Weekend Poll: Voldoet jouw iPhone batterij?

Door: Night - 25 reacties
iPhone 6 batterij

Volgens een test van website Which? gaat de batterij van een iPhone aanzienlijk minder lang mee dan Apple aangeeft. De XR spant volgens de site de kroon met een verschil van 51%.

Nu is het natuurlijk lastig om dat soort zaken te vergelijken. Er zijn heel veel factoren die van invloed zijn op het batterijgebruik. Zo kun je bijvoorbeeld bellen via GPS en CDMA, maar ook via VoIP en Wifi. Verder kunnen openstaande apps en achtergrondprocessen de batterijduur beïnvloeden. Kijk je de hele dag YouTube filmpjes? Dan zal je batterij ook sneller leeg zijn dan wanneer je alleen maar belt en SMS’jes stuurt.

Appels met peren vergelijken

Which? gaf verder geen enkele informatie over de gebruikte testmethode op, zodat het een beetje appels met peren vergelijken wordt. In het commentaar van Apple wordt dat ook snel duidelijk:

We rigorously test our products and stand behind our battery life claims. With tight integration between hardware and software, iPhone is engineered to intelligently manager power usage to maximize battery life. Our testing methodology reflects that intelligence.

Which? haven’t shared their methodology with us so we can’t compare their results to ours. We share our methodology for testing which we publish in detail.

 
Apple’s testmethode is inderdaad gewoon na te lezen op de website van Apple. Maar het beste ‘bewijs’ komt nog altijd van de gebruikers. Voldoet jouw iPhone-batterij aan verwachtingen die Apple bij het toestel opgaf toen je deze kocht? Dat is de vraag die we stellen in de Weekend Poll van deze week. Je opmerkingen en aanvullingen zijn natuurlijk ook van harte welkom in de reacties hieronder.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Cihan

  De batterij industrie staat al jaren stil. Ze mogen echt met nieuwe ‘hightech’ batterijen voor smartphones komen dat minimaal 24 uur mogen mee gaan bij zeer intensief gebruik.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ben ontevreden over accu. Na 5 maanden gebruik is maximum capaciteit al gedaald naar 90%. Moet de accu dus ook eerder opladen dan dat ik gewend was

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Ik ken die hele Which? website niet maar na een bezoek zie ik dat je overal 1 GBP moet betalen om testresultaten of vergelijkingen te kunnen zien. Ik verdenk hen ervan Apple te gebruiken (of misbruiken) om meer inkomsten binnen te harken. Dit soort “nieuws” zie je gelijk overal op allerlei nieuwssites opduiken, zonder dat de echtheid is te achterhalen. Ik hecht vooralsnog weinig waarde aan hun vreemde en enorm afwijkende testresultaten. Ik zie dat de OMT ook enige gereserveerdheid hanteert, en terecht!

 • Profielfoto
  Night

  Dat een batterij na verloop van tijd minder lang meegaat is niet meer dan normaal.

  @Ruwepit: Kun je aangeven welke iPhone je hebt en hoe oud deze is?

 • Profielfoto
  monty python

  5 maand gebruik iPhone Xs en nog altijd 100% capaciteit. Kom makkelijk 2 dagen door dus zeer tevreden.

 • Profielfoto
  Frans

  Met mijn iPhone 6 heb ik eigenlijk geen problemen met de accuduur. Wat me wel tegenviel is dat ik de accu vroegtijdig heb moeten laten vervangen omdat deze ineens heel veel slechter ging presteren en plotseling helemaal uitviel.

  Een langere accuduur is natuurlijk altijd prettig. Het enige wat Apple daarvoor hoeft te doen is de iPhone een millimeter dikker maken. Is meteen die lelijke bobbel van de camera die uit steekt opgelost. Ik denk dat niemand een iets dikkere iPhone een probleem zal vinden.

  Over de accuduur van mijn iPad Air 2 ben ik minder tevreden. Die moet ik soms tussentijds opladen. Ik haal er maximaal 6, som 7, uur uit, en dat is toch minder dan Apple belooft. Ook met de iPad zou Apple de accuduur kunnen verbeteren door deze dikker te maken, een halve millimeter zou al voldoende kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Mijn iPhone 6 heeft een nieuwe accu “gekregen”, die nu weer lekker lang meegaat op een lading.

  Overigens laad ik het ding iedere nacht op en als ik dat een keer vergeet, kan ik er de volgende dag ook nog mee toe.

 • Profielfoto
  mmww

  “Cihan op 04 mei 2019
  De batterij industrie staat al jaren stil. Ze mogen echt met nieuwe ‘hightech’ batterijen voor smartphones komen dat minimaal 24 uur mogen mee gaan bij zeer intensief gebruik.”

  Ik zeg —> regel het ff!

 • Profielfoto
  monty python

  @Frans : inderdaad bij mij ook. iPad Pro 12,9 heeft vind ik een zwakke batterij. Heel snel verbruik en laadt erg traag op. Dat snelladen gaat beter maar of dat goed is voor de batterij ? Ik vermoed dat dat groot scherm erg veel verbruikt.

 • Profielfoto
  whaha

  Mijn iPhone SE bevat nog steeds de eerste accu die er in zat toen ik hem kocht in juni 2016. Ik laad ‘m elke nacht op en hoef ‘m nooit eerder op te laden.

