 2019 voor de deur staat, is de officiële app van de conferentie ook bijgewerkt. Deze app is voor ontwikkelaars die de conferentie bijwonen, zodat ze snel de tijden en het schema kunnen zien. De planning verklapt echter ook enkele nieuwe functies in iOS 13, macOS 10.15 en watchOS 6.

Ontwikkelaars Steve Troughton-Smith en Guilherme Rambo hebben de app doorgespit en kwamen verwijzingen tegen naar functies voor de Gezondheid-app, ReplayKit en een onafhankelijke Apple Watch.

Aandacht voor je oren in Gezondheid-app iOS 13

De Gezondheid-app van iOS 13 wordt als we informatie in de WWDC 2019-app moeten geloven, ook voorzien van een plaats voor je ‘Hearing health’. De gezondheid van je gehoor dus. Apparaten die je gehoor meten kunnen straks waarschijnlijk data in de Gezondheid-app en HealthKit opslaan.

ReplayKit naar macOS 10.15

De Mac is nooit echt een gaming-platform geweest, maar door de komst van Apple Arcade komt daar in ieder geval deels verandering in. Het lijkt erop dat Apple ReplayKit daarom met macOS 10.15 ook naar de Mac gaat brengen. Ontwikkelaars kunnen dit framework gebruiken om gebruikers hun games op te laten nemen of bijvoorbeeld naar YouTube of Twitch te streamen.

Apple Watch stand-alone in watchOS 6?

De laatste functie is een beetje vaag. Apple heeft sessies die over watchOS 6 gaan voorzien van de trefwoorden onafhankelijk en stand-alone. Wil dit zeggen dat de Apple Watch ook volledig zonder iPhone kan gaan werken, of verwijst het naar de App Store die naar verluidt direct op de Apple Watch apps kan installeren? Dit is nog onduidelijk.

WWDC 2019 app
Klik/tap voor groter.

WWDC 2019 op 3 juni live

Dit zijn geen functies die Apple groot op het podium uit zal lichten, maar wel interessante details voor ontwikkelaars. Het bedrijf doet ieder jaar zijn best om niets te laten lekken, zo hebben de meeste sessies geen omschrijving. Toch lukt het niet altijd om alles . Alle details horen we op maandag 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Dan start WWDC 2019 met de keynote waarin iOS 13, macOS 10.15 en watchOS 6 onthuld worden. (Zie ook → Apple bevestigt live WWDC keynote op 3 juni en dit kun je verwachten)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Spannend, hoor 🤗

 • Profielfoto
  fabian

  Hoop ook iets horen over de mac pro

 • Profielfoto
  pruus

  Echt gelekt, of zomaar gelekt, want dan krijgt Apple, ook hier, weer extra aandacht.

 • Profielfoto
  Roko

  Wordt het niet eens tijd voor macOS 11

 • Profielfoto
  McJohn

  <irony>Er mogen ook wel eens nieuwe emoji’s komen,…. de laatste dateren alweer van 20 jaar geleden.</irony>

 • Profielfoto
  puccini

  McJohn op 30 mei 2019 14:02
  <irony>Er mogen ook wel eens nieuwe emoji’s komen,…. de laatste dateren alweer van 20 jaar geleden.</irony>

  Nou om eerlijk te zijn, liever HELEMAAL GEEN infantiele emoji’s !