Weekend poll: van bank wisselen voor Apple Pay?

Door: Raymon Mens - 53 reacties
Apple Pay Nederland

Het heuglijke nieuws kwam vorige week. Nederland krijgt -na België- eindelijk de beschikking over Apple Pay. ING zal als eerste bank de beschikking krijgen over de betaaldienst voor iPhone en iPad. Bij ABN Amro en de Rabobank blijft het vooralsnog erg stil.

Ben jij bereid om van bank te wisselen voor Apple Pay en kan ING er een boel klanten bij verwachten, of is dit een te ingrijpende verandering? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  Eddy Krikke

  Volgens mij gaat elke bank apple pay ondersteunen als het een suc6 wordt

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Patrick je test is gelukt, dan nu een inhoudelijke reactie: nee ik ga niet van bank switchen, want ik zit namelijk al bij de Apple onder de banken en dat is bunq, uiteraard mét Apple Pay vanaf het eerste uur. (20 maart 2018 om precies te zijn).

   

 • Profielfoto
  Antonino

  Ik hoef niet te switchen, ik zit al bij ING

 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Heb er wel over gedacht om naar Bunq te wisselen maar het uiteindelijk niet gedaan ivm de kosten en het feit dat ik nog studeer. En al helemaal niet meer nu mijn eigen bank Pay gaat aanbieden.

 • Profielfoto
  arno1975

  Ik heb al Bunq (met Apple Pay). Heb ook ING.

   

 • Profielfoto
  msetten

  Misschien zou mijn antwoord eigenlijk zijn. Ik stap niet direct over maar als na een half jaar de Rabobank dit nog niet aanbiedt dan wel.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Nee is hier: hoef ik niet, want de ING krijgt Apple Pay.

 • Profielfoto
  Ed

  Niet naar deze criminele bank. Ik wacht maar even. Hoop, dat andere banken snel volgen. Het is niet anders.

 • Profielfoto
  HHi Mac

  msetten heeft een punt, ik mis inderdaad de optie wat als ING de enige blijft.
  Had je zelf ook kunnen bedenken @Raymon

 • Profielfoto
  mausje68

  Vorig jaar al gedaan, van ING naar Bunq.

 • Profielfoto
  MacDon

  Leuke poll!
  Ik ga op dit moment mee met de titel van de band Rowen Hèze, “‘t is een kwestie van geduld”. Heerlijk nummer overigens?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik mis de optie “Ik zit al bij ING dus ik hoef helemaal niet te switchen”

 • Profielfoto
  tuuur

  De poll zal een rare uitslag geven aangezien de keuze voor reeds bestaande ING klanten ontbreekt…
  Nee geeft op die manier een onjuiste uitslag lijkt me.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  IcyDragon68 op 11 mei 2019 12:41
  Ik mis de optie “Ik zit al bij ING dus ik hoef helemaal niet te switchen”

  Die optie mis ik ook. En ik weet niet zeker of ik van bank zou switchen voor Apple Pay. Maar een meer op de toekomst gerichte vraag is: gaan de Nederlandse creditcard maatschappijen, zoals International Card Services (goed voor miljoenen verschillende creditcards van zowel Visa en Mastercard) ook meedoen aan ApplePay. Ik hoop het. Van ICS zelf kreeg ik op die vraag nogal vage en ontwijkende antwoorden .

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik ben in BE geswitcht naar Hello Bank voor Apple Pay, maar blijf intussen bij KBC voor het “reguliere betaalverkeer”. De andere banken waaronder dus KBC houden de boot al 6 maanden af, dit kan in NL dus ook even zo zijn. En langduriger nog, omdat NL nu al meer digitaal betaalt. Merkwaardig vind ik ook dat AP in BE meteen veel meer gebruikers heeft dan Google Pay terwijl er toch veel meer Android telefoons in omloop zijn.

 • Profielfoto
  ferre40

  Idem hier, naar Hello bank geswitcht met behoud huidige bank. Meeste handelaars kijken toch vreemd op als ik met Apple Watch betaal. Deze week was er een horeca uitbater die niet toestond dat ik betaalde met AW. Hij stond er op om met de bankkaart te betalen, vreemd. Zal me helaas niet meer zien.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ben overgestapt naar ING, mede omdat ze Apay gaan ondersteunen maar ook omdat zij veel innovatiever zijn dan de Rabobank..

