Nieuwe controller Tado maakt je airco compatibel met HomeKit

Door: Raymon Mens - 6 reacties
tado airco homekit

Tado is vooral bekend van zijn slimme thermostaten die met HomeKit werken, maar het Duitse bedrijf breidt uit met een nieuwe controller voor airconditioning. De Slimme Aircobediening V3+ werkt nu ook met HomeKit. Dat wil zeggen dat je via de Woning-app of Siri je airco kunt bedienen.

Deze nieuwe controller is ook compatibel met Alexa en Google Assistant. Tado lanceert ook een nieuwe mobiele app die extra functies introduceert, zoals Ambient Wellbeing. Deze functie meet de versheid van de lucht, zowel binnen als buiten het huis.

Tado Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit

De intelligente controller voor airconditioning is vanaf nu te koop voor € 99. De fabrikant bevestigt tegenover OMT dat oudere modellen geen update krijgen die compatibiliteit met HomeKit brengt. De controller communiceert via Wi-Fi met de thuisnetwerk en heeft een infrarood-blaster die je airconditioning aanstuurt.

De controller werkt niet met iedere airco. Vuistregel is dat het moet werken als het apparaat een afstands­bediening met scherm heeft, anders niet.

tado airco homekit
Klik/tap voor groter.

Abonnement optioneel

Het Tado-systeem houdt bij het aanpassen van de temperatuur rekening met het weer, de aanwezigheid van gebruikers en open ramen. Om deze laatste twee parameters te automatiseren, moet je het Auto-Assist-abonnement nemen. Dat kost € 2,99 per maand of € 24,99 per jaar. Er zijn echter ook mogelijkheden om dit via de Woning-app van Apple te doen, dus de HomeKit-gebruiker kan creatief geld besparen.

tado homekit airco apparaat 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel Hubs, Controllers en Gateways heeft de gemiddelde HomeKitter eigenlijk in huis? 🤓

 • Profielfoto
  Afroman

  Werkt dit ook met (Dyson) ventilatoren?

 • Profielfoto
  Maurice

  Shit, ik heb net in februari de A/C controller van Tado gekocht, dit zat er natuurlijk aan te komen, ach ja.
  Ik zal hem aan het eind van het jaar upgraden naar de V3+, ik heb geen zin om na 3 maanden al te upgraden (ook al is €100 in plaats van €180), aan de andere kant hoef ik geen raspberry pi meer te kopen voor Homebridge om de controller compatibel te maken met HomeKit.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Shmoo op 21 mei 2019 13:06
  Hoeveel Hubs, Controllers en Gateways heeft de gemiddelde HomeKitter eigenlijk in huis? 🤓

  1 voor Hue,

  1 voor Aqara

  1 voor Tado

  Maar is dat een probleem dan? Bedoel ze hangen in mijn server ruimte, heb er geen last van.

 • Profielfoto
  Shmoo

  ‘server ruimte’ hihihi, precies dat.

  Bij mensen met iets minder problemen heet dat gewoon de meterkast. 🙂

 • Profielfoto
  bramhilhorst

  Pas op met bestellen. Ik kreeg hem niet werkend met Homekit. Na 2 weken (!) afgescheept te worden met FAQ-linkjes via mail, chat en hun forum werd me beloofd een onderzoek in te stellen. Dat duurde ook weer 2 weken. Daarna kreeg ik bericht dat ik een nieuwe zou ontvangen, maar nu word ik afgescheept met de V2 (zonder Homekit). Al met al nu meer dan een maand bezig en nog niet werkend maar wel €100 en een bak tijd kwijt.