Apple onthult iPod touch 2019 met snellere chip en meer opslag

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Verrassing! Apple heeft geheel onverwacht een iPod touch 2019 uit de doeken gedaan. Nadat de geruchten over een nieuw model waren opgedroogd, was de muziekspeler eigenlijk alweer even van onze radar verdwenen. Bij Apple blijkbaar niet.

De nieuwe iPod touch lijkt sprekend op zijn voorganger uit 2015. Er zijn geen uiterlijke wijzigingen, maar de iPod is aan de binnenkant wel vernieuwd. De oudere A8-chip (uit de iPhone 6) heeft plaatsgemaakt voor een A10-chip. Niet de nieuwste, maar een stuk krachtiger. Ook is er nu een model met 256GB opslag.

iPod touch 2019: bescheiden vernieuwingen

De overige specificaties blijven ongewijzigd. Er is geen Touch ID of Face ID, nog steeds een 4-inch LCD-scherm, een camera van 8 megapixel, Bluetooth 4.1 en een mini-jack. Het is duidelijk dat de iPod touch 2019 een instap-apparaat is dat gemaakt is voor muziek en games. Door de A10-chip is er nu ook ondersteuning voor games die ARKit gebruiken.

De vernieuwde iPod is verkrijgbaar vanaf € 229,- met 32GB opslag. De prijs van het instapmodel is dus ongewijzigd. Het model met 128 GB opslag is voor € 339,- verkrijgbaar en ten slotte is er een nieuw model met 256 GB capaciteit voor € 469,-. De nieuwe modellen komen in de zilver, spacegrijs, goud, roze, blauw en rood PRODUCT(RED). Ze zijn per direct te bestellen in de Online Apple Store.

Apple iPod Touch 2019 - 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  René Wissink

  De prijzen in dit artikel kloppen niet met de site….

 • Profielfoto
  Festen

  Gelukkig kost het instapmodel slechts €229,-

 • Profielfoto
  digilb

  Het was blijkbaar niet meer rendabel om de productielijn van de A8 actief te houden, dus dan maar het laatste apparaat dat hiervan gebruikt maakt, updaten.

  Op zich wel netjes van Apple dat ze de levensduur van de fabrieken weten te verlengen door hardware met achterhaalde specs te verkopen.

  Zoiets verwacht ik ook met het 4″ scherm. Pas als die lopende band ‘krak’ zegt, updaten ze de iPod naar het scherm van de volgende generatie (dus 4.7 inch).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, langzaam aan begint dit toch wel een beetje antiek te worden.

   

  Voorbeeld: voor 289 euro koop je een Samsung A50 met 128 GB geheugen (bovendien uitbreidbaar). Met een betere camera (eigenlijk vier), een beter scherm en een betere accu. Al gebruik je de smartphone functies verder helemaal niet, dan is het nog steeds een betere deal. Voor 40 euro minder dan dat kun je ook een Xiaomi Redmi Note 7 mee naar huis nemen. Enzovoorts.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Prijzen aangepast. Had het in mijn haast inderdaad verkeerd opgeschreven. Dank!

 • Profielfoto
  SvS

  KarelWillem op 28 mei 2019 15:59
  Voorbeeld: voor 289 euro koop je een Samsung A50 met 128 GB geheugen (bovendien uitbreidbaar). Met een betere camera (eigenlijk vier), een beter scherm en een betere accu. Al gebruik je de smartphone functies verder helemaal niet, dan is het nog steeds een betere deal. Voor 40 euro minder dan dat kun je ook een Xiaomi Redmi Note 7 mee naar huis nemen. Enzovoorts.

  Zucht…. t is wel Android, he…

 • Profielfoto
  SvS

  Ik had het wel leuk gevonden als ze van dit model een iPhone ‘Lite’ maakten. Dan had ik er gelijk meerdere gekocht voor ’t hele gezin tegen prijs van 1 nieuwe, grote iPhone. Vereiste SIM card is enige wat er ontbreekt.

 • Profielfoto
  digilb

  Deze iPod zal vooral moeten concurreren met gebruikte iPhones die zonder sim-kaart worden gebruikt door kinderen (voor video/muziek/youtube etc.)
  Voor minder dan 100 euro heb je een iPhone SE met 16GB.

