Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 mei 2019

Smart TV’s Samsung nu voorzien van AirPlay 2 en Apple TV-app

Samsung heeft een software-update voor een aantal Smart TV’s beschikbaar gesteld. Het is niet zomaar een update, maar een update die Apple AirPlay 2 en de Apple TV-app naar televisies van het Koreaanse merk brengt. Apple en Samsung hadden deze samenwerking eerder dit jaar al aangekondigd.

Bezitters van een Samsung Smart TV kunnen nu niet alleen video of audio vanaf hun iPhone, iPad of Mac streamen, maar ook meteen films kopen of huren bij Apple. Dat laatste gaat via de Apple TV-app. Daar krijgt ook Apple’s toekomstige Netflix-concurrent Apple TV+ een plaatsje.

AirPlay 2 en Apple TV-app bij Samsung

De uitrol van de nieuwe functies is beperkt tot een aantal Smart TV’s uit 2018 en 2019. Hier is de volledige lijst van toestellen die een update krijgen. Het is niet bekend of oudere toestellen later ook Apple’s ecosysteem voor streaming gaan ondersteunen.

  • FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • QLED 8K Q9 Series (2019)
  • The Frame Series (2018 & 2019)
  • The Serif Series (2019)
  • UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)
Klik/tap voor groter.

Andere fabrikanten volgen

Samsung is de eerste, maar niet de laatste fabrikant die aanhaakt op AirPlay 2 en de Apple TV-app. Ook Sony brengt het deze zomer naar een aantal van zijn nieuwste televisies. Het gaat daarbij alleen om modellen uit 2019, geen oudere Smart TV’s. LG haakt ook aan en voorziet net als Sony alleen zijn allernieuwste modellen van ondersteuning voor Apple’s steaming systeem.

Reageer op artikel:
Smart TV’s Samsung nu voorzien van AirPlay 2 en Apple TV-app
Sluiten