Philips Hue-app: handiger lampen bedienen met zones

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Philips Hue

Er is een update voor de Philips Hue-app beschikbaar. De app die bij het systeem voor slimme lampen hoort, ondersteunt naast kamers nu ook zones. Deze functie maakt het bedienen van lampen een stuk flexibeler. Zeker als je hele huis voorzien is van Philips Hue.

Het verschil tussen kamers en zones is dat een zone lampen uit verschillende kamers kan bevatten. Een lamp kan ook in verschillende zones zitten. Zo kun je een zone maken met alle plafondlampen of alle apparaten op een verdieping van het huis groeperen.

Philips Hue-app met zones en kamers

Ga in de Hue-app naar InstellingenKamers en zones en tik op Nieuwe maken. In tegenstelling tot een kamer, kun je ook lampen die al zijn gegroepeerd in een zone zetten. Let op, dit is een functie die nog steeds in bèta is. Zones kunnen nog niet worden gebruikt in routines, met een stemassistent of accessoires van een ander merk.

De Woning-app van Apple heeft overigens al langer ondersteuning voor een soortgelijk concept. Je kunt een kamer toevoegen aan een of meerdere zones. Je moet echter nog steeds met een kamer beginnen, terwijl je bij Philips Hue nu een zone uit losse apparaten samen kunt stellen. De zones uit de Hue-app en Woning-app van Apple synchroniseren zover wij hebben kunnen testen niet met elkaar. We verwachten wel dat dit in de toekomst op elkaar afgestemd wordt.

zone homekit 16x9
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  polimo

  Je kan natuurlijk in Home-app willekeurige lampen en accessoires groeperen en ze als groep schakelen. Ik kwam er echter van terug om dat te doen omdat bij het schakelen regelmatig elementen van een groep werden gemist. Daardoor bleef bij bijv. uitschakelen van zo’n groep lampen soms een of meerdere toch branden. Bij een volgende poging werkte het dan weer wel maar toch… behoorlijk vervelend dat je nooit zeker was van het resultaat. Ik hoopte dat nieuwe releases van Home-app dat wel zouden oplossen maar tot nu toe alvast nog niet.  Heeft nog iemand die ervaring??

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Handig, gelijk ingesteld en in gebruik genomen.

 • Profielfoto
  mr.ray

  Wanneer ik een nieuwe zone aanmaak, krijg ik enkel de keuze om de lampen apart toe te voegen en nergens bvb de woonkamer in zijn geheel…. Hoe kan dat? Ik zie ook nergens de mogelijkheid om een aangemaakte zone toe te voegen aan de kamer?

 • Profielfoto
  polansky

  iConnect Hue – By far de beste app om je lampen te bedienen.