 • Profielfoto
  Janknegtworld

  32  GB   229,00

  128 GB   339,00

  256 GB   449,00

  zijn de prijzen in Duitsland

   

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Wat KW zegt inderdaad. Hoeft niet eens een telefoon te zijn: de Shanling M0 van 100 euro, of de Fiio M6, M9, M11 en zo zijn veel beter dan een iPod:

  Uitbreidbaar supergroot SD geheugen.
  24 bit FLAC HD audio.
  Hoge kwaliteit audiofiele DAC.
  Ook als losse USB-C DAC te gebruiken.
  HD Bluetooth met LDAC en AptX en zo
  Zo klein als een Apple Watch
  Je kan er simpel muziek opzetten
  zelfs zonder iTunes

  Kan allemaal niet met een iPod!

 • Profielfoto
  Night

  Maar je mist wel het gebruiksgemak van de Apple omgeving. iTunes ondersteund geen externe muziekspelers. Maar daar betaal je dan weer voor.

 • Profielfoto
  gipsman

  KarelWillem op 28 mei 2019 15:59
  Ja, langzaam aan begint dit toch wel een beetje antiek te worden.

   

  Voorbeeld: voor 289 euro koop je een Samsung A50 met 128 GB geheugen (bovendien uitbreidbaar). Met een betere camera (eigenlijk vier), een beter scherm en een betere accu. Al gebruik je de smartphone functies verder helemaal niet, dan is het nog steeds een betere deal. Voor 40 euro minder dan dat kun je ook een Xiaomi Redmi Note 7 mee naar huis nemen. Enzovoorts.

  Ja, OK, maar Trump gaat die chinezerijen trashen 🤒en Samsung gaat hij binnenkort misschien ook truly chinese vinden 🤒.

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Wie koopt dit eigenlijk nog?
  Iedereen koopt toch een iPhone?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Tis nou niet echt een product dat nog erg gewild is. Ik bedoel van iedereen heeft tegenwoordig wel een smartfoon. Of het nou iPhone of een andrioioid is. Op zich kan ik mij wel voorstellen waarom men anno 2019 nog een iPod Touch wil kopen. Wellicht als extra apparaat om nieuwe apps erop te testen. Of als een energie-zuinige mediaspeler waar je airfoil op kan gooien en dan werkt die als een airplay-ontvanger. of als extra schermpje voor je mac (wat ik dus doe😉) want zo kan ik dus zien wat ik in After Effects maak wel leesbaar is op een klein formaat. Maar over het algemeen is er niet echt een reden om nu nog een nieuw exemplaar ervan te kopen als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  MAC-OS

  Ik zit te denken wie er anno 2019 nog zit te wachten op zo’n product? Wie heeft hier nou nog wat aan?
  Misschien (hele) jonge kinderen die nog niet bellen, maar wel games en muziek in hun broekzak willen hebben…
  Wel een prijzig speeltje dan trouwens.

 • Profielfoto
  djneo

  De iPod line word nog actief gebruikt in Niche markten. Producten zoals handheld POS oplossingen.  Barcode scanners

  Daar kan je ook een android voor gebruiken. alleen dan moet daar ook de hardware en software voor zijn gemaakt

 • Profielfoto
  iTim

  KarelWillem op 28 mei 2019 15:59
  Ja, langzaam aan begint dit toch wel een beetje antiek te worden.

   

  Voorbeeld: voor 289 euro koop je een Samsung A50 met 128 GB geheugen (bovendien uitbreidbaar). Met een betere camera (eigenlijk vier), een beter scherm en een betere accu. Al gebruik je de smartphone functies verder helemaal niet, dan is het nog steeds een betere deal. Voor 40 euro minder dan dat kun je ook een Xiaomi Redmi Note 7 mee naar huis nemen. Enzovoorts.

  Hoe kan je over een betere deal spreken als je iOS met Android gaat vergelijken? Iets met appels en peren?

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Gewoon een superkleine WAV-speler, met Bluetooth…

  Ik hoef geen clips te kunnen zien, geen games te kunnen spelen: ik wil alleen maar fatsoenlijke kwaliteit muziek afspelen op een apparaatje met prima, draadloze in ear speakers dat met iTunes werkt.