Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 22 mei 2019

Nieuw LG Ultrafine 4K-scherm met Thunderbolt 3 in de Apple Store

Apple is gestart met de verkoop van een nieuw Thunderbolt 3-scherm. Het gaat om een 23,7‑inch LG UltraFine 4K‑display dat zijn 21,5-inch voorloper met alleen USB-C-aansluiting vervangt. De oude variant is inmiddels niet meer verkrijg­baar.

Dit scherm is iets groter dan zijn voorganger, maar de resolutie is “slechts” 3.840 x 2.160 pixels, terwijl het oude model over 4.096 x 2.044 pixels beschikt. De effectieve resolutie is daarom verlaagd van 219 pixels per inch (ppi) naar 186 ppi. Er zijn echter ook verbeteringen doorgevoerd.

LG Ultrafine 4K-scherm met Thunderbolt 3

Een sprong voorwaarts is de aanwezigheid van Thunderbolt 3. Dit zorgt voor aanzienlijk meer mogelijkheden. Het scherm is uitgerust met twee Thunderbolt 3-poorten en drie USB-C 3.1-poorten (Gen 1 met een maximale snelheid van 5Gbit/s). Hiermee kan het zowel op een MacBook met Thunderbolt 3, maar ook op de 12-inch MacBook met alleen USB-C aangesloten worden. Ook compatibiliteit met de iPad Pro 2018 blijft aanwezig.

LG Ultrafine 4K Thunderbolt 3
Klik/tap voor groter.

Het UltraFine 4K‑display heeft verder ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3) en een helderheid van 500 cd/m². Het scherm kan een aangesloten MacBook ook van stroom voorzien. Het oplaadvermogen tot 85 W is genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Je kunt omdat er twee poorten zijn ook weer Thunderbolt 3-apparaten op de monitor zelf aansluiten en zo doorlussen (in het Engels: daisy chaning). Ten slotte zijn er ook stereospeakers aanwezig. De prijs in de Apple Store is € 749,-

Binnenkort ook Apple Pro Display?

De introductie van dit scherm is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Volgens geruchten komt Apple namelijk nog dit jaar met een eigen Pro Display. Dit wordt naar verluidt echter een high-end scherm voor bij de Mac Pro. Geruchten spreken over een 31,6-inch scherm met een resolutie van 6K (Zie ook → Meer details: ‘Apple Pro Display voor Mac komt nog dit jaar’)

Reageer op artikel:
Nieuw LG Ultrafine 4K-scherm met Thunderbolt 3 in de Apple Store
Sluiten