Nieuw LG Ultrafine 4K-scherm met Thunderbolt 3 in de Apple Store

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Apple is gestart met de verkoop van een nieuw Thunderbolt 3-scherm. Het gaat om een 23,7‑inch LG UltraFine 4K‑display dat zijn 21,5-inch voorloper met alleen USB-C-aansluiting vervangt. De oude variant is inmiddels niet meer verkrijg­baar.

Dit scherm is iets groter dan zijn voorganger, maar de resolutie is “slechts” 3.840 x 2.160 pixels, terwijl het oude model over 4.096 x 2.044 pixels beschikt. De effectieve resolutie is daarom verlaagd van 219 pixels per inch (ppi) naar 186 ppi. Er zijn echter ook verbeteringen doorgevoerd.

LG Ultrafine 4K-scherm met Thunderbolt 3

Een sprong voorwaarts is de aanwezigheid van Thunderbolt 3. Dit zorgt voor aanzienlijk meer mogelijkheden. Het scherm is uitgerust met twee Thunderbolt 3-poorten en drie USB-C 3.1-poorten (Gen 1 met een maximale snelheid van 5Gbit/s). Hiermee kan het zowel op een MacBook met Thunderbolt 3, maar ook op de 12-inch MacBook met alleen USB-C aangesloten worden. Ook compatibiliteit met de iPad Pro 2018 blijft aanwezig.

LG Ultrafine 4K Thunderbolt 3
Klik/tap voor groter.

Het UltraFine 4K‑display heeft verder ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3) en een helderheid van 500 cd/m². Het scherm kan een aangesloten MacBook ook van stroom voorzien. Het oplaadvermogen tot 85 W is genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Je kunt omdat er twee poorten zijn ook weer Thunderbolt 3-apparaten op de monitor zelf aansluiten en zo doorlussen (in het Engels: daisy chaning). Ten slotte zijn er ook stereospeakers aanwezig. De prijs in de Apple Store is € 749,-

Binnenkort ook Apple Pro Display?

De introductie van dit scherm is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Volgens geruchten komt Apple namelijk nog dit jaar met een eigen Pro Display. Dit wordt naar verluidt echter een high-end scherm voor bij de Mac Pro. Geruchten spreken over een 31,6-inch scherm met een resolutie van 6K (Zie ook → Meer details: ‘Apple Pro Display voor Mac komt nog dit jaar’)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  aaa

  Ondersteund dit scherm dan ook daisy chainen ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Zeker. Je hebt een Thunderbolt 3 in en Thunderbolt 3 uit. Ik zal het voor de zekerheid ook nog in het artikel zetten.

 • Profielfoto
  OriginalJef

  Thick bezels and pour cable management 😅 I have to say, it has a nice wallpaper!

 • Profielfoto
  silvercircle

  Ik heb nu een 28′ 4k scherm van Asus en mocht ik de aankoop opnieuw doen zou ik voor een 30′ gaan.

  Wat mis ik? Welk voordeel geeft een dergelijk hoge resolutie op zo’n klein scherm? 2560 op 1440 is eigenlijk al maximum op mijn 28′ scherm om nog vlot tekst te kunnen lezen.

 • Profielfoto
  Jor1

  Ik heb de oude editie. En vind het echt een klereding. Hij wiebelt als een gek, scherm hangt hele tijd scheef. De kleuren krijg ik niet gecalibreerd. Ik vind m lelijk.

  Ik mis mn studio display …