Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 mei 2019

Spotify onthult eigen muziek­speler voor in de auto (maar…)

Het vermoeden bestond al langer dat Spotify aan eigen hardware werkt en nu is dat ook door het bedrijf zelf bevestigd. De streaming­dienst heeft Car Thing onthuld. Een klein apparaatje voor op het dashboard dat op basis van spraak­opdrachten muziek kan streamen.

Volgens Spotify moet het apparaatje vooral gezien worden als test. Een klein aantal gebruikers met een premium-abonnement kan de muziek­speler voor in de auto testen. Het werkt voorlopig alleen in de VS, waarschijnlijk omdat de ingebouwde virtuele assistent alleen in het Engels werkt.

Maak kennis met Spotify Car Thing

Of ‘Car Thing’ de definitieve naam wordt, is nog onduidelijk. In een blogpost benadrukt Spotify meermaals dat het om een experimenteel apparaat gaat. Deze hardware zal nooit in deze vorm in de handen van alle consumenten komen, schrijft de streaming­dienst. Het apparaatje is vooral gemaakt om te leren hoe gebruikers naar muziek en podcasts in de auto luisteren en hoe spraakbesturing daarbij kan helpen.

Spotify Car Thing 001
Klik/tap voor groter.

In de toekomst zullen we nog meer ‘things’ van de muziekdienst zien. Zo kunnen we rekenen op een ‘Voice Thing’ en ‘Home Thing’. Dat zijn slimme Spotify-speakers voor in huis. Ook die hardware zal naar een beperkt aantal gebruikers gestuurd worden om te testen. Details over de werking zijn dan ook nog schaars. Spotify zegt alleen dat het accessoire voor de stroomvoorziening aan een 12 volt-aansluiting bevestigd kan worden. Via Bluetooth wordt verbinding gemaakt met de smartphone van de bestuurder. Welke spraak-assistent wordt gebruikt is vooralsnog onduidelijk.

Hardware is niet de focus

In de aankondiging doet Spotify erg zijn best om te benadrukken dat het geen hardware-maker wil worden die met Apple concurreert. “Onze focus blijft om ‘s werelds nummer één audio-platform te worden, niet om hardware te maken”, schrijft de dienst. In de toekomst zullen steeds meer voertuigen uitgerust zijn met een entertainment­systeem dat ingebouwde apps heeft. De meeste smartphones kunnen ook audio via Bluetooth streamen. De vraag die dat oproept is wat het nut van dit apparaatje dan precies is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify onthult eigen muziek­speler voor in de auto (maar…)
Sluiten