Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 mei 2019

Nieuwe functie Spotify laat artiesten aan het woord

Spotify en Apple Music proberen elkaar vaak af te troeven als het om nieuwe functies en slimme toevoegingen gaat. Apple Music heeft bijvoorbeeld lyrics, terwijl Spotify weer veel meer algoritmisch gemaakte afspeellijsten heeft. Een nieuwe functie gaat artiesten aan het woord laten.

Bij het afspelen van nummers kan nu ook de functie Storyline verschijnen. Hierin vertellen artiesten het verhaal achter een nummer. De tekst verschijnt terwijl je naar het nummer luistert. Het is een mini-interview dat vaak ook leuke anekdotes bevat.

Dit is Spotify Storyline

De Storyline-functie verschijnt onder de knoppen voor afspelen, vorige/volgende en pauze. Oftewel de plaats waar voorheen Behind the Lyrics verscheen. Laatstgenoemde functie verdwijnt overigens niet. Het ene nummer zal een Behind the Lyrics hebben, terwijl Storyline bij een ander nummer verschijnt. Uiteraard is de nieuwe functie nog zeldzaam, want deze moet nog voor een boel nummers gemaakt worden.

Spotify Storyline
Klik/tap voor groter

Er is geen animatie of video, alleen visuals en tekst. Je kunt tijdens het luisteren vrij door het verhaal skippen door op de linker of rechterkant te tikken. Het werkt dus een beetje zoals een verhaal/story op Snapchat of Instagram. Zelf checken? Wij hebben nog maar één nummer kunnen ontdekken waarbij de functie werkt en dat is Love Me Less van Max. Je kunt Storyline binnenkort echter bij veel meer nummers verwachten. Vooralsnog overigens ook alleen op mobiel en niet op de desktop.

spotify storyline 2
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuwe functie Spotify laat artiesten aan het woord
Sluiten