Netflix verbetert audiokwaliteit voor Apple TV

Door: Night - 4 reacties
Netflix

Netflix heeft vandaag aangekondigd dat het geluidskwaliteit voor kijkers op een hoger niveau heeft gebracht. Met deze ‘high-quality audio’ update zegt Netflix dat gebruikers de geluidskwaliteit zullen ervaren die nog dichter ligt bij wat makers in de studio horen.

Vorig jaar bracht Netflix al ondersteuning voor Dolby Atmos naar de Apple TV 4K. De updates van vandaag tillen audiokwaliteit naar een nog hoger niveau. De audio kreeg daarmee ook gelijke een nieuwe naam toebedeeld.

Netflix High-quality audio

De hoogwaardige audio krijgt een eigen naam, High-quality audio. Deze hogere kwaliteit moet de luisteraar dichter bij wat makers in de studio horen brengen. Elk klein detail wordt vastgelegd voor een rijkere, intensere ervaring. Bovendien is de nieuwe hoogwaardige audio adaptief. Dat houdt in dat je – zelfs als je apparaat- of bandbreedte-beperkingen hebt – altijd de best mogelijke audiokwaliteit krijgt. Dit doet Neflix nu ook al met de beeldkwaliteit.

Het bedrijf legt uit dat de meeste Apple-apparaten die 5.1-audio of Dolby Atmos ondersteunen, in staat zijn om deze betere geluidskwaliteit te ontvangen. Hier is de verdeling tussen 5.1 en Dolby Atmos-kwaliteit:

 • 5.1van 192 kbps (goed) tot 640 kbps (geweldig / perceptueel transparant)
 • Dolby Atmosvan 448 kbps tot 768 kbps (Dolby Atmos is alleen beschikbaar bij het Premium-abonnement)

Dolby Atmos-ondersteuning  wordt door Netflix echter beperkt tot het Premium-abonnement. Heb je een Apple TV 4K en voldoende bandbreedte? Dan wegen de extra kosten waarschijnlijk wel op tegen het verschil in audio-kwaliteit.

In de onderstaande video van Netflix worden de nieuwe hoogwaardige audio-uitbreidingen uitgelegd.

Lees ook: ➔ Alles over Dolby Atmos, nieuwe geluidsstandaard in tvOS 12

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  jtbdst

  Sorry maar dat is geen High Quality audio, de oude standaard is gewoon bagger, en de nieuwe is betere bagger.

  192 kbps 768kbps is ver beneden de cd-kwaliteit… jaja cd kwaliteit wat in 1979 het leven in is geroepen… verdorie 40 JAAR !!!! later zitten wij audio af te luisteren beneden de kwaliteit van 40 jaar geleden. wtf.

  1,411.2 Kbps is de 16 bit stereo versie…

  Als het toch adaptive is waarom niet de volledige norm waar je echt over hd kunt praten. 96khz 24 bit?

  leuke praat maar slaat nergens op.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik denk dat Netflix toch wel kudos verdient om geluidskwaliteit te verhogen zonder prijsverhoging. De schaal waarop Netflix opereert kan je niet even volledige 4K Bluray streamen met de volledige Dolby/DTS geluidspoor. Netflix moet feilloos werken, op elk apparaat, waar jij ook bent. Dat is hun kracht. En dat kan niet als Netflix 25-50GB Bluray klaarzet voor jou om te streamen. Voor mijn 250 GB Ziggo lijn is dat peanuts. Voor mijn broertje met zijn 20 Mbit alweer een stuk lastiger. Netflix zegt ook in hetzelfde bericht dat zij verwachten hogere kwaliteits audiostreams aan te kunnen bieden in de toekomst door efficiëntere coding. Deze stap voor stap upgrades zijn juist prima. De volgende stap zou zijn betere 1080p/4K videostreams. Nog scherper beeld dan wat zij nu aanbieden.

 • Profielfoto
  computer space

  Inderdaad mijn Blu Rays zijn 192/24 7.1 lossless compressed, met in standje compatibiliteits modus 1536 kbps DTS 5.1. Meer dan dubbele nog altijd.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  En -als lezer van een Apple-site- wat betekent dir voor de verschillende Apple TV’s?