Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2019

T-Mobile activeert bellen via 4G en Wi-Fi voor iPhone

T-Mobile is een van de laatste grote providers in Nederland die bellen via 4G en Wi-Fi gaat activeren. De provider heeft vandaag aangekondigd dat alle klanten met een GO-abonnement de functie direct krijgen. Daarna volgen oudere abonnementen. Het werkt ook met de iPhone.

Voorheen werden alleen tests met de twee technologieën gedaan. Nu is de provider klaar voor de massale uitrol van bellen via 4G en Wi-Fi. Het werkt met iedere moderne iPhone sinds de 5s uit 2013. Ook veel recente Samsung-smartphones ondersteunen de functies.

Bellen via 4G en Wi-Fi bij T-Mobile

Klanten met een recent GO-abonnement kunnen de functie de komende dagen gebruiken. In de komende weken krijgen echter alle abonnees toegang. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die nog een ouder abonnement hebben zoals Flex of Stel Samen. Volgens T-Mobile is de uitrol in de herfst helemaal voltooid.

Bellen via 4G zorgt ervoor dat je tegelijk kunt bellen en data gebruiken. Zonder deze functie moet je data­verbinding bij een telefoon­gesprek teruggeschakeld worden naar 2G of 3G. Dat is bij het downloaden van bestanden of gebruik van persoonlijke hotspot vervelend. Gesprekken komen met 4G ook sneller tot stand. Bellen via Wi-Fi stelt je in staat om te telefoneren als er geen of slecht mobiel bereik is. Dit is vooral in moderne gebouwen met HR-glas een steeds vaker voorkomend probleem.

Inschakelen op iPhone

Klanten van T-Mobile met een iPhone kunnen de functies als volgt inschakelen:

  • Bellen via 4G: Instellingen → Mobiel netwerk → Opties mobiele data → Schakel 4G in → Gesprekken en data.
  • Bellen via Wi-Fi: Instellingen → Mobiel netwerk → Bellen via wifi → Aan.
T-Mobile bellen via 4G wifi iphone
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
T-Mobile activeert bellen via 4G en Wi-Fi voor iPhone
Sluiten