Reparatie­programma voor MacBook Pro 2016 met scherm­problemen gestart

Door: Raymon Mens - 3 reacties
MacBook Pro

Er zijn nogal wat problemen met de MacBook Pro geweest. Naast onbetrouwbare toetsenborden, erkent Apple nu nog een probleem. De MacBook Pro uit 2016 kampt soms met scherm­problemen. Je ziet dan dat licht ‘lekt’ vanuit de onderkant van het scherm.

Dit probleem is ook wel bekend als ‘flexgate’ en wordt veroorzaakt door een te korte kabel die het scherm verbindt met de videocontroller. De spanning op de kabel als gevolg van het sluiten en openen van de laptop veroorzaakt voortijdige slijtage. Apple repareert dit nu gratis.

Scherm­problemen MacBook Pro 2016

Alleen de 13-inch Pro 2016 kampt met dit probleem, schrijft Apple op de pagina van het reparatie­programma. Het gaat daarbij ook specifiek om het 13-inch model. De betrokken laptops werden verkocht tussen oktober 2016 en februari 2018. Apple of een door Apple erkende serviceprovider vervangt de schermen in geval van problemen gratis.

Het programma dekt de MacBook Pro 2016 tot vier jaar na de aanschafdatum. Het verlengt de verdere garantie niet. Heb je eerder een reparatie op eigen kosten laten uitvoeren? Dan is het mogelijk om een ​​terugbetaling aan te vragen. Apple heeft een speciale servicepagina voor dit programma geopend.

MacBook Pro 2016 schermproblemen
Klik/tap voor groter.

Op bovenstaande foto is het defect goed te zien. Dit geeft aan dat de kabel aan het slijten is. Het komt ook voor dat de backlight van het scherm helemaal stopt met werken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Netjes dat het zo wordt opgelost. Echter blijft het vreemd dat een laptop in een dergelijke prijsklasse hier mee te maken krijgt. Het lijkt wel of er tegenwoordig geen generatie laptops van Apple meer zonder problemen (achteraf) geproduceerd kan worden. Je vraagt je af ligt het aan de techniek (te moeilijk zonder fouten) of aan het gebrek aan kwaliteitscontrole tijdens het productieproces, of worden nieuwe Macbooks gewoon te snel gelanceerd zonder deze goed te testen (te snel winst willen maken)?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Alleen het Touch Bar model of ook de MacBook Pro zonder Touch Bar?

 • Profielfoto
  Night

  Was een simpel foutje. De kabel bleek te kort, waardoor (teveel) spanning op kwam te staan, met er op den duur breuk als gevolg.