Noah Korevaar
Noah Korevaar App Store 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Nintendo gaat mobiele games in België (noodgedwongen) verwijderen

De laatste jaren hebben veel uitgevers geprobeerd bakken met geld te verdienen dankzij een free-to-play systeem. Daarbij kun je een game op je smartphone gratis downloaden en verleidt de game je vervolgens om in de game aankopen te doen om op die manier beter te worden of speciale skins vrij te spelen.

In België en in iets mindere mate in Nederland wordt naar dit systeem streng gekeken, omdat het in strijd zou zijn met de wet op kansspelen. Je betaalt geld, maar weet vaak niet wat er uitkomt. In België heeft Nintendo nu besloten om voor twee games de service stop te gaan zetten.

Nintendo stopt met gameservices in België

Het gaat om de games Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes. Vanaf 27 augustus worden de services rondom de games gestopt. Dit komt volgens Nintendo door de onduidelijkheid die in België geldt en het gevaar dat het door laten gaan van de services er voor kan zorgen dat het bedrijf straks een flinke boete krijgt.

In beide games kun je echt geld gebruiken om daarmee kans te maken op bepaalde voordelen. Maar wat je er precies uithaalt, is enorm willekeurig en dat zou dus in strijd kunnen zijn met de wetten in België. Nintendo is niet de eerste speler die op dit gebied aanpassingen maakt. Eerder werden er in NBA 2K19 al belangrijke aanpassingen gedaan voor zowel België als Nederland en ook op Steam zijn er bij bepaalde games in onze regio minder mogelijkheden wat betreft het kopen van bepaalde voorwerpen met echt geld.

In de toekomst zullen games met dit soort systemen in België helemaal niet meer uitgegeven worden. Wat dat gaat beteken voor een game als Mario Kart voor de smartphone, dat is nog even afwachten. (Zie ook → Mario Kart Tour komt snel naar iPhone en Android)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nintendo gaat mobiele games in België (noodgedwongen) verwijderen
Sluiten