 • Profielfoto
  Ce

  Wowww…het hele gedoe van het wisselen van bank enkel om een paar keer per week bij het contactloos betalen een paar seconden per transactie te besparen.

 • Profielfoto
  klonic

  Ik zou overstappen, echter heb ik al een rekening bij ING en ABN. Bunq vind ik te duur. Wellicht dat ik mijn ABN rekening wel opzeg zodra ING Apple Pay ondersteund.

 • Profielfoto
  xaddict

  Van bank wisselen is een verschrikkelijk proces. Ik heb het met een zakelijke en privé rekening gedaan in de afgelopen twee jaar en het is élke keer gezeik.

  Ook heb ik een liever een bank die mijn geld in groene initiatieven steekt en geen winstoogmerk heeft.

 • Profielfoto
  imathijs

  Ook heb ik een liever een bank die mijn geld in groene initiatieven steekt en geen winstoogmerk heeft.

  Eens. Ik ben momenteel ook aan het oriënteren welke bank daar het beste bij past.

 • Profielfoto
  pruus

  En er komen ook weer andere systemen, die het afrekenen nog gemakkelijker maken, en onafhankelijk van bank. Oh ja die zijn er al genoeg met de RVD-chip er in. Dus Waarom wil iedereen met het horloge of met de telefoon betalen? Om iets te laten zien?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Switchen is teveel gedoe, dus nee. <<Tandenknarsend afwachten gaat>>

 • Profielfoto
  aaa

  Ik ben al van ING overgestapt naar bunq !! En heb al meer dan een jaar nu Apple pay.

   

  Blijven jullie nog maar lang wachten.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik heb een rekening geopend bij Hello Bank een paar maanden geleden om Apple Pay te kunnen gebruiken. Mijn andere rekeningen heb ik ook nog, ik schrijf gewoon elke maand een paar honderd euro over op m’n Hello Bank rekening voor de dagelijkse uitgaven.

 • Profielfoto
  gipsman

  @imathijs @xaddict  Triodosbank is zo’n bank. Zowel in NL als BE.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben ooit al gewisseld van rabo naar ING omdat ze compleet achterlieten. En terecht blijkt nu, ing gaat er met Apple Pay vandoor. Ik gebruik het nu al onder Bunq. Het is echt super handig.

   

 • Profielfoto
  Jafo

  En ik mis de optie “ik hoef geen Apple pay”

 • Profielfoto
  Ziegler

  Jafo op 11 mei 2019 18:46
  En ik mis de optie “ik hoef geen Apple pay”

  Psies.

 • Profielfoto
  madcat

  gipsman op 11 mei 2019 17:51
  @imathijs @xaddict  Triodosbank is zo’n bank. Zowel in NL als BE.

  Een bank zonder winst oogmerk bestaat niet.
  https://www.triodos.nl/persberichten/2019/20192103-jaarresultaten-2018

  ontopic:

  Zelf ga ik een extra rekening bij ING openen zodra apple pay beschikbaar is en het iet schandalig duur is zoals bij Bunq.

  Maar ik zal er niet mijn echte rekening voor opgeven, switchen van bank is op dit moment namelijk nogal lastig.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Wat is het voordeel van Apple pay?

  ik heb altijd mijn mini secrid als cardholder bij me, met pinpas en creditcard omdat ik toch ook een rijbewijs en de kaart van Mn werk bij me moet hebben.

  Ben dus erg benieuwd wat het voordeel van deze betaalservice is afgezien van dat Apple inzicht heeft in mijn betaal gedrag. #sarcasme:P

 • Profielfoto
  arno1975

  Ce op 11 mei 2019 14:56
  Wowww…het hele gedoe van het wisselen van bank enkel om een paar keer per week bij het contactloos betalen een paar seconden per transactie te besparen.

  “Een paar keer per week”….

  5 keer per week in de bedrijfskantine, 3-4 keer per week boodschappen bij Appie/ Hoogvliet- hoef dan trouwens dan nog niet extra Bonus of klanten kaart te pakken. En ja, ik ga ook nog apart naar de slager, groenteboer. Dat is wel meer dan een paar keer per week.

