Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 mei 2019

Nieuwe en bestaande klanten van Simyo krijgen sneller 4G

Sim-only provider Simyo heeft de snelheid van zijn 4G-netwerk verhoogd. Nieuwe en bestaande klanten krijgen vanaf nu een snellere verbinding. Daarbij valt niet de download­snelheid, maar vooral de verdubbeling van de upload­snelheid op. Dat komt goed van pas bij het posten van bijvoorbeeld foto’s en video’s.

De maximale download­snelheid wordt verhoogd van 225Mbit/s naar 256Mbit/s. De uploadsnelheid gaat er echter het meest op vooruit. Die was altijd maximaal 75Mbit/s, maar is vanaf nu maixmaal 150Mbit/s. Uiteraard gaat het om theoretische maximumsnelheden die niet iedereen altijd zal halen.

Sneller 4G bij Simyo

Door de verhoging van snelheid doet Simyo op het gebied van snelheid nu mee met de ‘grote’ jongens zoals T-Mobile, KPN en Vodafone. Die bieden een download­snelheid van respectievelijk 256Mbit/s, 300Mbit/s en 250Mbit/s. Andere sim-only aanbieders zoals Simpel en Hollands Nieuwe bieden snelheden van respectievelijk 75Mbit/s en 150Mbit/s.

De provider verhoogt voor het tweede jaar op rij de snelheid. Vorig jaar ging de maximale download­snelheid van 150Mbit/s naar 225Mbit/s. De uploadsnelheid werd toen niet verhoogd. Simyo is een mobile virtual network operator (MVNO). Dat wil zeggen dat er geen eigen netwerk in de lucht is, maar gebruik wordt gemaakt van een ander netwerk. Klanten van Simyo krijgen het netwerk van KPN, maar niet de maximaal mogelijke snelheid. Die is namelijk 300Mbit/s.

De snelste mobiele provider

Hier zijn ter referentie de download­snelheden die mobiele providers op moment van schrijven bieden op een rij.

  • KPN: 300 Mbit/s
  • Simyo: 256 Mbit/s
  • T-Mobile: 256 Mbit/s
  • Youfone: 256 Mbit/s
  • Vodafone: 250 Mbit/s
  • Tele2: 225 Mbit/s
  • Ben: 225 Mbit/s
  • Hollandsnieuwe: 150 Mbit/s
  • Simpel: 75 Mbit/s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe en bestaande klanten van Simyo krijgen sneller 4G
Sluiten