Raymon Mens
Raymon Mens App Store 15 mei 2019

Nieuwe game: Pokémon Rumble Rush komt naar iOS en Android

Onlangs schreven we dat er gewerkt wordt aan een nieuwe grote Pokémon-game voor iPhone en Android. Vandaag wordt Pokémon Rumble Rush aangekondigd. Snelheid of toeval? Het gaat om toeval, want de mysterieuze game waar we al over schreven wordt gemaakt door DeNa, terwijl Pokémon Rumble Rush door The Pokémon Company zelf is gemaakt.

Pokémon Rumble Rush is de opvolger op Pokémon Rumble, dat eerder als downloadbare game voor Wii en 3DS werd uitgebracht. Rumble Rush is inmiddels beschikbaar in Australië en de kans groot dat de game ook snel naar de rest van de wereld wordt uitgerold.

Maak kennis met Pokémon Rumble Rush

In de game kun je verschillende speelgoed-Pokémon verzamelen. Het is daarna zaak om met één wezen rond te gaan lopen op één van de beschikbare eilanden in de game. Als je een vijand ziet, dan tik je daarop en gaat de Pokémon hem of haar aanvallen. Er zouden elke twee weken nieuwe eilanden naar de game komen. Daar kun je dan ook nieuwe Pokémon vinden om te gaan vangen.

Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om je favoriete Pokémon sterker te maken, zodat die beter bereid is voor de strijd die komen gaat. Daarbij kun je gebruik maken van voorwerpen die je vindt. Het wordt een free-to-play-game, dus je zult regelmatig verleid worden om geld uit te geven. Bijvoorbeeld om sneller upgrades aan te schaffen. In-app-aankopen lijken tegenwoordig onvermijdelijk. Tot slot kun je zo nu en dan een uitdaging krijgen in de vorm van een Super Boss Rush. Daarbij krijg je echt sterke Pokémon voorgeschoteld.

Pokémon Rumble Rush screenshots
De eerste screenshots – Klik/tap voor groter.

Zoethoudertje?

De game is niet erg vernieuwend. Je hoeft alleen maar op je scherm te tikken om je Pokémon te laten vechten. Je kunt Rumble Rush dan ook het beste zien als een zoethoudertje om je mee te vermaken tot Nintendo-partner DeNa met zijn grote, nieuwe offensief rondom de pocket monsters komt.

Reageer op artikel:
Nieuwe game: Pokémon Rumble Rush komt naar iOS en Android
Sluiten