‘iPhone XR 2019 krijgt twee nieuwe kleuren’

Door: Raymon Mens - 9 reacties
iPhone XR best verkochte toestel

Geruchten zijn unaniem. Apple heeft voor 2019 weer drie nieuwe iPhone-modellen in petto. Ze worden nu vaak onder de noemer iPhone 11 of iPhone XI geschaard. Er komt vrijwel zeker een directe opvolger van de iPhone XS, XS Max en ook de iPhone XR. Die laatste zou twee nieuwe kleuren krijgen.

Dat meldt de Japanse website Macotakara, die over wisselend betrouwbare bronnen beschikt. Apple zou de kleuren blauw en koraal (oftewel roze) opgeven en vervangen door twee nieuwe kleuren. Het gaat om groen en lavendel (oftewel paars). De kleuren wit, geel, zwart en rood zouden behouden blijven.

iPhone XR 2019 krijgt meer dan nieuw kleur

De verandering van kleuren is niet het enige dat voor de iPhone XR opvolger in 2019 op het programma staat. Naar verluidt krijgt het toestel ook een camera-upgrade. Momenteel heeft het 6,1-inch toestel nog de beschikking over een enkele camera. Apple zou daar een dubbele van willen maken, zodat ook optische zoom en een echte portret­modus mogelijk wordt. De camera zou – net als bij de opvolger van de iPhone XS – in een iets verhoogd deel worden ondergebracht.

Het toestel zou wel een LCD-scherm houden en daardoor nog steeds de meest budget­vriendelijke nieuwe iPhone voor 2019 zijn.

iPhone XR 2019 render
Volgens @OnLeaks krijgt de nieuwe XR een zelfde soort camera ‘bult’ als de 2019 XS Max (klik/tap voor groter)

Drie nieuwe iPhones in september

De nieuwe iPhone-modellen van 2019 worden in september verwacht. Apple hanteert waarschijnlijk weer dezelfde strategie als vorig jaar, waarbij er drie nieuwe toestellen komen. Twee met een OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch en een goedkopere variant met een LCD-scherm van 6,1-inch. Waarschijnlijk krijgen alle toestellen een opnieuw ontworpen achterkant, sneller draadloos laden, grotere accu en meer. (Zie ook → iPhone 11 (2019): specs, release en verwachtingen op een rij)

Opvolger iPhone XR krijgt ook verhoogd cameragedeelte
(klik/tap voor groter)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Choquerend! Vrees dat mensen een beetje klaar zijn met weer een nieuwe smartphone! 😂😂💶💶

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nou fijn hoor #lekkerbelangrijk iphone zit toch in een hoesje

 • Profielfoto
  pruus

  Hee een nieuwe kleur! Kopen, kopen, of toch maar niet…

 • Profielfoto
  ajschot

  Voor mij geen iPhone meer, de 8, X en nieuwer hebben allemaal een rete slechte modem/antenne. Audio valt weg, data verbinding hapert. Zelfs bij 3 streepjes. Enkel naast een zendmast werken die telefoons. Iphone 8+ was mijn laatste en ik kan hem alleen gebruiken met wifi en beetje filmen verder niet verder gebruik ik mijn iPhone 5 en iPhone 6. Helaas moet ik dus naar een Andr-nooit om uberhaupt iets anders te kunnen dan bellen en internetten… Apple doet trouwens net alsof ze het probleem niet kent… vreemd …. (ja heb al 3 providers gehad T-mobile, KPN en Vodafone allemaal hetzelfde probleem met iPhone 8+ en de X)

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  mmww op 12 mei 2019 02:28
  Choquerend! Vrees dat mensen een beetje klaar zijn met weer een nieuwe smartphone! 😂😂💶💶

  En als ze een jaartje overslaan, wordt er geroepen ‘nou, Apple is lui; laat je gewoon met je oude model zitten.’

 • Profielfoto
  gipsman

  Zwakkere kleuren dan de bestaande.

 • Profielfoto
  gipsman

  @ajschot  Modem/antenne problemen nog nooit gehad.  Wel 1 keer XR die compleet uitviel en die ik via iTunes moest herstellen. Maar toen ik inplugde in de mac werkte hij gewoon weer. Is mij bij geen enkele vorige iPhone ooit overkomen.

 • Profielfoto
  Night

  De nieuwe iPhones krijgen ook een nieuwe antenne. Lees ook hier:
  https://www.onemorething.nl/2019/05/iphone-11-antenne/

 • Profielfoto
  Hermanko

  hier een iPhone 8 : binnen 2 a 3 streepjes ontvangst, Vodafone nooit een probleem ..