Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Pokémon-game voor iPhone en Android op komst

Het is een mooie tijd voor fans van Pokémon. Detective Pikachu draait in de bioscoop en Pokémon Go krijgt nog altijd veel updates en challenges. Dit najaar staat er ook nog een nieuw Pokémon-avontuur voor de Nintendo Switch gepland. Is dat nog niet genoeg? Nee. Er wordt gewerkt aan een grote nieuwe game voor iPhone en Android.

De game is min of meer aangekondigd in het financiële jaarverslag van de Japanse ontwikkelaar DeNA. Het bedrijf stelt samen met The Pokémon Company te werken aan een nieuwe game binnen de wereld van de franchise.

Pokémon-game van vaste partner Nintendo

DeNA is geen onbekende speler op de markt. Het Japanse bedrijf is vaste partner van Nintendo. De twee bedrijven hebben samen verschillende games op basis van Nintendo-franchises naar de smartphone gebracht. Een nieuwe Pokémon-game zou een logische nieuwe stap zijn in hun samenwerking met Nintendo en de Pokémon Company.

Er is helaas nog maar weinig bekend over de nieuwe game. Uiteraard hopen we dat het om een volwaardige ervaring gaat. Een game waarbij je een avontuur kunt beleven en op jacht gaat naar verschillende Pokémon.

pokémon
Klik/tap voor groter.

Het probleem van in-app-aankopen

Het probleem daarbij is echter dat het voor de ontwikkelaar moeilijk is om dat met microtransacties voor elkaar te krijgen. Games op de smartphone werken nog altijd het beste wanneer je een game gratis kunt downloaden en vervolgens extra content zoals munten of wapens moet kopen door middel van in-app-aankopen. Wanneer je als gamer op iPhone of Android gelijk 15 of 20 euro moet betalen, haken veel spelers af.

Maar wanneer het de ontwikkelaar lukt om een game uit de serie, denk daarbij aan een game die destijds op de Game Boy Advance uitkwam, over te zetten naar de smartphone en daar bijvoorbeeld 7,99 euro voor te vragen, dan hebben ze in ondergetekende gelijk een koper. Hopelijk wordt er snel meer bekend over deze nieuwe game met Pikachu en co.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Pokémon-game voor iPhone en Android op komst
Sluiten