‘iPhone 2019-modellen krijgen Dual Bluetooth Audio’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Door het verdwijnen van de mini-jack in de iPhone, is het een stuk lastiger om twee koptelefoons aan te sluiten. Een splittertje is er immers niet voor Bluetooth. In de iPhone 2019-modellen (ook wel ‘iPhone 11’ genoemd) komt Apple echter mogelijk met een oplossing.

De iPhone-modellen die in september worden onthuld, krijgen naar verluidt ‘Dual Bluetooth Audio’. Dat claimt het Japanse blog Macotakara, dat vaak over juiste info beschikt. Deze functie doet precies wat de naam zegt: ervoor zorgen dat je meerdere draadloze oortjes of koptelefoons aan kunt sluiten op de iPhone 11.

Meerdere draadloze oortjes en koptelefoons

Dual Bluetooth Audio is al langer op enkele Android-smartphones aanwezig. Hoewel het op papier een eenvoudige functie lijkt, is het technisch lastig uit te voeren. Er is grote precisie vereist voor het synchroniseren van audiostreams. Dat verschillende apparaten vaak iets verschillend reageren, zorgt voor een verdere technische uitdaging. Naar verluidt heeft Apple het echter voor elkaar en kun je op de iPhone 11 meerdere setjes AirPods of andere draadloze oortjes en koptelefoons aansluiten.

Meerdere AirPods aansluiten iPhone 11
Klik/tap voor groter.

Kleine maar nuttige verbeteringen iPhone 11

Als de bronnen van Macotakara correct zijn, sluit deze nieuwigheid aan bij andere kleine maar nuttige verbeteringen die we in september verwachten. Zo kan de iPhone 11 naar verluidt niet zelf alleen draadloos opladen, maar dient de achterkant van de telefoon ook als draadloze lader. Daarvoor komt ook een grotere accu en een derde camera met groothoeklens.

De iPhone 2019-modellen worden zoals ieder jaar in september onthuld. We zien naar verwachting dit jaar weer drie varianten. Allereerst een instapmodel met LCD-scherm dat de iPhone XR opvolgt en daarnaast twee duurdere OLED-modellen. (Zie ook → iPhone 11 (2019): specs, release en verwachtingen op een rij)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  michielraggers

  Ah. Dat kan misschien mogelijkheden bieden voor duo motorrijders die met elkaar willen communiceren. Soort walkie talkie via bt oortjes.

 • Profielfoto
  Raridder

  Is dat niet al een fuctie dat Bluetooth 5 ondersteund?

 • Profielfoto
  Melle

  Interessante evolutie!!!

  Zou ik werkelijk de max vinden… samen naar op de trein / fiets naar dezelfde muziek luisteren of podcast tijdens het lopen…

  Vroeger had ik zo van die splitsers waarmee je 5 oortjes kon aansluiten op 1 discman… heerlijke tijden waren dat… altijd 10cd’s in mijn binnenzak