macOS Mojave 10.14.5 uit; brengt AirPlay 2 naar de Mac

Door: Raymon Mens - 14 reacties
macOS 10.14 Mojave

Naast iOS 12.3 en tvOS 12.3 heeft Apple ook macOS Mojave 10.14.5 uitgebracht. Deze update bevat een functie waar Mac-gebruikers lang op hebben gewacht. De Mac krijgt ondersteuning voor AirPlay 2. Ook zijn bugs met de audio-weergave van de MacBook Pro opgelost.

Hoewel AirPlay 2 al meer dan een jaar beschikbaar is, was het nog steeds niet beschikbaar op de Mac. Alleen oude versie van AirPlay zat in macOS, maar daar is nu verandering in gekomen. Dat wil zeggen dat je ook vanaf je Mac multiroom-audio met minder onderbrekingen kunt streamen.

macOS Mojave 10.14.5 met AirPlay 2

De oplettende lezers zal geweten hebben dat iTunes al langer was voorzien van de nieuwe AirPlay-variant. Zo kon je muziek vanuit iTunes al wel stabieler naar meerdere speakers streamen. Andere Mac-apps konden dit nog niet omdat ondersteuning simpelweg niet in macOS zat. Nu is dat verleden tijd. Je kunt vanuit het speaker-icoon in de menubalk rechtsboven meerdere speakers of Apple TV’s selecteren om naar te streamen.

Audioproblemen MacBook Pro 2018

Apple meldt ook dat audioproblemen met de MacBook Pro 2018 in macOS Mojave 10.14.5 opgelost zijn. De nieuwste MacBook Pro had soms last van een hoge audio­latentie. Dat is nu verholpen. Ook heeft Apple een probleem opgelost dat waarbij bepaalde zeer grote OmniOutliner- en OmniPlan-documenten niet juist werden getoond.

De update is te installeren door naar Systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens te kiezen voor software-update. Let op dat bij macOS Mojave de updates niet meer via de Mac App Store lopen.

macOS Mojave 10.14.5 update
Klik/tap voor groter.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  2.59 GB is best fors voor een AirPlay 2 updatje.

 • Profielfoto
  Livonias

  Uitsluitend voor 10.14.x?  Ik zit nog (/weer) op 10.13.x omdat die iets smoother performed, maar airplay2 is wel een must have. Betekent dus upgraden?

 • Profielfoto
  Sirll

  Hmm dacht dat ik nu ook muziek op mij iPhone naar de mac kon sturen maar dat werkt dus weer net niet!

 • Profielfoto
  cheque

  Dat werkt nu echt geweldig

   

 • Profielfoto
  meesje

  Livonias op 13 mei 2019 21:43
  Uitsluitend voor 10.14.x?  Ik zit nog (/weer) op 10.13.x omdat die iets smoother performed, maar airplay2 is wel een must have. Betekent dus upgraden?

  Retorische vraag.

 • Profielfoto
  Facundo

  Je kunt vanuit het speaker-icoon in de menubalk rechtsboven meerdere speakers of Apple TV’s selecteren om naar te streamen.

  Niet dus. Kan nog steeds maar 1 output kiezen en deze wordt ook nog steeds niet onthouden. Ik merk/zie sowieso geen enkel verschil, in welke app dan ook.

 • Profielfoto
  farl4web

  Jullie vergeten het belangrijkste te melden, dat de ZombieLoad Intel CPU-kwetsbaarheid gefixt is.

 • Profielfoto
  Thijs

  Ik merk precies geen verschil tegenover de vorige versie? Ik heb een Airport Express als 2de luidspreker.

 • Profielfoto
  Facundo

  Het is zelfs trager geworden. In VLC moet de audiocorrectie van -1975ms naar -2025ms. Airplay loopt nog steeds ver achter op de concurrentie.

 • Profielfoto
  Antonino

  Apple, verander de naam gewoon terug naar OS X… en breng donkere modus in iOS 12…

 • Profielfoto
  Antonino

  En verlaag jullie prijzen, Apple…

 • Profielfoto
  JKL

  Na de update crashed iTunes steeds binnen 5-10 sec. Op een ander forum waren er meer met dit probleem, zijn er hier mensen waarbij iTunes crashed onder Mojave 10.14.5?

 • Profielfoto
  Facundo

  Hier nog geen crashes. Wel onstabiel i.c.m. Airplay. Veel beachballen.

 • Profielfoto
  Pgrond

  Bovenstaand klopt dus niet. Had dit ook al op FB gezet maar er komt geen enkele ractie van OMT. Vergissen is mogelijk maar een stukje plaatsen en niet meer achterom kijken is geen juiste actie.