Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Waze: CarPlay-versie krijgt binnenkort drie nieuwe functies

Er worden in gestaag tempo nieuwe functies aan navigatie-app Waze toegevoegd. De app kreeg onlangs ondersteuning voor CarPlay en Siri Shortcuts. Nu volgt een uitbreiding van de CarPlay-versie die een aantal bekende functies naar je dashboard brengt.

In de laatste bètaversie van Waze zitten drie nieuwe functies voor de CarPlay-versie van de app. Er komt een snelheidsmeting, suggesties voor bestemmingen en begeleiding naar ingangen van gebouwen. De functies zitten in een volgende update van de iOS-versie van de app.

CarPlay-versie Waze krijgt bekende functies

De meeste functies die naar de CarPlay-variant van Waze komen, zijn al bekend van de iOS- of Android-versie van de app. De snelheidsmeting kijkt hoe hard je rijdt en toont een waarschuwing wanneer je de toegestane maximumsnelheid overschrijdt. Suggesties voor bestemmingen gaan zich aanpassen aan je dagelijkse ritueel en agenda. Zo kan de route naar je werk alvast klaar worden gezet wanneer je in de ochtend in de auto stapt.

De laatste nieuwe functie die eraan komt, is selectie van en begeleiding naar ingangen. Een winkelcentrum kan bijvoorbeeld meerdere parkeerplaatsen of garages hebben. Bij het ingeven van een bestemming kun je straks ook direct op je dashboard kiezen naar welke ingang je wil. Als er een parkeergarage is, kun je die alvast selecteren.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe versies testen

Wil je nieuwe versies van Waze testen? De app heeft een bètaprograma voor iOS-gebruikers die graag op de eerste rang zitten. Plaatsen zijn beperkt, maar aanmelden is via dit formulier mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waze: CarPlay-versie krijgt binnenkort drie nieuwe functies
Sluiten