  Vind Apple Pay wel OK

 • Profielfoto
  arno1975

   

   
  demandiebakt op 11 mei 2019 20:54
  Wat is het voordeel van Apple pay?

  ik heb altijd mijn mini secrid als cardholder bij me, met pinpas en creditcard omdat ik toch ook een rijbewijs en de kaart van Mn werk bij me moet hebben.

  Ben dus erg benieuwd wat het voordeel van deze betaalservice is afgezien van dat Apple inzicht heeft in mijn betaal gedrag. #sarcasme:P

  Je zit niet met je limiet van €25 per transactie, noch de 50€ voordat je je pincode moet gebruiken. Ook hoef je niet je pas te zoeken tussen je andere kaarten.

  oh,ja

  Apple doesn’t retain any transaction information that can be tied back to you—your transactions stay between you, the merchant or developer, and your bank or card issuer.

  maargoed, had je zelf ook kunnen lezen?

  https://support.apple.com/en-gb/HT203027

   

 • Profielfoto
  Jorik

  Ja, ik ben geswitched (naar Bunq) vorig jaar, maar Apple Pay was een van de redenen en niet de enige reden. Ik zou nooit naar ING switchen, omdat ik geen klant wil zijn van een immorele bank, ook niet als zij de enige waren met Apple Pay.

  Ik heb de poll dus maar niet ingevuld, want ik kan me geen goede conclusie uit deze vraag met deze antwoorden voorstellen.

 • Profielfoto
  mmww

  Laat Apple Pay nu snel maar komen! Ze hebben nu wel tijd genoeg gehad. Maar echt!? Inderdaad.., uiteindelijk zal elke bank het gaan ondersteunen. Maar de komende 2 jaar zeker niet! Reken maar dat ING dat heeft afgedwongen.

 • Profielfoto
  mmww

  @jorikcaljouw Elke bank is immoreel! De echte quinoa bank bestaat niet en zal ook nooit bestaan! Geld weet je nog!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Hier ook al bunq, dus wisselen is niet nodig.
  Apple Pay is briljant, veiliger dan pinnen en daarnaast makkelijk. Zou niet meer zonder willen.

 • Profielfoto
  Smietje

  Ik vermoed dat er een (te)hoog prijskaartje aan komt te hangen…

 • Profielfoto
  AT024

  Optie ik heb al ING hoeft niet. Dat is niet waar het om gaat. Ze wijken niet weten dat je al bij ING zit. Wss wil jij dat zelf vertellen maar niet nodig

 • Profielfoto
  AT024

  Wijken= willen

 • Profielfoto
  Ruwepit

  AT024 op 12 mei 2019 13:17
  Optie ik heb al ING hoeft niet. Dat is niet waar het om gaat. Ze wijken niet weten dat je al bij ING zit. Wss wil jij dat zelf vertellen maar niet nodig

  Het feit dat er massaal op gereageerd wordt geeft aan dat de optie dus wel ontbreekt. Bij het samenstellen van de vragen gewoon niet opgelet.

 • Profielfoto
  Imade

  Hoef ik niet, bankier al bij de ING en ja, ga gebruik maken van Apple Pay:-)

 • Profielfoto
  Edwin

  ING is in mijn ogen de beste bank op één na, en dat is Bunq. Ik ben klant bij beide banken maar ik ga toch over een poosje de ING vaarwel zeggen. Met de kwaliteit van Bunq heb ik geen ING meer nodig want Bunq bied veel meer en heeft een nóg betere service! Daarnaast gebruik ik nu al een paar maanden Apple Pay via Bunq en dit werkt ook perfect!
  Ja Bunq kost iets meer, maar het bied zoveel voordelen boven andere banken dat ik dit er graag voor betaal!
  Ontopic: nee ik ga niet switchen want ik zit dus al bij een andere bank die Apple Pay ondersteunt!

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik ben het niet eens met de opmerkingen dat van bank wisselen een gedoe is. Ik heb dat 4 jaar geleden gedaan. Dat ging moeiteloos. Ik vraag mij af of degene die het gedoe vinden ooit wel eens overgestapt zijn en hoelang dat geleden is.

 • Profielfoto
  Odie

  Al die reacties hier, dat overstappen moeilijk is.

   

  1) open rekening bij bunq

  2) zet overstap service aan

  3) controleer de komende maanden welke betalingen en incasso’s niet niet via de overstap service gaan (oa hypotheek en salaris) en pas die handmatig aan

  Poe poe wat moeilûk en wát een gedoe. Echt vre-se-lijk.

