Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 17 mei 2019

Philips Hue: ondersteuning voor oude bridge stopt

De allereerste versie van de bridge voor Philips Hue lampen wordt uitgefaseerd. De fabrikant stopt geleidelijk alle technische ondersteuning en de verbinding met de cloud. Voor de goede orde: er zijn twee varianten van de bridge in omloop. De v1 heeft een ronde vorm en de v2 van vierkante vorm. Alleen de ronde bridge wordt uitgefaseerd.

De uitfasering gaat geleidelijk. De oude Bridge krijgt vanaf nu geen grote updates meer. De laatste grote firmware-update dateert van februari 2018. Toen kreeg de oude bridge ondersteuning voor Zigbee 3.0. In 2020 stopt de ondersteuning volledig.

Oude bridge niet langer in de cloud

Vanaf 30 april 2020 biedt Philips ook geen beveiligings­updates meer aan. De bridge zal dan ook geen verbinding meer met de servers van Philips hebben. Dat wil zeggen dat ondersteuning voor bediening buiten huis gestaakt wordt. De bridge blijft echter via het lokale netwerk werken via de Hue Bridge v1-app.

Het technische beleid voor apparaten en accessoires van Philips Hue is als volgt. Er is minimaal 3 jaar na de laatste verkoopdatum ondersteuning voor software en in de cloud. Voor accessoires zoals lampen is dat 5 jaar. De teller gaat lopen wanneer het product uit de verkoop wordt gehaald. Eind 2012 is de eerste generatie Hue Bridge voor het laatst door het bedrijf zelf verkocht.

Philips Hue bridge v1
Klik/tap voor groter.

Nieuwe Philips Hue bridge met korting

Gebruikers van de oude bridge krijgen als ze de app van de slimme lampen openen het aanbod om de updaten naar de v2-bridge. Dit kan voor een verlaagde prijs van € 53,95. Naast de bridge krijg je dan ook een Hue White & Color E27-lamp.

Reageer op artikel:
Philips Hue: ondersteuning voor oude bridge stopt
Sluiten