Night
Night OMT Specials 4 mei 2019

Weekend Poll: Voldoet jouw iPhone batterij?

Volgens een test van website Which? gaat de batterij van een iPhone aanzienlijk minder lang mee dan Apple aangeeft. De XR spant volgens de site de kroon met een verschil van 51%.

Nu is het natuurlijk lastig om dat soort zaken te vergelijken. Er zijn heel veel factoren die van invloed zijn op het batterijgebruik. Zo kun je bijvoorbeeld bellen via GPS en CDMA, maar ook via VoIP en Wifi. Verder kunnen openstaande apps en achtergrondprocessen de batterijduur beïnvloeden. Kijk je de hele dag YouTube filmpjes? Dan zal je batterij ook sneller leeg zijn dan wanneer je alleen maar belt en SMS’jes stuurt.

Appels met peren vergelijken

Which? gaf verder geen enkele informatie over de gebruikte testmethode op, zodat het een beetje appels met peren vergelijken wordt. In het commentaar van Apple wordt dat ook snel duidelijk:

We rigorously test our products and stand behind our battery life claims. With tight integration between hardware and software, iPhone is engineered to intelligently manager power usage to maximize battery life. Our testing methodology reflects that intelligence.

Which? haven’t shared their methodology with us so we can’t compare their results to ours. We share our methodology for testing which we publish in detail.

 
Apple’s testmethode is inderdaad gewoon na te lezen op de website van Apple. Maar het beste ‘bewijs’ komt nog altijd van de gebruikers. Voldoet jouw iPhone-batterij aan verwachtingen die Apple bij het toestel opgaf toen je deze kocht? Dat is de vraag die we stellen in de Weekend Poll van deze week. Je opmerkingen en aanvullingen zijn natuurlijk ook van harte welkom in de reacties hieronder.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Voldoet jouw iPhone batterij?
Sluiten