  Blijf lekker tandenknarsen bij de Rabobank ?

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik kan niet leven zonder Apple Pay. Er zijn geen alternatieven voor deze superieure dienst. Loof Apple.
  Mijn God, hoe dwaas kun je zijn om dit te bejubelen?? Er is genoeg om mee te betalen. Ga je de bankiers van Apple nog meer spekken?? Dacht ‘t niet. Laat ze maat weer mooie spullen maken. Desnoods opsplitsen in een technologiebedrijf en financiële holding. Apple marktaandeel is tanende.
  Ik zit prima bij mijn huidige bank, en paypal en kredietkaart werken uitstekend.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  @KR1275, met mensen zoals jij leefden we nog steeds in de oertijd. Want met een knuppel een beest de kop inslaan en op een knisperend houtvuurtje bereiden was toch ook maar een kleine moeite? Waar maakte holbewoners die met rare stoffen in de weer waren, welke ze ‘ijzer’ noemden, zich druk over?

   

  Geldt ook voor Ziegler: al iets afwijzen voordat je het geprobeerd hebt, en mensen die het wel gebruiken, én overtuigd zijn van de meerwaarde, aanvallen.

  Best wel triest, eigenlijk.

   

  En nee, ik gebruik geen AP, en ik ga niet van bank wisselen hiervoor, vooralsnog.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  gipsman op 11 mei 2019 13:01
  Ik ben in BE geswitcht naar Hello Bank voor Apple Pay, maar blijf intussen bij KBC voor het “reguliere betaalverkeer”. De andere banken waaronder dus KBC houden de boot al 6 maanden af, dit kan in NL dus ook even zo zijn. En langduriger nog, omdat NL nu al meer digitaal betaalt. Merkwaardig vind ik ook dat AP in BE meteen veel meer gebruikers heeft dan Google Pay terwijl er toch veel meer Android telefoons in omloop zijn.

  En dat terwijl KBC in ierland het een lange tijd aanbiedt

  https://www.kbc.ie/our-products/kbc-current-account/current-account/apple-pay

  Voor de belgen is Hello Bank een goed optie. Aangezien het een gratis rekening is.

 • Profielfoto
  KR1275

  @goededag
  Vertel eens: wat is er zo vernieuwend aan Apple Pay en kom vooral met voorbeelden van opties die ik nu niet tot mijn beschikking heb.
  Ik ben niet in de Apple kerk geboren en leef inderdaad nog in een grot. Daarom nog met een iPhone. Doe ik mijn roze bril af, moet ik toch erkennen dat Apple iPhone in dezelfde tijd is blijven steken.

  Ik zie je voorbeelden graag tegemoet.

 • Profielfoto
  jasper050

  Wat ik me afvraag, als je ApplePay via je Apple Watch (linksdragend) wilt betalen moet je dan niet je arm in moeilijke bochten wringen om bij de terminal te komen? Iemand ervaring?

 • Profielfoto
  arno1975

  jasper050 op 13 mei 2019 14:12
  Wat ik me afvraag, als je ApplePay via je Apple Watch (linksdragend) wilt betalen moet je dan niet je arm in moeilijke bochten wringen om bij de terminal te komen? Iemand ervaring?

  Ik heb Apple Watch ook links en het gaat erg gemakkelijk.

 • Profielfoto
  arno1975

  KR1275 op 13 mei 2019 14:07
  @goededag
  Vertel eens: wat is er zo vernieuwend aan Apple Pay en kom vooral met voorbeelden van opties die ik nu niet tot mijn beschikking heb.
  Ik ben niet in de Apple kerk geboren en leef inderdaad nog in een grot. Daarom nog met een iPhone. Doe ik mijn roze bril af, moet ik toch erkennen dat Apple iPhone in dezelfde tijd is blijven steken.

  Ik zie je voorbeelden graag tegemoet.

  Ten eerste, jij moet niets;-).

  Ikzelf vind het erg prettig en makkelijk werken. Je hoeft niet tussen een pak passen dat ene pasje te zoeken. Plus dat ik ook eventueel bonus- of klantenpas op mijn phone hebt. Je hebt geen geneuzel met die limiet van €25 , noch dat je bij €50 je pincode moet gaan gebruiken.

  En daarbij Face ID is ook veilig.