Raymon Mens
Raymon Mens Hardware 9 mei 2019

Waarom gaan slapen met AirPods in een slecht idee is

Apple’s AirPods zijn handzaam en compact en daarom best geschikt om mee te liggen. Toch is in bed voor het slapen gaan nog even muziek of een podcast luisteren niet altijd een goed idee. Dat bewijst de Taiwanese AirPods-bezitter Ben Hsu. Hij ging met twee draadloze oortjes in slapen en werd de volgende ochtend wakker met een AirPod minder.

Met behulp van de locatiefunctie wist hij het draadloze oortje op te sporen. Via de Find my iPhone-app kun je een geluid laten afspelen om verloren AirPods te lokaliseren. Zo ontdekt hij dat de AirPod in zijn maag zat. Ingeslikt dus.

AirPods uit voor het slapen gaan

Bij de eerste hulp werd de aanwezigheid van de AirPod in zijn maag bevestigd. De artsen gaven de ongelukkige gebruiker een laxeermiddel en vroegen hem te kijken of de AirPod op de ‘natuurlijke manier’ uit het lichaam kon komen. Dat gebeurde de volgende dag. Na veel schoonmaken, kon Hsu weer genieten van zijn AirPod, die nog steeds opgeladen was. Het batterijniveau was 41%.

AirPods in maag 001
Klik/tap voor groter.

Het is natuurlijk niet aan te raden om een ​​elektronisch product met een batterij in te slikken. Dit kan aanzienlijke schade aan de darmen veroorzaken. Volgens een van de spoedeisende dokters zorgt het plastic omhulsel van de AirPods voor een lager risico op gezondheidsproblemen wanneer een oortje ingelikt wordt. Dat wil echter niet zeggen dat je het risico moet willen lopen. Voor het slapen gaan, AirPods uit dus.

AirPods na inslikken 001
En hier is het oortje vers verwijderd (links) en schoongemaakt (rechts) – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom gaan slapen met AirPods in een slecht idee is
Sluiten