Een onbreekbare iPhone? Er is slechts een millimeter nodig

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Schade aan het scherm van je iPhone of andere smartphone is nog steeds een van de meest voorkomende defecten. Hoewel Apple’s vaste leverancier Corning iedere jaar weer sterker Gorilla Glass maakt, is de enige mogelijkheid om een praktisch onbreekbare iPhone te maken dikker glas te gebruiken.

Hoeveel dikker? Slechts één millimeter moet genoeg zijn voor een praktisch onbreekbaar smartphoneglas. Tijdens een open dag bij Corning mochten diverse journalisten proberen Gorilla Glass van 1 millimeter dik te breken. Dat lukte niet met een metalen voorwerp en het glas overleefde ook een val van twee meter tijdens een drop test.

Onbreekbare iPhone zou dik zijn

Waarom kiest Apple niet voor dit praktisch onbreekbare glas van een millimeter dik? Omdat het de iPhone behoorlijk dikker zou maken. Een iPhone XS is slechts 7,7 millimeter dik. Daar aan de voor en achterkant een millimeter aan toevoegen, zou voor een aanzienlijk dikker toestel zorgen. Zeker als je je bedenkt dat het geheel slechts 7,7 millimeter dik is. Dat wil Apple blijkbaar niet toe laten nemen.

Daarnaast zijn er nog wel wat praktische bezwaren. Het scherm zou bedekt zijn door een dikkere laag glas die mogelijk niet zo goed beeld doorlaat. Het Gorilla Glass dat nu op de iPhone wordt gebruikt is ongeveer 0,4 millimeter dik. Zowel Corning als Apple zeggen overigens weinig over welke soort glas precies op de iPhone gebruikt wordt. Het bedrijf is een belangrijke partner van Apple en kreeg een forse investering van het bedrijf uit Cupertino.

Gorilla Glass
Klik/tap voor groter.

Opvouwbaar glas ook op de planning

Corning werkt ook aan glas dat flexibel genoeg en dus opvouwbaar is. De schermen van deze smartphones zijn nu nog van een flexibel plastic en niet van glas. Dat maakt ze veel kwetsbaarder dan gewone smartphones die gehard glas hebben. Vraag maar aan Samsung.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  DaniMol

  Apple voegt in dat geval niet 1mm toe aan de voor en achterzijde, maar 0,6mm.
  Het huidige glas is immers 0,4mm. Daar plakken ze toch niet een extra laag overheen?

 • Profielfoto
  Karst

  Dan zou ook de hele glasbusiness van Apple in elkaar ploffen..(en niks meer verdienen aan reparaties)

 • Profielfoto
  mmww

  Gekmakend zo’n bericht! iPhones vanaf de X serie bereken echt zooooo snel! 1 mm pffff

 • Profielfoto
  cheque

  Ik weet niet wat jullie allemaal met je iPhone doen, mijn glas is nog nooit gebroken.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  How about geen glas voor de achterkant gebruiken?

 • Profielfoto
  strigoi

  vandenbroeke op 10 mei 2019 02:45
  How about geen glas voor de achterkant gebruiken?

  Kunnen we lekker onze eindeloos veel krassen maken in onze plastic schermen, goed idee;)

 • Profielfoto
  strigoi

  (super handig zo’n bewerk functie, – de eerste ‘onze’)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  strigoi op 10 mei 2019 09:40

  vandenbroeke op 10 mei 2019 02:45
  How about geen glas voor de achterkant gebruiken?

  Kunnen we lekker onze eindeloos veel krassen maken in onze plastic schermen, goed idee;)

  Het ging over de achterkant, en niet over de voorkant. Er is meer dan ‘plastic’. Keramiek en aluminium bijvoorbeeld. En volgens Samsung werkt ‘Glastic’ ook prima.

 • Profielfoto
  strigoi

  Goed punt KarelWillem, volledig eens.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Tuurlijk wil Apple de iPhone niet dikker maken. Nu kan de klant lekker een bak geld ophoesten als ie zijn/haar telefoon uit de handen laat vallen want het is toch altijd een gevalletje “eigen schuld”.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  cheque op 9 mei 2019 23:00
  Ik weet niet wat jullie allemaal met je iPhone doen, mijn glas is nog nooit gebroken.

  👍

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mijn dochters weten wel raad met ‘onbreekbaar’ glas.

 • Profielfoto
  Paul26

  Al zouden ze het glas 0,1 mm dikker maken, dus 0,5 i.p.v. 0,4 mm, dan zou dat volgens mij al ontzettend veel gevallen van gebroken glas voorkomen.

 • Profielfoto
  Alunno

  Hier een Nokia 7 plus, keramische achterkant. Super dun en toch een flinke batterij (3800 mAh). Nog nooit een gebroken scherm gehad. Hiervoor een Xperia Z gehad, 5 jaar mee gedaan zonder hoesje. Wat doen jullie toch met je foon?