Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

KPN biedt nu hogere snelheid voor internet in buitengebied

Hoewel clouddiensten en streaming steeds gewoner worden, heeft een aanzienlijk deel van Nederland nog steeds niet de internet­verbinding die hiervoor nodig is. Dat is vooral in de buitengebieden het geval. KPN belooft nu een hogere snelheid voor internet (DSL) in het buitengebied.

Het combineren van vast en 4G moet hiervoor zorgen. Inwoners van het buitengebied die momenteel een snelheid lager dan 30Mbit/s halen, krijgen een gratis aanvulling via het mobiele netwerk. Zo moet de minimale snelheid zonder extra kosten naar 38Mbit/s gaan.

KPN Sneller Internet Buitengebied

De dienst Sneller Internet Buitengebied werd tot nu toe bij een select aantal abonnees getest. Nu kunnen alle inwoners van het buitengebied, volgens KPN zijn dat ongeveer 440.000 adressen in Nederland, er gebruik van maken. Klanten kunnen online een postcodecheck doen en krijgen een gratis modem van DSL en 4G kan combineren. De mobiele verbinding wordt als versneller gebruikt en heeft geen harde datalimiet. Er is net als bij iedere vaste DSL-verbinding wel een fair use policy.


De dienst is beschikbaar voor zowel privé- als zakelijke abonnementen in gebieden waar de komende 6 maanden niet meer dan 30 Mbit/sec downloadsnelheid bereikt kan worden via het KPN netwerk. De postcode moet in een buitengebied liggen met voldoende capaciteit op het 4G netwerk en waar KPN verwachten voldoende dekking te kunnen bereiken.

Smartphones krijgen voorrang

KPN benadrukt dat smartphones voorrang krijgen op het 4G-netwerk. Als het druk is op het mobiele netwerk, kan de extra snelheid voor internet in het buitengebied lager worden. De provider adviseert verder het modem in de buurt van een raam te verplaatsen of een buiten-antenne te gebruiken.

KPN internet buitengebied modem
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
KPN biedt nu hogere snelheid voor internet in buitengebied
Sluiten