Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 mei 2019

macOS Mojave 10.14.5 uit; brengt AirPlay 2 naar de Mac

Naast iOS 12.3 en tvOS 12.3 heeft Apple ook macOS Mojave 10.14.5 uitgebracht. Deze update bevat een functie waar Mac-gebruikers lang op hebben gewacht. De Mac krijgt ondersteuning voor AirPlay 2. Ook zijn bugs met de audio-weergave van de MacBook Pro opgelost.

Hoewel AirPlay 2 al meer dan een jaar beschikbaar is, was het nog steeds niet beschikbaar op de Mac. Alleen oude versie van AirPlay zat in macOS, maar daar is nu verandering in gekomen. Dat wil zeggen dat je ook vanaf je Mac multiroom-audio met minder onderbrekingen kunt streamen.

macOS Mojave 10.14.5 met AirPlay 2

De oplettende lezers zal geweten hebben dat iTunes al langer was voorzien van de nieuwe AirPlay-variant. Zo kon je muziek vanuit iTunes al wel stabieler naar meerdere speakers streamen. Andere Mac-apps konden dit nog niet omdat ondersteuning simpelweg niet in macOS zat. Nu is dat verleden tijd. Je kunt vanuit het speaker-icoon in de menubalk rechtsboven meerdere speakers of Apple TV’s selecteren om naar te streamen.

Audioproblemen MacBook Pro 2018

Apple meldt ook dat audioproblemen met de MacBook Pro 2018 in macOS Mojave 10.14.5 opgelost zijn. De nieuwste MacBook Pro had soms last van een hoge audio­latentie. Dat is nu verholpen. Ook heeft Apple een probleem opgelost dat waarbij bepaalde zeer grote OmniOutliner- en OmniPlan-documenten niet juist werden getoond.

De update is te installeren door naar Systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens te kiezen voor software-update. Let op dat bij macOS Mojave de updates niet meer via de Mac App Store lopen.

macOS Mojave 10.14.5 update
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
macOS Mojave 10.14.5 uit; brengt AirPlay 2 naar de Mac
Sluiten