Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Rechter fluit T-Mobile terug om reclame prijs­verhogingen

T-Mobile kreeg het vorige week aan de stok met KPN en Ziggo. Laatst­genoemde providers hebben hun prijzen verhoogd en T-Mobile sprong daar met commercials, banners en uitingen op sociale media handig op in met de boodschap dat het de prijzen niet heeft verhoogd. KPN en Ziggo waren het er niet mee eens en worden nu deels in het gelijk gesteld.

Volgens Ziggo en KPN was de reclame misleidend omdat T-Mobile voor zijn vaste diensten een inflatiecorrectie heeft doorgevoerd. Daardoor zijn de prijzen iets gestegen, maar niet zo hard als bij concurrerende providers. De rechter ging deels in die argumentatie mee.

Radioreclame T-Mobile verboden

Ziggo en KPN waren van mening dat zijn concurrent misleidende informatie verspreidde en op deze manier consumenten onder valse voorwendselen wilde verleiden om de overstap te maken. Uiteindelijk was de beslissing dat T-Mobile met radioreclame moet stoppen, maar op sociale media mag verwezen worden naar de prijsverhogingen bij concurrenten.

De argumentatie van de rechter is nog niet openbaar, maar zowel Ziggo als T-Mobile lijken tevreden met de uitspraak. T-Mobile zegt blij te zijn dat het aanspreken van concurrentie op prijsverhogingen mag. Ziggo schrijft in een persbericht blij te zijn met het verbod op de misleidende radiocampagne van T-Mobile.

T-Mobile Ziggo prijsverhoging
Klik/tap voor groter.

Verhoogde prijzen Ziggo en KPN

Veel consumenten krijgen in juni of juli een hogere rekening voor vast internet, bellen en televisie. KPN en XS4ALL lieten in april weten dat de prijzen voor internet en bellen omhoog gaan. Bij KPN gaat het om een verhoging van ongeveer een euro per maand, terwijl er bij XS4ALL € 2,50 per maand bij komt. De hogere prijzen worden op 4 juni van kracht en er staat geen verhoging van de snelheid tegenover.

Vast internet wordt ook bij Ziggo duurder. De gemiddelde prijsstijging is daar ook € 2,50 per maand, oftewel 30 euro per jaar. Die wijziging is per 1 juli van kracht, maar er staat wel een verhoogde snelheid tegenover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Rechter fluit T-Mobile terug om reclame prijs­verhogingen
Sluiten