Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 mei 2019

iOS 12.3 en tvOS 12.3 met nieuwe Apple TV-app uitgebracht

Apple heeft zojuist de definitieve versie van iOS 12.3 voor iPhone en iPad en tvOS 12.3 voor Apple TV uitgebracht. Deze updates brengt de nieuwe Apple TV-app. Deze app vervangt de oude iTunes Video’s app en brengt meer diensten bij elkaar.

De nieuwe Apple TV-app werd in maart aangekondigd en is nu beschikbaar op iOS en tvOS. Later dit jaar komt de app ook naar de Mac. Het moet een echte universele app worden die delen van iTunes vervangt.

Apple TV-app iOS 12.3 en tvOS 12.3 start beperkt

De nieuwe app moet “een plaats voor films, series, sport, nieuws en kids” vormen. In Nederland is het echter vooral een vervanging van de oude iTunes Films-app. In ons land verschijnen alleen de films in beeld. Series, sport, nieuws en content voor kinderen is afwezig. Het lijkt erop dat Apple (nog) geen deals met Nederlandse diensten en betaalkanalen heeft.

We moeten het dus vooral met de nieuwe interface doen. De app opent altijd met het tabblad “Nu kijken” met kijktips op basis van je kijkgedrag en nieuwe films. Dat ziet er al en stuk moderner uit dan de oude iTunes Movies app. Verder kunnen Nederlanders in de app alleen films kopen en huren. Integratie met andere diensten en betaalkanalen is er vooralsnog niet.

iOS 12.3 Apple TV app tvOS 12.3
Klik/tap voor groter.

Ook bugfixes

Naast de nieuwe Apple TV-app, heeft Apple ook een aantal bugfixes in iOS 12.3 gestopt. Hier staan ze op een rij:

  • Het tabblad ‘Voor jou’ in Apple Music wordt nu meerdere keren per dag bijgewerkt. Je krijgt meer suggesties voor muziek krijgt op basis van thema’s zoals je favoriete genres, artiesten en sferen.
  • Probleem dat ervoor kon zorgen dat Apple TV Remote geen video kon pauzeren of besturen en het volume niet kon wijzigen opgelost.
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat oproepen via ‘Bellen via wifi’ werden onderbroken.
  • Informatie over een nummer op een gekoppelde iPhone wordt nu weer altijd op een scherm van een auto getoond.

Je kunt iOS 12.3 op iPhone of iPad installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. De Apple TV wordt automatisch bijgewerkt, maar mocht je snel een handmatige update willen doen, dan kan dat via InstellingenSysteemSoftware-updates. (Zie ook → Eerste blik op Apple’s nieuwe TV-app)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.3 en tvOS 12.3 met nieuwe Apple TV-app uitgebracht
Sluiten