  Ik vraag me wel af hoe lang dat nog blijft, ik heb ‘m bijna 500 keer volledig opgeladen aldus coconutBattery.

 • Profielfoto
  MAC-OS

  heb mijn Iphone 7 128GB nu 2 maanden ik zet hem altijd energiestad dan moet minder rap opladen kom een dikke week toe  en bij vorige smartphone van Samsung iedere dag

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Mijn iPhone 6S heb ik nu 2,5 jaar. Het is nog steeds de originele accu. Er is nog 85% van de capaciteit over. Dit is voor mij nog ruim voldoende: de dag kom ik zonder bijladen gemakkelijk door.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De levensduur van al mijn iPhones is altijd prima. Hoewel wordt gezegd dat het niet meer nodig is ze te ‘kalibreren’ (minimaal 1x per maand helemaal leeg te gebruiken en dan in één keer helemaal vol te laden) of zelfs beter zou zijn dat niet te doen, doe ik dat toch regelmatig wél.

  De kwaliteit van de batterijen is na twee jaar intensief gebruik en dus minstens 1x per dag opladen nog steeds tussen 85 en 90%.

  De batterij van mijn nieuwe iPhone Xs Plus (OLED scherm dus) is wél sneller leeg dan van mijn vorige iPhone 7 Plus. (LED scherm).
  Ik gebruik mijn iPhone de hele dag, dus erg intensief en bij de Xs Plus is ie op de ‘drukste’ dagen na 12-13 gebruik al bijna leeg, terwijl m’n 7 Plus pas na 14-15 uur leeg was bij zeer intensief gebruik.

  Dat komt volgens mij omdat het OLED scherm minder licht geeft en om goed te kunnen zien en lezen, moet ik het scherm dus wat feller zetten. (Binnen overdag meestal op 30-40%, terwijl ik met m’n 7 Plus bij 25-30% lichtsterkte dezelfde lichtopbrengst had). Ik ben dus niet zo tevreden over OLED.

  Ook als je van beide iPhones de schermen op z’n felst zet, is het scherm van de 2,5 jaar oude 7 Plus veel feller dan van de half jaar oude Xs Plus – en dat voor een iPhone die honderden euro’s duurder is. Van mij mag het dus weer LED of iets nieuwers worden!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: de batterijconditie (maximale laadbaarheid) van mijn iPhone Xs Plus is na 6 maanden nog 98%. Bij zeer intensief gebruik (ca 11 uur schermtijd per dag) en minimaal 1 – 1,5 keer opladen per dag. Dat lijkt me prima!

 • Profielfoto
  mjjvanosch

  Accu 100% opgeladen gedurende de nacht. Binnen een half uur op 80%. Batterij van mijn 6S is vorig jaar april vervangen bij Amac tijdens de speciale actie die in dat jaar liep. Herkenbaar voor iemand?

 • Profielfoto
  macquarius

  iPhone 6 plus van oktober 2014 dus 4,5 jaar oud. Batterij capaciteit is 90%. Niks mis mee dus ?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Night op 4 mei 2019 17:09
  Dat een batterij na verloop van tijd minder lang meegaat is niet meer dan normaal.

  @Ruwepit: Kun je aangeven welke iPhone je hebt en hoe oud deze is?

  Dit is een XS van 5 maanden oud.

 • Profielfoto
  pruus

  Probleem ligt niet bij de accu, maar bij de gebruiker. Die gebruikt het apparaat steeds meer en langer. Stom dus.

 • Profielfoto
  DGE1965

  iPhone 8 plus, geen klagen na 6 maand.

 • Profielfoto
  maconly

  Iphone x 85% na paar uur al leeg, nog nooit een iphone gehad die zo snel leeg is.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb nu sinds 5 maanden een iPhone XS Max en die geeft bij zeer intensief gebruik nog steeds 100% aan! Ik kan er twee dagen mee doen! Ik ben dan ook zéér tevreden! ???

 • Profielfoto
  Koezel

  Mijn X heb ik nu 1,5 jaar. Opladen doe ik eens in de 3 dagen. Misschien gebruik ik niet zoveel apps als anderen maar ik ben zeer tevreden.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik gebruik een iPhone XS Max sinds launchday en de batterij conditie is sindskort gezakt naar 99%. Ik gebruik hem heel intensief en moet zeggen dat ik erg onder de indruk bent van zijn batteryduur. Eindelijk een iPhone die niet ergens in de middag aan de lader moest. Wie weet wordt het zelfs iets beter met de darkmode van iOS 13.

  Eindelijk gebruik ik de iPhone met al zijn toeters en bellen, dus accuvreters zoals GPS en ververs op de achtergrond altijd aanstaan.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Mijn iPhone 6 is na 4 en half jaar wel uitgeput. Onderweg met veel gebruik van maps is de batterij na 4 uur ongeveer leeg. Heb een powerbank aangeschaft, dat geeft rust.

  Nu heb ik dat het scherm uit zijn frame wordt opgedrukt door de opgezwollen batterij. Kan zo naar binnen kijken… Pech, hoewel veel gebruikt in die 4 jaar.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Haal nog steeds het einde van de dag niet zonder opladen. Niks verbeterd in de afgelopen jaren