Nintendo onthult: Pokémon GO krijgt twee opvolgers

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De hype rondom Pokémon GO is alweer twee jaar over zijn hoogtepunt heen. Hoewel er nog steeds een groot aantal actieve spelers is, heeft Nintendo vandaag twee nieuwe games rondom de pocket monsters onthuld. Inclusief een hardware-accessoire dat inhaakt op slaap.

De eerste nieuwe game is Pokémon Masters. Een game gemaakt door Nintendo-partner DeNA. De game richt zich vooral op nostalgie. Daarnaast komt Pokémon Sleep eraan. Dit is een game met hardware-accessoire dat volledig op slapen is gericht. Een bijzonder plan.

Pokémon Masters: nostalgie troef

De eerste nieuwe game draait om gevechten houden met je Pokémon. Je moet op jacht naar nieuwe beestjes en het vervolgens opnemen tegen allerlei vijanden. In de game komen veelvuldig bekende personages uit wat oudere series terug zoals Red, Brock, Cynthia en vele anderen. Deze game zal microtransacties, oftewel in-app-aankopen krijgen. Details zijn nog schaars, maar de game moet nog dit jaar op de markt komen. Hier zijn ook de eerste screenshots.

Pokémon masters 001
Klik/tap voor groter.

Slapend gamen

Identificeer jij je meer met Snorlax? Dan is Pokémon Sleep misschien wat voor je. Dit is volgens Nintendo een compleet nieuwe game-ervaring die zich helemaal richt op slaap. Hoe beter je slaapt, hoe meer je beloond wordt. Dit wordt gemeten met een speciaal accessoire. Hoe de game er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Het Japanse bedrijf wilde alleen kwijt dat de release voor 2020 gepland staat. Mogelijk wordt het een uitbreiding op Pokémon GO, want een nieuw accessoire genaamd Pokémon GO Plus+ moet je slaap gaan meten.

Het idee van slapend gamen staat nogal haaks op het idee achter Pokémon GO. Toen wist Nintendo veel mensen de straat op te krijgen en te laten bewegen. Toch is dit idee niet zo gek, want genoeg slaap is minstens zo belangrijk als genoeg beweging.

pokémon home 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: The Pokemon Company)

Pokémon GO en andere games synchroon

Ten slotte komt er een nieuwe clouddienst genaamd Pokémon HOME. Die gaat alle Pokémon die je hebt gevangen in bijvoorbeeld Pokémon GO en op games voor de Nintendo Switch centraal opslaan. Je kunt al je pocket monsters dus altijd in alle games gebruiken. Het platform biedt ook de mogelijkheid om te beestjes te ruilen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dennis29

  Opvolgers? Dit zijn gewoon twee andere Pokémon-games.

 • Profielfoto
  whaha

  Inderdaad. Bovendien kan ruilen alleen heen en weer tussen home & 8e gen (Sword + Shield).

 • Profielfoto
  JVermeulen

  Who the hell is Cynthia? ?

 • Profielfoto
  whaha

  Een legendarische Pokémon trainer. In een van de spellen ook Champion, naar ik meen.